Blog

Think happy – Positief denken trekt positiviteit aan

Think happy, be happy!  Toen ik het geluksarmbandje van Sanny ontving, voelde ik mij enorm vereerd en ik loop er nu ontzettend trots mee rond. Het is voor mij een reminder om negativiteit niet de ruimte te bieden die het soms in wil pikken, want dat is het niet waard. Want als iets fout gaat, is het ook goed. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar wel waar. Ik heb in de afgelopen jaren geleerd dat positieve gedachten positieve ervaringen en momenten aantrekken….

24/7 positief?
Ik kan je verklappen dat ik niet altijd zo positief in het leven heb gestaan als ik nu doe. Toen ik bijna niet dieper kon zinken met mijn gezondheid (voor de nieuwe lezers: ik heb CVS en Fibromyalgie) heb ik tips en tricks gekregen die mij erg vooruit hebben geholpen om mijn leven weer enigszins op de rails te krijgen. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot, ik zat namelijk ook nog eens midden in mijn puberteit, en ik moest alles op alles zetten om mijn leven terug te kunnen krijgen. Het was immers mijn laatste kans, die laat je niet door je vingers glippen! Ik ben van ver gekomen om te staan waar ik nu sta, maar het grootste omslagpunt kan ik wel degelijk noemen. Ik begon namelijk anders te denken.

De focus op positiviteit 
Ik kon steeds meer genieten van wat wél lukt, dit ging stapje voor stapje en het kostte voornamelijk tijd, en ik probeerde de focus hier meer op te leggen. Negativiteit en teleurstellingen kan je niet vermijden in het leven, ook ik kreeg veel te voortduren, maar in plaats van mijzelf in een slachtofferrol te zetten besloot ik meer te waarderen wat wel haalbaar was en lukte. En dit was niet slechts een houding die ik aannam, nee dit streef ik sindsdien na in alles wat ik doe, denk en stop ik in al mijn handelingen. De focus leggen op positiviteit is nu automatisme geworden voor elk celletje in mijn lichaam en er is amper tot geen ruimte voor negativiteit. En dit gaf energie! Energie die ik kon stoppen in mijn omgeving, anderen en mijzelf. Energie die ik kon stoppen in groei, geluk en warmte zodat het zich kon vermenigvuldigen!

Everything grows with love! 

Help je mee positiviteit te laten groeien?
Alles wat je aandacht geeft, groeit. Besprenkel je een ervaring, belevenis, item of situatie met positiviteit dan krijg je dat terug! Misschien lukt het niet altijd, wellicht moet je eerst flink oefenen en proberen, maar bij mij ging het ook niet vanzelf of automatisch. Ook ik heb soms een baalmoment en dan vervagen de geluksmomenten die ik altijd zie als sneeuw voor de zon. En dat kan trouwens soms ook erg lekker zijn (probeer er alleen niet té lang in te blijven hangen). En geloof mij, ik kan ook regelmatig flink chagrijnig doen. Mijn vriend noemt mij dan Grumpy Cat omdat ik op zulke momenten kan mopperen om werkelijk alles en er een heel sip gezicht bij kan trekken (die inderdaad overigens minder selfie-waardig is…) . Nobody’s Perfect! En ook die chagrijnige buien horen erbij, dat maakt ons immers menselijk in plaats van 24/7 vrolijke robots. Wat ik dan doe? Na een tijdje krijg ik wel door dat ik de boel behoorlijk aan het neerhalen ben, mopper ik nog even door en krijg ik er even later een lachbui door omdat ik zoveel stomme dingen zeg die nergens op slaan – Eeh op dat moment natuurlijk wel, want als echte drama queen zoals ik heus kan zijn, stort dan even je wereld in.  Ik pak een figuurlijk vergrootglas om in te zoomen en die geluksmomentjes te vinden, en dat terwijl ik er normaal massaal door wordt omringd! En dat is tijdens een baalmoment niet veel anders, alleen moet je het wel willen zien. Je zult merken dat het je steeds makkelijker af zal gaan om geluksmomenten te vinden, extra leuk? Je leven zit er vol mee, veel plezier met de geweldige zoektocht! Today is a good day to have a good day! 

Vind jij het lastig om positief te denken? Wat vind jij er makkelijk/moeilijk aan? Deel je tips & tricks in de comment en help elkaar vooruit!

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

P.s. Dankjewel Sanny voor je geweldige reminder om positief te blijven denken in elke situatie. Het armbandje is echt ontzettend mooi en ik draag het met trots! Wil je meer weten over het geluksarmandje Sannyzoektgeluk X Riverstones? Neem dan hier een kijkje.

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.