Blog

Een lichtje in de duisternis tijdens de feestdagen

Fijne en vrolijke feestdagen zijn niet vanzelfsprekend. Er zijn veel eenzame, verdrietige en sombere mensen die je heel graag een lichtje in het duisternis zou willen meegeven, ook tijdens de feestdagen die voor hen minder feestelijk zijn. Helaas zijn er veel mensen die niet uitkijken naar de feestdagen, omdat zij het moeilijk hebben. Je kunt niet iemands probleem oplossen, maar wel erkenning en steun bieden middels een speciale kaart en warme woorden. Wees het lichtpuntje en geef licht door, zodat anderen ondanks de donkerste tijden hun weg omhoog kunnen vinden.

Een overleden dierbare, de worsteling met een slechte gezondheid, een financiële tegenvaller, sombere gedachten en verdrietige omstandigheden. Fijne feestdagen kunnen erg in contrast staan met de huidige situatie waarin je je bevindt. Je zit dan misschien helemaal niet te wachten op de verplichtingen, diners en vrolijkheid rondom de kerstboom of kunt je deze feestelijke dagen mentaal, fysiek of financieel niet permitteren. Speciaal voor mensen die een moeilijke tijd doormaken, introduceert dichter en songwriter Martin Gijzemijter Troostkerstkaarten. Deze kaarten zijn bedoeld om de ontvanger een hart onder de riem te steken. ‘Niet iedereen kijkt uit naar de feestdagen,’ zegt Gijzemijter. ‘Je kunt niet iemands probleem oplossen, maar wel steun en erkenning bieden met een bijzondere kaart. Wie te kampen heeft met verlies, een zieke dierbare of simpelweg grote eenzaamheid, zit vaak niet te wachten op “gelukkige feestdagen en een vrolijk nieuwjaar”,’ legt Gijzemijter uit. ‘Hoe goed die wens ook bedoeld is.’

Standaardkaart of helemaal geen kaart
‘Wat je nu ziet gebeuren is dat mensen die iets ergs hebben meegemaakt twee opties hebben: ze krijgen doodleuk een stapel kaarten met “fijne feestdagen”, of ze krijgen helemaal geen kaart, omdat anderen niet weten hoe ze met de situatie moeten omgaan.’ Gijzemijter wil mensen graag een derde optie bieden. ‘Na het overlijden van mijn moeder vormde de kerst voor mijn vader jarenlang een confronterende periode. In plaats van gezelligheid, voelde hij alleen wat er niet meer was en wat ook nooit meer terug zou komen. Het doet best pijn als iemand je keihard “vrolijk kerstfeest” wenst als je vrouw net is overleden, maar het is net zo naar als iemand je uit onmacht dan maar géén kaart stuurt.’ Met Troostkerstkaarten hoopt hij mensen die dit gevoel maar al te goed kennen een hart onder de riem te steken.

Be the light 
Soms moet het eerst donker worden, voordat je het lichtje kunt zien. Ik gun je van harte dat het liefdevolle en warme vlammetje dat in jou schijnt anderen mag aansteken om ook de lichtpuntjes te kunnen zien. Zodat we samen de donkere dagen lichter kunnen maken. Zodat we samen de schouders eronder kunnen zetten en eenzaamheid, verdriet en sombere gedachten niet langer de hoofdrolspelers laten zijn in onze levens. Dat we elkaar kunnen besmetten met positiviteit en dat ook tijdens de donkerste dagen van het jaar warmte en liefde zal overheersen.

troostkerstkaarten

Troostkerstkaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar via Bol.com en www.troostkerstkaart.nl. Een setje bevat 6 kwalitatief hoogwaardige kaarten en kost € 12,95. Op iedere kaart staat een ander gedicht van vier regels. Dankjewel Martin Gijzemijter voor dit inspirerende initiatief en prachtige manier om anderen een hart onder de riem te steken.

Wees het lichtpuntje voor anderen, ook op de donkerste momenten. Loop er niet van weg, maar verwarm en omarm hen juist tijdens deze duisternis. Geef jouw lichtje door ☆

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.