Blog

Tips voor meer energie en rust in je hoofd

slapen sunset dagmar valerie

Soms is het gewoon echt tijd om op te laden. Dan heb je een drukke dag of zelfs een intense week achter de rug en voel je aan alles dat het nodig is om energie op te doen. Herstellen, verwerken en vooral (weer) verbinden met jezelf. Voelen en durven handelen naar wat je nodig hebt, is niet altijd gemakkelijk maar zo waardevol en nodig. Daarom deel ik 5 tips voor meer energie en rust in je hoofd. Gun jezelf de tijd en ruimte om op te laden, juist als je je druk en opgelaten voelt. Maak van jezelf prioriteit.

Me-time

Een heerlijke wellness beleving in je eigen badkamer, je hoeft er niet eens je huis voor uit. Opladen en genieten wordt op deze manier erg toegankelijk én aantrekkelijk. Leg alvast je lounge outfit klaar voor na de beleving, maak een kopje thee of zet voldoende water klaar en maak een kommetje met je favoriete fruit. Een maskertje, scrub en voedende crème om de ervaring tot een ontspannen geheel te maken en dan is het tijd voor de kaarsjes en achtergrondmuziek. Heb je een bad? Dan kan je genieten van extra schuim of een bruisbal, maar ook onder de douche kun je opladen en tot rust komen. Dit is jouw moment. Wees extra lief voor jezelf, focus je eens op je ademhaling en ontspan. Ik vind het heerlijk om naar mooie affirmaties te luisteren of een boek te lezen in bad over persoonlijke ontwikkelingen waardoor je nieuwe inzichten mag ontvangen. Sinds ik de sunshower in de accommodatie van Oostenrijk heb ontdekt tijdens onze droomreis, ben ik helemaal om. Een sunshower brengt de douchebeleving naar een nieuw level. Je geniet van het heerlijke water en extra warmte van de infrarood. Zeker bij pijnlijke spieren (zoals bij Fibromyalgie) een aanrader en het stimuleert de doorbloeding.

Schrijf al je gedachtes op

Rust en ruimte in je hoofd, creëer je door uit je hoofd te halen wat ruimte inneemt. Gedachtes die als loopings blijven terugkomen en steeds groter worden bijvoorbeeld. Maar ook piekermomenten die je liever kwijt bent dan rijk. Door je bewust te worden van deze gedachtes, kun je er wat mee. Zo is het mogelijk om je te focussen op je gedachtes en deze op te schrijven. Welke thema’s, vraagstukken en onderwerpen komen er voorbij? Merk je terugkerende gedachtes en is het vooral erg druk in je hoofd of overheerst een bepaald onderwerp? Welke toon sla je tegen jezelf aan? En wat kun je met deze gedachtes? Kom je in actie, maakt het je onzeker of klap je dicht? Verrijkt of belemmert deze gedachte je? Door alle gedachtes te vangen op papier, kun je een rode draad herkennen, de gedachtes analyseren of vooral even laten zijn. Je hoofd mag leger worden en tot rust komen, zodat je weer kunt genieten van meer ruimte en lichter denken.

Buiten bewegen

Frisse lucht, lekker bewegen en genieten van zonnestralen. Het geeft je direct meer energie. Een ommetje maakt al een wereld van verschil en zorgt voor meer ruimte in je hoofd. Je maakt je wereld letterlijk groter met elke stap. Kies bewust voor rust en energie door naar buiten te gaan en te bewegen. Wandelen, fietsen of ademhalingsoefeningen; je profiteert meteen van voordelen voor jouw welzijn.

Gezonde voeding

Zeker als je moe bent of energie nodig hebt, ben je geneigd om suikers en vetten te nuttigen. Hoewel de verleiding groot is, kun je beter kiezen voor vers fruit. Fruit geeft je een voldaan gevoel, kan lekker verfrissend en voedzaam zijn. Jezelf voeden in plaats van vullen is uitdagend, maar zo belangrijk.

Voldoende slaap

Een inkoppertje misschien, maar niet altijd gemakkelijk om voor te kiezen. Slaap is essentieel en de impact wordt behoorlijk onderschat. Tijdens slaap herstel je, kun je opladen en echt tot rust komen. Zowel mentaal als fysiek kun je meer aan als je voldoende slaapt. Wat zou er gebeuren als je vandaag een uurtje eerder naar bed gaat?

Ik hoop dat je de rust en ruimte kunt vinden om op te laden en te blijven voelen wat je nodig hebt. Je kunt het! Kies juist nu bewust voor meer energie en hopelijk mag je elke dag doen waar je energie van krijgt.

Liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.