The best thing about memories is making them

The best thing about memories is making them

Als ik terugdenk aan de momenten dat ik mij echt heel gelukkig heb gevoeld, dan zijn dit zelden ervaringen in combinatie met nieuwe kleding, een gadget of een andere must have. Ja, daar word ik wel heel erg blij van, maar het zorgt even voor een méga piekmoment en daarna wen je er vrij snel aan. Globaal genomen kom ik bij de hoogtepunten uit waarbij er sprake was van een belevenis als ik bedenk waardoor ik echt heel gelukkig was. 

Hoe ik bij deze hersenspinsels kom? Ik liet deze vrolijke polaroids afdrukken (het eindresultaat vind ik echt zó leuk geworden! Ik heb deze laten afdrukken bij Polabora, dit zijn de Vintage Black foto’s) en ik moest toen selectief zijn, want wat wou ik tastbaar hebben? Ik maak dagelijks veel foto’s, maar lang niet alles krijgt een plekje. Dat past simpelweg niet in een huis, daar zou ik kilometers aan fotolijstjes mee kunnen vullen haha. En toen kwam ik tot de ontdekking dat ik helemaal niet zo blij werd van nieuwe items, maar dat bijzondere ervaringen de overhand hadden. Denk aan het moment dat we de sleutel kregen voor ons eerste huis, dat mijn opa en oma naar Nederland kwamen om dit huis te bewonderen en bij ons logeerden, uren knuffelen met Poes en lekker varen, maar ook aan de geweldige vakanties met Anne en natuurlijk mag het aanzoek niet ontbreken…

De laatste tijd denk ik er steeds vaker over na. Wat maakt mij gelukkig? En waar werd én word ik blij van? Welke hoogtepunten hebben mij gevormd en wat vind ik belangrijk als persoon? Ik vind het echt bijzonder om er even tussenuit te gaan, om nieuwe plekken te ontdekken, cultuur te snuiven, nieuwe gerechten te proeven en op avontuur te gaan. Ook vind ik het geweldig om belevenissen met lieve vrienden en familie aan te gaan, lekker samen te zijn en met hen het dagelijkse te kunnen delen. Maar weet je wat pas echt leuk is? Om samen herinneringen te creëren, de onvergetelijke ervaringen mee te mogen maken. Uit de comfortzone stappen om gebeurtenissen en vaardigheden te ontdekken waarvan je niet eens wist dat het kon. Those who don’t believe in magic, will never find it. Ga aan de slag en maak van je dromen werkelijkheid! Dreams don’t work unless you do, hup nu kan het! 

And they lived happily ever after…En later blader je terug door een overvol album waarin je de allermooiste en kleurrijke herinneringen hebt geplakt. Dat gun ik je van harte. Je kunt het!

Wat hoop je later nog écht te gaan doen? Welke droom zou je willen realiseren? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 13 reacties.

 1. Charelle

  Alleen van de titel van dit stukje krijg ik al een glimlach. En je hebt helemaal gelijk. Spullen maken uiteindelijk niet gelukkig, daarom is het zo fijn dat dingen als mindfulness en minimalisme de laatste jaren steeds meer aandacht krijgen. Het gaat toch om het samen zijn, leven en beleven. (:
  Charelle onlangs geplaatst…Kruidenkunde #2 – Munt en het verschil met PepermuntMy Profile

 2. Sophie

  Ik vind polaroids zo leuk! Het liefst straight out of mijn polaroid; je hebt maar 1 kans en het legt écht het moment zelf vast. Maar ook hier een album van maken; ohhhh, de verleiding is hoog, hihi! Mijn toekomstplannen liggen op dit moment niet heel ver in de toekomst; ik hoop over 1,5 jaar af te studeren, een baan te vinden en op mijzelf te gaan. Daar zou ik heeeeeeel gelukkig van worden!
  Sophie onlangs geplaatst…5 x how to stay in focusMy Profile

 3. anna

  Wat een mooi artikel. De polaroids die je hebt laten afdrukken zijn echt heel leuk zo met dat zwarte randje! Mooie herinneringen zijn wat mij betreft een veel waardevoller bezit dan mooie spullen!

 4. Puck

  Ik heb een digitaal fotolijstje. Echt een uitkomst. Zo hoef ik niet steeds al die fotolijstjes te wisselen en zie ik toch met grote regelmaat andere foto’s voorbij komen…
  Trouwens, heb jij hier nu zwarte polaroids besteld? Dat is cool! Waar heb je die besteld?
  Puck onlangs geplaatst…Trouwen met een wildvreemde?My Profile

 5. Jantine

  Die polaroids zijn inderdaad enorm leuk geworden :)
  Herinneringen maken is zeker fijn. Ik heb mooie herinneringen aan dingen als scoutingkampen en uren bij het kampvuur diepe gesprekken voeren, festivals en dingen die ik daar met vrienden meemaakte (zo zaten we naar de sterren te staren op de camping, en kreeg ik toen voor het eerst duidelijk de relativiteitstheorie uitgelegd), ergens picknicken, het gevoel van lekker met een boek kunnen gaan zitten, het eindelijk weer een gevoel van ‘thuis’ hebben toen man en ik in ons huidige appartement gingen samenwonen, het de kerk inlopen bij onze bruiloft … Het zijn inderdaad eigenlijk helemaal geen materialistische herinneringen waar ik blij van word.
  Jantine onlangs geplaatst…WeekovezichtMy Profile

 6. Larissa

  Wat een vrolijkmakend artikel! Zelf vind ik het heel erg tof om foto’s af te drukken van reizen. Het idee is om deze dan later (lees: over een X aantal jaar) naast elkaar op te kunnen hangen, zodat je een mooi overzicht hebt van alle reizen die je hebt gemaakt. Heel tof! Liefs!
  Larissa onlangs geplaatst…Onmisbare apps #1My Profile

 7. Ise

  Wat een leuke foto’s! Ik heb op mijn kamer een muur waar ik zulke herinneringen (in de vorm van foto’s) op wil hangen :)
  Ise onlangs geplaatst…Afgelopen weekMy Profile

 8. Ashley

  De afgelopen tijd denk ik veel aan reisjes maken, steden bezoeken enzovoorts. Nu wil het alleen zo zijn dat ik daar enorm angstig voor ben, want: komt het wel goed? voel ik me wel veilig? hoe gaat dat regelen dan? Toch wil ik de sprong in het diepe wagen en gewoon een reisje boeken samen met mijn vriend want ik weet dat al die zorgen nergens voor nodig zijn! Ik wil gewoon van die vrijheid om te gaan en te staan, gaan genieten.

 9. Judith

  Je hebt zeker gelijk: herinneringen samen maken blijft geweldig en het zijn de gebeurtenissen, die je onthoudt en je later met een glimlach (of schaterlach) laten terugkijken! In Drie Vrienden, Een huis (en een klusjesman) stond ook een quote over het leven, die mij enorm inspireerde (ik weet toevallig dat je dit boek ook hebt gelezen, vandaar): “Stel dat je negentig wordt. Grijze krulletjes, kunstgebit, hangende borsten in een bloemetjesjurk, incontinent. Denk je dat het dan ook maar één moment belangrijk is dat je vandaag anderhalf uur te laat was? Heb je iets nuttigs gedaan in die negentig minuten? Dat is pas van belang”. :)
  Judith onlangs geplaatst…Q&A – flauwvallen, een goed boek en stageMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge