Blog

The Lion King lessen – Hakuna Matata en Circle of Life

Gisteren genoot ik van de film The Lion King, wat een prachtige en ontroerende beelden! Ik ben er nog steeds van onder de indruk, net als de geweldige filmmuziek. Ook vond ik de lessen die in de film verwerkt waren echte eyeopeners. The Lion King is een indrukwekkende productie en de film heeft mij erg geraakt. Mocht je de nieuwe film nog niet hebben gezien, dan kan ik deze echt aanraden. In dit artikel wou ik graag wijsheid uit The Lion King met je delen.

Het is niet ons bezit, we mogen het bewaken en beschermen – Mufasa

Mufasa legt aan Simba uit dat het koninkrijk dat voor hen ligt nooit zijn bezit is. Onze rol is om het te bewaken en te beschermen. Deze woorden raakten mij heel erg, het is precies wat ik zeg over Lucas. Ik mag zijn moeder zijn en daar ben ik ongelooflijk trots op, maar hij is nooit mijn bezit. Ik ben er om hem te ondersteunen in zijn ontwikkeling, om hem te stimuleren zichzelf te zijn zoals hij is en hem veiligheid, warmte en liefde te geven. Als moeder hou ik onvoorwaardelijk veel van hem,  ik zie dan ook mijn rol als het bewaken en beschermen van Lucas zodat hij in alle rust, ruimte en vooral liefde mag opgroeien. Hoe Mufasa het uitlegde vond ik heel treffend en mooi!

As you go through life, you will see that there is so much that we don’t understand. And the only thing we know is things don’t always go the way we plan. – Simba

We weten zoveel niet. Hoe meer we weten, hoe meer we erachter komen wat we niet weten. We denken over veel de controle te hebben, maar echte controle over het leven hebben we niet. Het verloopt niet altijd (vaker niet dan wel misschien) volgens het plan dat je opstelt, het is een (levens)kunst om hier het beste mee om te gaan.

When we die, our bodies become the grass, and the antelope eat the grass. And so, we are all connected in the great Circle of Life… – Mufasa

Heb je het liedje Circle of Life al een keer gehoord? Luister goed naar de tekst en laat je raken door de prachtige melodie. Heel mooi hoe Mufasa het verwoord in zijn quote!

Hakuna Matata – Timon & Pumba 

Geen zorgen, zorg maar dat je geniet! Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is helemaal waar. Hoeveel zorgen je ook hebt, ze belemmeren vooral om te leven in het nu en het moment te ervaren. Hakuna Matata is dan ook een geweldige reminder om de zorgen te laten varen, de lasten van jouw schouders af te vegen en lichter te leven.

Ik heb genoten van The Lion King en de lessen die in de film zijn verwerkt. Ik kan er nog veel meer opnoemen, maar deze hebben veel indruk op mij gemaakt door de manier waarop de wijsheden zijn opgenomen in combinatie met de juiste sfeer en muziek. De film is prachtig, veel kijkplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.