Blog

Tot rust komen in de natuur

bergen natuur dagmar valerie

Opladen en tot rust komen, dat doe ik heel graag in de natuur. Jezelf omringen door groen, frisse lucht, zuurstof en zonnestralen; daar word ik echt gelukkig van. Mooie uitzichten, beklimmen van bergen, fluitende vogels en kabbelende beekjes. Ik ben niet voor niets heel graag te vinden op een bergtop! Deze adembenemende momenten koester ik met heel mijn hart. Ik ben graag buiten, waar ik de stilte in mijzelf kan vinden. Hoe zoek jij de stilte op? Kom tot rust en geniet mee!

Wandelen in de bergen

Ik ben een type dat maar door blijft gaan en in beweging is, maar waarbij de gedachten ook non-stop blijven malen. Ik las recent een boek (nog niet helemaal uit, maar het maakte nu al veel indruk) dat veel mensen verslaafd zijn aan denken. En precies dat stukje, heeft mij – yes, ik kop hem erin – aan het denken gezet. Mijn gedachtes staan namelijk ook zelden ‘uit’. Wanneer kan ik wel die stilte in mijzelf ervaren? Deze vraag bracht mij naar de bergen, zoals we bijvoorbeeld deze zomervakantie met ons gezin genoten van Oostenrijk. Geen zorgen, geen verplichtingen, geen moetjes en gewoon wij als gezin omringd door indrukwekkende natuur. We maakten verschillende tochten, waarbij we eerst met een kabelbaan omhoog gingen om vervolgens te wandelen over de bergkam. Waanzinnig mooi was het. Ik zou zo weer terugreizen naar deze plekken. Je hebt niet veel nodig om te kunnen genieten; goede wandelschoenen, een fijne rugzak, een windbreker en voldoende eten en drinken. Wij hebben altijd extra kledingstukken mee, omdat in de bergen het weer snel om kan slaan. We zijn graag op alles voorbereid! Dan kan het zorgeloos genieten pas echt beginnen en dat hebben we dan ook met volle teugen gedaan. De panorama’s waren waanzinnig mooi; elke bocht van elke tocht gaf weer nieuwe perspectieven, maar ook in- en uitzichten!

Lekker naar buiten om te bewegen

Wanneer we op Nederlandse bodem zijn, vind ik het ook belangrijk om regelmatig de natuur op te zoeken. Misschien ben ik in het verkeerde land geboren, want het is hier natuurlijk platter dan plat en er zijn bergen te bekennen, maar lekker ’s avonds wandelen of hardlopen is ook heerlijk om je hoofd leeg te maken. Ik heb al jaren lichtgewicht Nike hardloopschoenen en ze hebben mij op zoveel fijne plekken gebracht! Op die schoenen heb ik bijvoorbeeld ook We Run Amsterdam (10 km) gelopen. Wandelen en hardlopen, ik hou ervan. Op een werkdag doe ik dat ook erg graag als lunchpauze, omdat je daarna veel energieker en met een frisse blik weer naar het werk kunt kijken. Ik heb de neiging om dan een podcast op te zetten, maar ook dat is een informatiestroom waar je voor moet waken. Soms is het gewoon even lekker en erg goed voor je om de continue stroom aan gedachtes, nieuwe ideeën, inzichten en vooral informatie af te houden. Focus je op jezelf, van binnen en van buiten. Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

Ben jij ook een bergliefhebber of geniet jij meer van een zon, zee en strand vakantie?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.