Terug in de tijd – Beugelbekkie, Hyves en Furby

Terug in de tijd – Beugelbekkie, Hyves en Furby


Ik lijk wel een oud dametje nu ik het steeds heb over de tijd die zo snel gaat! Maar ik lieg niet, het gaat echt heel hard. En daarom leek het mij leuk om eens terug te blikken naar wat is geweest. Gezellig herinneringen naar boven halen, hoe grappig is dat? Speelden jullie vroeger ook Tetris op zo’n Brick Game 999 in 1? Deze zag ik laatst bij de Action waardoor ik de inspiratie kreeg om dit artikel te schrijven. We gaan samen terug in de tijd!

Tamagotchi & Baby Born – Is dit het speelgoed waarmee ik leerde te ‘zorgen’? Zelfs cactussen gingen vroeger bij mij dood door droogte, maar Tamagotchi’s en de Baby Born hebben het ook niet lang uitgehouden. Al vond ik het echt fantastisch: het lukte toentertijd niet bepaald om deze op niveau ‘levend’ te houden, maar ik vond het geweldig om ermee bezig te zijn.

Lizzie McGuire – Wauw wat was ik fan van Lizzie! In deze Amerikaanse komedieserie moest Lizzie de middelbare school zien te overleven. Hashtag heftig! Ik vond het echt zo leuk om haar avonturen te volgen, ja hier heb ik goede herinneringen aan…

Hyves – ‘Ik ga je even een krabbel sturen’! Serieus, een krabbel? Haha hoe leg je Hyves over tien jaar uit aan kids?

Beugelbekkie – Zal ik iets verklappen? Ik geloof dat mijn mama dit niet eens weet haha, maar het vriendinnetje van Sharon Spitz (a.k.a. Beugelbekkie) had zwart haar met rode plukjes. Die rode plukjes wou ik ook mega graag! Ik heb in ieder geval héél veel afleveringen van dit tv-programma gezien haha. Die goede, oude tijd toch ook…

De ‘Hoe overleef ik’-serie – Ken je Rosa nog? En Joon de Boon? Ik verslond die boeken, ik vond ze zo briljant! Rosa voelde bijna aan als een vriendinnetje. Ze was voor mij altijd een soort held, grappig hoe zo’n personage tot leven kan komen. Puur genieten! Heb jij de boeken van Francine Oomen ook gelezen?

Ch!pZ – Mag ik het vertellen Anne? In Turijn hebben we een avondje heel melig allemaal liedjes via YouTube geluisterd waaronder van K3, de M-kids en Ch!pz en toen gingen we daarop niet-bepaald-mega-zuiver-zingen. Het was echt zo’n grappige avond die ik niet snel meer zal vergeten. Maar op Ch!pz heb ik ‘vroegah’ heel veel gedanst en gezongen, het was echt een favoriete band van mij. Nu is het mijn guilty pleasure qua eten. Toeval?

Diddl – Had jij ook een Diddl en/of een Diddlina? Ik had deze knuffelmuisjes altijd bij mij en vond het ook heel leuk om deze te tekenen. Ik had een witte en een grijze, maar waar deze nu gebleven zijn…

Herken je bovenstaande nog?
Wat deed/ keek / las jij vroeger graag waar je leuke herinneringen aan hebt? 

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook ♧ Bloglovin ♧ Twitter ♧ Instagram ♧ Youtube

Dit bericht heeft 37 reacties.

 1. Anniek

  Wow, respect voor deze post zeg… ‘Respect’, weet je hem nog? Was ook van Hyves :) Supergrappig om dit te lezen, want ondanks dat jij een paar jaartjes ouder bent is dit héél herkenbaar! Vooral ook de Diddl (ik had daar zó veel van) en de hoe overleef ik-serie!

 2. Femke

  Tamagotchi, daar heb ik er wel een aantal van versleten hoor vroeger. Die waren een lange tijd hip, toen een tijdje niet meer en toen kwamen ze gewoon weer terug. Beugelbekkie en Lizzie McGuire waren ook leuk. Jeetje, Hyves! Dat is lang geleden, net zoals MSN Messenger. Toen ik mijn neefje laatst uitlegde wat da was snapte hij er niks van, helemaal niet toen ik ging uitleggen dat je via je telefoonlijn moest inbellen om op internet te kunnen en dat je dan telefonisch niet bereikbaar was ;-)!
  Femke onlangs geplaatst…Swarovski Crystals OorbellenMy Profile

 3. Dita

  Zo herkenbaar allemaal! Beugelbekkie was zo leuk, echt mijn favoriete programma. En Hyves… ja zo zijn mijn vriend en ik begonnen. Door een post op Hyves, ik had er een quote op staan. Hij reageerde er op (we kenden elkaar al vanuit het dorp waar we woonden) en zo zijn we begonnen te chatten. Nu, zo’n 6jaar verder worden we over een paar weken papa en mama van ons 1e kindje.
  Dita onlangs geplaatst…My Life – December 2015 #2My Profile

 4. Renske

  Oooh, geweldig dit! Echt jeugdsentiment. ;) Beugelbekkie was bij mij ook favoriet, net als Lizzy McGuire. Dat gameding (haha) zag ik laatst ook liggen. Ik kon mezelf nog net inhouden. Volgens mij hebben mijn zus en ik er nog eentje in één van de vele dozen liggen. Veel uurtjes mee doorgebracht! ;)
  Renske onlangs geplaatst…8 kookboeken die op mijn wishlist staanMy Profile

 5. Kirsten

  Ik herken het allemaal, haha! Beugelbekkie was echt wel mijn favoriete programma en ik moet eerlijk bekennen dat ik (afgelopen jaar nog…) afleveringen terug heb zitten kijken op YouTube. Blijft leuk!

  En Diddle plaatjes ruilen op het schoolplein… Goeie ouwe tijd haha :-) Volgens mij heb ik m’n Diddle map nog steeds ergens liggen, die moet ik eens een keer op gaan zoeken!
  Kirsten onlangs geplaatst…Mijn kerstfavorietenMy Profile

 6. Sophie

  Hahaha zo herkenbaar! Het gaat nu kriebelen om mijn Chipz cd op te zoeken, man ik was er verslaafd aan, haha! En furby’s die midden in de nacht wakker werden; nachtmerries haha!
  Sophie onlangs geplaatst…The Christmas GiftguideMy Profile

 7. Beugelbekkie, dat herinner ik me nog al te goed! Ik vond het vroeger altijd onwijs cool om zo’n beugel te hebben als haar, maar toen ik er eenmaal eentje had, toen bekloeg ik het mezelf wel, ahah. Oh, en Diddl plaatjes en prentjes, waar is die tijd?
  Britt • Annebrittures onlangs geplaatst…Bought an analog cameraMy Profile

 8. Amy

  De Tamagotchi ja, wat een geweldig ding. Hij werd bij ons op school op een gegeven moment verboden, dus toen moest mijn moeder ervoor zorgen op haar werk. Dat gebeurde dus niet ;)
  Amy onlangs geplaatst…TAG | De December TAGMy Profile

 9. Rosanne

  Heel herkenbaar allemaal! Ze missen tegenwoordig echt wat. Ik kan mij nog zo goed herinneren dat we op de basisschool met de halve school een soort ruilbeurs hadden op het schoolplein met diddl plaatjes. En je was echt populair als je van die bijzondere plaatjes had. Mooie tijden waren dat haha.
  Rosanne onlangs geplaatst…De ‘jaar in vogelvlucht’ tagMy Profile

 10. Kom uit een iets andere generatie, maar er zijn zeker wel dingen die ik goed herkenbaar vind. Hyves, beugelbekkie, Lizzie mcGuire zijn van die dingen die gewoon niet te missen zijn geweest.
  Bianca Ronday onlangs geplaatst…Eropuit: #3 Het Spoorwegmuseum.My Profile

 11. Lotte

  Heel veel van bovenstaande dingen zijn herkenbaar, zoals Furby, Diddl, Baby Born, Lizzie McGuire en de boekenserie! In België is Hyves nooit echt doorgebroken en bij Ch!pz weet ik niet eens wat ik daarbij moet voorstellen…

 12. Evelien

  Vroeger leerde ik op diddl.nl hoe ik hem moest tekenen en ik ben nog steeds heel trots op het feit dat ik dit kan! Al deze dingen waren zo’n nostalgie voor mij! Leuk!
  Evelien onlangs geplaatst…Hot spot: Pit040My Profile

 13. Evelyne

  Nostalgie. Ookal mocht ‘k niet van alles meegenieten thuis. ‘k Mocht bijvoorbeeld geen Diddl-knuffel of Tamagotchi en/of echte Baby Born. Maar ik ken de producten wel :)
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #17My Profile

 14. Tamara TS

  Ik ben net wat ouder geloof ik (33), maar Beugelbekkie keek ik gewoon toch. Wat een ontzettend leuke serie was dat. Net als Ratjetoe en All Grown up.

 15. Oooohja, Diddl.. Wat had ik daar veel van en wat was dat eigenlijk leuk. Al die lieve mooie figuurtjes. Soms is het nog steeds jammer dat Hyves er niet meer is, ik had het graag nog eens willen bekijken, wat een tijden he, haha! Ik herken eigenlijk alles, leuk om weer eens terug te denken aan de hypes van vroeger.

 16. Jennifer

  Ik herken álles, maar dan ook écht! En ik moet er een ding aan toevoegen, dat ik stiekem de K3 Musicals echt fantastisch vond. Nu zet ik ze ook vaak op “voor Melle” die inmiddels ook al enthousiast wordt van de leuke liedjes, maar stiekem is het een klein beetje een walk down memory lane. :) <3
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 61My Profile

 17. Audrey

  Ooo, ik herken echt alles! Ik vond Lizzie McGuire en Beugelbekkie ook echt geweldig. De vrouw die de stem van die vriendin (Maria) inspreekt hoor ik nu ook nog af en toe als stemactrice of voice-over. Brings back memories!

  En liefde voor Hoe overleef ik!
  Audrey onlangs geplaatst…Een of andere Molblogger 2016: WIDM-recap aflevering 1My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge