Blog

Toerist in eigen land – Paleis Het Loo

Paleis_het_Loo

IMG_20170829_182856_209Paleis het Loo in Apeldoorn is een geweldige bezienswaardigheid waar ik recent een bezoek aan heb gebracht. De 17e eeuwse tuinen, hedendaagse tentoonstellingen en de Oranje-geschiedenis bij Paleis Het Loo zorgt absoluut voor een koninklijk dagje uit die spectaculairder is dan je wellicht denkt. Omdat ik zo onder de indruk ben van dit paleis en de prachtige tuinen, leek het mij leuk om er meer over te delen met jou. Lees je mee?

Mijn (koninklijke) ervaring
Wist je dat Paleis Het Loo een voormalig koninklijk paleis en thans nationaal museum is? Paleis Het Loo is eigendom van de Staat en behoort tot de ‘Top 100 van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg’ uit 1990. Ik was al onder de indruk toen we het Paleis Het Loo betraden bij de ingang; de grote stallen zijn echt ontzettend mooi. Vervolgens loop je richting het paleis door een prachtig park. Eenmaal bij het paleis gekomen besloten wij heerlijk te lunchen op het terras en bezochten we tentoonstelling Chapeaux waar we de hoeden van Koningin Beatrix bewonderden. Ik keek er mijn ogen uit; de tentoonstelling is mooi ingedeeld en sfeervol. Ik wist niet dat we zoveel hoeden mochten bekijken en ik vond het bijzonder om alle details van de tentoonstelling te mogen ontdekken: van de lintstroken aan de muur en op de grond tot aan de beelden die werden getoond en de informatie over de gelegenheden waarop de hoeden werden gedragen. De tentoonstelling zat perfect in elkaar en mijn complimenten gaan naar Maarten Spruyt en Tsur Reshef die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp. Vervolgens ontdekten we het paleis zelf waar we de verschillende kamers bekeken en zelfs Lucas wist niet waar hij kijken moest; zijn oogjes schitterden van het ene naar het andere. Kortom: zelfs met een kleintje erbij is het ontzettend gezellig! Vooral de kroonluchters en boeketten vond hij prachtig. Ons dagje uit was helemaal compleet toen we de kleurrijke en zeer verzorgde tuinen bezochten. Als tuinliefhebber was ik er natuurlijk he-le-maal weg van. Er staat een mooie fontein, we hadden perfect weer, de bloemen en planten stonden er stralend bij, je komt er echt tot rust, we aten heerlijke petit-fourtjes (ik heb echt nooit eerder zulke lekkere gegeten als hier) en dronken verse muntthee. Het werd een dagje uit voorzien van een gouden/koninklijk randje!

Tentoonstelling Chapeaux!
In de tentoonstelling ‘Chapeaux! de hoeden van Koningin Beatrix’ wordt de 33 jaar lange regeerperiode van Koningin Beatrix aan de hand van een honderdtal hoeden in beeld gebracht. Deze tentoonstelling is ontworpen door Maarten Spruyt en Tsur Reshef en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Koninklijke Verzamelingen in Den Haag. Met speciale dank aan H.K.H. Prinses Beatrix. We hebben met veel plezier de tentoonstelling bekeken en waren onder de indruk van de manier waarop de hoeden gepresenteerd zijn. Van indrukwekkende details, herkenbare (bewegende) beelden tot de sfeer en natuurlijk de hoeden zelf; we hebben ervan genoten en deze tentoonstelling kan ik je zeker aanraden!

Handig om te weten
Paleis Het Loo is een populaire bezienswaardigheid waarbij je voor een geheel bezoek circa 3 uur nodig hebt om het te bezichtigen. Je kunt er makkelijk parkeren en Paleis Het Loo is op maandagen gesloten. Dinsdag t/m zondag is het paleis geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Een entreebewijs geeft ook toegang tot de tuinen, de stallen en het Museum van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Van april t/m oktober is ook de Oranje-wandeling bij de prijs inbegrepen. Kijk voor de meest actuele informatie, de prijzen en openingstijden op de website van Paleis Het Loo door hier te klikken.

Conclusie
Een indrukwekkende bezienswaardigheid voor jong en oud waar je je ogen uit kunt kijken. Beleef de koninklijke sfeer en geniet van dit pracht paleis!

Heb jij al een keer Paleis Het Loo bezocht?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.