Blog

Summer body – Puur en stralend de zomer door

rhodos vakantie griekenland bydagmarvalerie

Summer body is een groot begrip, de ene na de andere fitprogramma’s vliegen je rond deze tijd om de oren. Niet zo gek ook als er wordt ingespeeld op een lichaam dat mag stralen in de zomer, omdat je geacht wordt ‘in shape’ te zijn. Maar wat betekent een strak lichaam eigenlijk? En wat voor betekenis geef jij aan het begrip summer body? Voor mij betekent het hebben van een summer body dat je stralend mag genieten van álle seizoenen. Doordat je van binnen en van buiten werkt aan je eigen, gezonde reis om te groeien in de richting die goed voelt voor jou. Dat je gezonde keuzes durft te maken, elke dag opnieuw die voor jou van toepassing zijn en waardoor je vanuit jouw puurheid en kracht mag uitstralen hoe je je echt voelt.

Stralen tijdens alle seizoenen

Een summer body wordt gecreëerd in de lente. En met enkele weken aan diëten, extra sporten en oefeningen ben je dan precies klaar om in de zomer te genieten van… je lichaam in bikini? Hoe zou het voor jou zijn als je je elk seizoen comfortabel en goed zou voelen in een bikini en dat je trots bent op jouw lichaam? Ik kies er liever voor om op een duurzame manier te werken aan een gezond lichaam waardoor je je elk seizoen lekker in je vel voelt. Ik heb niets tegen het extra zetje om in de zomer te gaan stralen dankzij een fitprogramma, want ik juich extra beweging en werken aan je gezondheid juist toe. Maar ik ben minder een voorstander van een quick fix, omdat je gezondheid altijd prioriteit mag krijgen. En juist vanuit de gezonde keuzes die je elke dag durft te maken, ga je stralen en geniet je van die pure, mooie glow in de zomer. En ook elk ander seizoen.

Durf te voelen wat je écht nodig hebt

Voel wat je lichaam nodig heeft en luister naar wat je hart je influistert. Waar heb je behoefte aan? Waar krijg je energie van? Welke signalen voel je waarnaar je mag handelen? Het vergt moed om naar deze signalen te luisteren, maar al helemaal om het om te zetten in actiepunten. Neem je rust en ruimte om de signalen tot je te nemen en te ontdekken wat je echt nodig hebt.

Draag waar jij je goed in voelt

Schoonheid komt van binnenuit, maar je kunt je extra lekker voelen als je kleding draagt waardoor je nóg meer gaat stralen. Kleding die jouw mooie kanten accentueren en waar je je comfortabel in voelt, maar waar je ook energie van krijgt. Denk aan heerlijke zomerjurken die elegant en stijlvol om je lichaam dansen, maar ook een prachtig badpak van LASCANA waardoor je kunt floreren aan het zwembad. Lekker dragen waar jij je goed in voelt, niet alleen in de zomer maar elk seizoen. Dat gun ik je van harte, gun jij het jezelf ook?

Lekker bewegen

Met deze tip moedig ik je niet aan om de marathon te lopen, maar hoop ik dat je kunt ontdekken aan welke beweging je vandaag toekomt om meer energie te ontvangen. Even een ommetje maken in jouw tempo, op de fiets stappen voor wat boodschapjes, de trap nemen in plaats van de lift of oefeningen doen waardoor je je weer in jouw lichaam voelt. Bewegen om jezelf te omarmen, precies zoals je bent. Omdat je goed genoeg bent, altijd.

Maak er een stralend seizoen van, voel wat jij echt nodig hebt en durf hiernaar te handelen. Maak gezonde keuzes voor jezelf, omdat je van jouw gezondheid prioriteit maakt. Elke dag opnieuw, zodat je elk seizoen mag floreren. Je kunt het!

Heel veel liefs,

Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.