Blog

Van je voornemens een succes maken

Time flies when you’re having fun!  Kan jij het geloven dat we bijna het hoofdstuk 2015 afsluiten en beginnen aan een nieuw en vers jaar? Het lijkt wel alsof elk jaar sneller gaat. Niet alleen ik ervaar dit gevoel, ook velen in mijn omgeving. 2015 was gevuld met hoogtepunten, maar het goede nieuws is dat er een prachtig jaar voor ons ligt om gekleurd te worden met onvergetelijke momenten, geluk en stralende tijden waar we later met veel plezier op terug kunnen kijken. Wat zou jij willen bereiken in 2016? Laten we samen de voornemens tot een succes maken!

♧ Pak je bucketlist erbij 
(Tot op de dag van vandaag noem ik het trouwens een boeket list, alsof het roosjes zijn). Stel jij graag op wat je in een jaar wilt bereiken of doen? Misschien heb je dat voor 2015 ook gedaan en staan je verwachtingen op papier. Is alles gelukt of zijn er puntjes die je graag naar het nieuwe jaar wilt tillen? Maak een feestje van jouw bucketlist, gebruik mooie lettertypes of maak een collage, deze doelen zijn immers dromen die gerealiseerd worden!

♧ Wat is je droom? 
Er zijn kleine en grote dromen, sommige hebben een plan van aanpak nodig en andere kunnen lekker spontaan. Is het een droom van je om naar een concert te gaan? Kijk dan even op het programma welke je interesseren en boek snel een kaartje! Zou je graag een dagje door heel Nederland willen toeren? Haal een dagkaart bij de NS en just do it! Lijkt het je te gek om te leren paardrijden? Oriënteer je waar je lessen kunt volgen en bel om een afspraak te maken! Zo ingewikkeld is het stiekem niet, als je maar wilt!

♧ Prioriteiten
Als je het heel graag wilt, waar wacht je dan nog op? Misschien houdt het financiële plaatje je tegen of is het een kwestie van puzzelen met de tijd, maar als iets je ongelooflijk gelukkig maakt, moet je dan niet voor deze keer voor jezelf kiezen en ervoor gaan? Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, natuurlijk weet ik dat. Maar ik wil niet dat je spijt hebt van een kans die je hebt laten gaan, ik gun je alle geluk van de wereld!

♧ Van uitstel komt… 
Juist, wat morgen kan, kan overmorgen of volgende week óf volgend jaar ook nog! Maar zo gaat het feestje natuurlijk nooit door. Prik een datum en zorg dat je er niet meer onderuit kunt. Aan de slag!

♧ Ga ervoor!
Niemand heeft nog de stopknop gevonden voor de tijd, het gaat gewoon door. Of jij je dromen nu realiseert of niet, de klok blijft tikken. Nu klinkt dit heel dramatisch, maar dat is het natuurlijk niet. Hoe fijn is het dat we 24/7 kunnen vullen met wat ons gelukkig maakt? Maar helaas heb ik nog steeds niet iemand ontmoet die daadwerkelijk 24/7 gelukkig is, dus het is toch iets gecompliceerder. Je kunt wel het aantal uur geluk op een dag vergroten door juist te doen wat je blij maakt! En die keuze voor geluk kan je vooruitschuiven, maar je kunt er ook nú voor kiezen. En dan is het juist heel fijn dat die tijd blijft tikken, want de geluksmomenten zullen zich vermenigvuldigen als jij voor hen kiest!

Er liggen prachtige feestdagen voor ons met misschien wel familie, vrienden, warmte, liefde en hopelijk vooral veel geluk. Dat gun ik je van harte! Neem de rust om ervan te genieten en kijk naar het lijstje wat je nog zo graag zou willen doen. Wat heb je nodig om dit te kunnen realiseren? Just do it en maak van je dromen werkelijkheid, dat verdien je!

Welke droom zou jij heel graag in 2016 willen realiseren?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.