Blog

Uitdagingen die ik in december aan zal gaan

Welkom in december! We sluiten het jaar af met deze feestelijke, laatste maand van het jaar. Ben jij er klaar voor? Deze decembermaand voelt voor mij behoorlijk intensief, we vieren het ene hoogtepunt na het andere en daartussen staan er veel gezellige feestjes op de agenda. Onder andere die van Lucas, want hij wordt twee jaar! En het jaar sluiten we knallend af met mijn 27e verjaardag. Ook is het spits met mijn onderneming, want ik mag veel mooie opdrachten invulling geven. Het belooft een gezellige, intensieve en indrukwekkende maand te worden waarin ik alvast een begin maak met mijn goede voornemens. Dan worden deze voornemens hopelijk in januari al echte gewoontes én kan ik ze beter volhouden. Waar ik deze maand aan wil werken? Dat vertel ik je in dit artikel. Lees je mee?

Hou je hoofd cool

Hoe gevuld de agenda ook mag zijn, als de ballen op de grond vallen is het ook oké. Wat lukt is mooi meegenomen en goed genoeg. Ik wil mijn perfectie meer laten varen en genoegen nemen met wat wél lukt en hier ook daadwerkelijk de focus op leggen. We vieren allemaal hoogtepunten en mijlpalen, daarom kan ik niet wachten om er echt voor elkaar te zijn en met oprechte aandacht samen te genieten. Dat is wat telt, de rest is bijzaak. Nu nog het toepassen van deze mentaliteit!

Mijn eerste ondernemersjaar succesvol afsluiten

De afgelopen maanden heb ik geweldige opdrachten invulling mogen geven en samengewerkt met toonaangevende merken. Ik wil het jaar daarom zakelijk gezien ook goed afsluiten. Niet alleen met de klanten en opdrachtgevers waarmee ik samenwerk, maar ook op het gebied van administratie. Ik wil graag orde scheppen waar mogelijk en de structuur aanscherpen, zodat ik in januari een vliegende start mag ervaren met mijn bedrijf. Ik heb mijn jaardoelen op papier gezet en deze zijn zeker uitdagend, daarom is een goed begin het halve werk. Ik heb er zin in!

Duurzamer denken, maar vooral doen!

Dit jaar ben ik begonnen met het nemen van duurzame stappen met het gezin. Ik vind het belangrijk om onze impact op de omgeving te verkleinen en dat we bewuster omgaan met wat we hebben en doen. Zo eten we bijvoorbeeld minder vlees en ben ik mij gaan verdiepen in het scheiden van afval. We denken ook bewuster na over het gebruiken van onze producten en zijn aan het consuminderen. Elke stap telt, hoe klein deze misschien nu ook is. Elk plastic flesje dat minder gebruikt en weggegooid wordt, is er wél eentje! In 2019 wil ik heel graag nog meer doen op het gebied van duurzaamheid, in de decembermaand ben ik hier ook volop mee bezig en maak ik graag alvast een goed begin.

52 boeken echt gelezen hebben, spannend of het gaat lukken!

Ik had het streven om dit jaar 52 boeken uit te lezen. Daar zit ik nu het begin december is, nog niet op. Vorig jaar had ik het doel rond deze tijd al gehaald, nu ben ik niet zo zeker of ik het doel ga halen. Ik heb gelukkig nog een hele maand, dus ik ga ervoor! Kom maar op met de leesflow, de stapel met boeken die ik nog graag wil lezen is lekker groot dus verveling zit er niet bij!

Uitrusten en ontspannen tussendoor

Omdat deze decembermaand goedgevuld zal zijn, is het extra belangrijk om tussendoor rust en ruimte te creëren voor ontspanning. Die ruimte vullen met andere prioriteitenlijstjes en verplichtingen, gaat altijd makkelijk en snel. Het is niet voor niets een valkuil voor mij, herken jij je er ook in? Voldoende rust pakken is daarom een must in deze drukke laatste weken van het jaar. Geniet met volle teugen van het nu, zodat je met energie, kracht en goede gezondheid het nieuwe jaar in  mag luiden.

Ik ben benieuwd aan welke voornemens en uitdagingen jij in deze decembermaand gaat werken. Waar ga jij helemaal voor deze laatste weken van het jaar? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.