Blog

Project Positief #12 – Volhouden als een echte doorzetter

photo2-2-If you can’t stop thinking about it, don’t stop working for it. Deze quote zag ik voorbij komen dankzij lieve Marloes, so true! Met Project Positief probeer ik anderen te besmetten met positiviteit, maar de basis ligt grotendeels bij jezelf. Als jij kunt realiseren wat je graag zou willen doen en bereiken, dan kan je daarmee ook een verschil maken voor anderen. Het is heel leuk om voornemens (mijn november doelen kun je hier lezen) te creëren en te delen, maar dan moet je er ook werk van maken. Let’s go!

Ben jij een échte doorzetter?
Heb je een doel voor ogen en wil je het graag realiseren? Of het nu voor jezelf is of voor iemand anders, een groot of een klein doel, je hebt een plan nodig.  Je kunt zomaar beginnen en kijken waar het schip strandt of je kunt concreet en efficiënt aan de slag. Ik schrijf het graag op, zodat ik het er altijd even bij kan pakken als ik teveel afdwaal of na wil denken hoe ik het ga halen. Eerst benoem ik wat ik wil realiseren en dan bekijk ik per doel wat ik ervoor nodig heb om het te halen in de vorm van tijd, energie, geld, producten etc. Vervolgens bedenk ik hoeveel tijd ik moet inzetten om het te halen en welke obstakels ik kan tegenkomen.

Wat vormt de drijfveer?
Ik vind het altijd belangrijk om te ontdekken wat mijn motivatie vormt, als ik het dan even niet meer precies weet hoe ik het kan bereiken dan denk ik aan de drijfveer achter het doel, zodat dat kracht geeft en ik er weer voor kan gaan. Als extra stok achter de deur kan je het anderen vertellen, zodat zij je erbij kunnen helpen waar nodig is. Maar de wilskracht moet wel vanuit jezelf komen! Houd je doel voor ogen en focus je op jouw doel, dan vervagen de grenzen. Als je je focust op de grenzen, dan vervaagt je doel.

Als ik het kan, dan kan jij het ook!
Het onmogelijke werd werkelijkheid. Dit jaar liep ik voor het eerst mee met de Run for Kika, op de 5 kilometer. Een onmogelijke taak leek dit, want ik had tot dit jaar nog geen letterlijke stap gezet met hardlopen en mijn lichaam was niet bepaald fit of sterk (voor de nieuwe lezers: ik heb Fibromyalgie en CVS). Toch moest en zou ik de finish halen en als er eenmaal iets in mijn koppie zit, waarbij ik iets kan betekenen voor anderen dan ga ik er 200% voor. Ik oefende, liep door de pijnen heen, lette op mijn voeding en voelde mij dag in dag uit sterker worden. Of het verstandig was, dat is een andere vraag, want de Run for Kika was tevens de tweede keer dat ik überhaupt de 5 kilometer haalde haha. Maar het is nooit in mij opgekomen om op te geven en deze droom te laten voor wat het was. De aanhouder wint! Als je doorzet en je je best doet, dan heb je niets te verliezen.

Challenge: Wat ga jij realiseren? Yes, you can!
Heb jij de wilskracht om van je dromen werkelijkheid te maken? Ben jij zo’n doorzetter dat je blijvende veranderingen teweeg kan brengen? Kan jij volhouden totdat je doel bereikt is? Het is niet gemakkelijk om dromen te realiseren en je ergens in vast te bijten totdat het is gehaald. Maar als je de wilskracht hebt en je weet hoe jij jezelf kunt motiveren, dan ben je al ontzettend ver! Wat hoop jij vol te houden? En wat heb je daarvoor nodig? Maak een plan, kom erachter wat je motivatie vormt, beloon jezelf van tijd tot tijd en ga ervoor!

Quitters never win, winners never quit!

Welk doel wil jij dolgraag volhouden en realiseren?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.