Blog

Valentijnsdag – Liefde is overal

Dubai_MiracleGarden_DagmarValerie
Valentijnsdag, de dag van de liefde. Harten, vlinders, rozen, knuffels, een zoen. 14 februari vieren we de liefde door elkaar extra aandacht te geven met cadeautjes, bloemen of kaarten. Het begon met anonieme liefde, maar tegenwoordig ligt de focus meer op liefde in de breedste zin van het woord. Je vertelt of toont op Valentijnsdag even extra dat je om elkaar geeft. Of je nu vriendinnen, geliefden, familieleden of sportmaatjes bent; je staat stil bij het gevoel voor elkaar, omdat samenzijn helemaal niet vanzelfsprekend is.

Of je Valentijnsdag een commerciële bedoeling vindt of deze dag juist graag viert, laat ik graag even in het midden voor dit artikel. Ik vond Valentijnsdag een mooie aanleiding om stil te staan bij liefde en geliefd zijn. Want zoals ik de laatste tijd maar al te vaak mag horen, dankzij K3 Liefde is overal. Of zoals het citaat uit de populaire film Love Actually  luidt Love actually is all around. Valentijnsdag zie ik persoonlijk meer als een fijne reminder om bewust met liefde bezig te zijn. Dag in dag uit houden wij van én wordt er van ons gehouden, maar op zo’n dag ga ik graag weer terug naar het gevoel. Wat doet het met mij? Hoe ervaar ik het? Waar komt het binnen? Wat betekent liefde voor mij en welke rol speelt het in mijn leven? Hoe ontvang ik liefde en hoe geef ik het door? Liefde is…

Je hart volgen. Durf je dat? Uit je comfortzone te stappen en te doen wat jouw hart je influistert? Het gevoel achterna, zonder kaart? Vol vertrouwen in de richting waar het hart sneller van gaat kloppen? Door het hart te volgen, bouw je aan de basis om meer zelfliefde te voelen en meer liefde door te geven. Door van jezelf te houden, kan je ook van andere mensen houden. Talk to yourself like you would to someone you love (Brené Brown). En voor het geval je het even vergeten bent, jij bent geliefd. Jij bent het waard. Jij bent mooi, precies zoals je bent.

We worden door liefde omringd, soms meer en soms minder. Soms goed zichtbaar en soms moeten we ons wat beter focussen, maar liefde is overal. Onvoorwaardelijke liefde, liefde op het eerste gezicht, verliefdheid, kalverliefde, bejaardenliefde, zelfliefde. Liefde voor familie, vrienden, huisdieren, natuur en interesses. Liefde voor katten, zonnestralen en kaas tot lezen, reizen en fladderende vlinders; Valentijnsdag maakt mij bewust van de liefde waardoor we worden omringd. Valentijnsdag draait om het geven en ontvangen van de liefde van elkaar.  Of je dit invult door het versturen van een kaartje, het geven van bloemen of een extra dikke knuffel: geef jezelf ook de liefde die je meer dan waard bent. Darling, don’t forget to fall in love with yourself first! Volg je hart en sta in deze tijd even wat vaker stil bij de liefde waardoor jij wordt omringd.

Wat zou er kunnen gebeuren als je vandaag besluit je hart te volgen? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.