Project Positief #13 – Van denken naar doen

Project Positief #13 – Van denken naar doen

Januari-blog1
Let’s go! We gaan aan de slag! Heb jij je gedachtes paraat? Dan hoop ik van harte dat dít artikel, ja echt terwijl je het leest, je vooruit gaat helpen om er realiteit van te maken. Maar dat gaat zomaar niet, daar heb ik je hulp bij nodig, het zijn immers jouw gedachtes! Om anderen te besmetten met positiviteit is het belangrijk om bewust te worden van je gedachtes, maar heel concreet hebben anderen hier nog niet veel aan. Het is vooral een kwestie van doen. Ben jij er klaar voor? Ik wel, kom we doen het samen!

Denken versus doen
Ben jij veel aan het denken, flitsen je gedachtes van het ene naar het andere en pieker je veel? Of ga jij makkelijk over tot actie en denk jij ondertussen na? Het is goed om van jezelf te weten of je een echte doener en aanpakker bent of dat je eerder een denker bent. Wat je doet heeft invloed op wat je denkt, maar wat je denkt heeft ook invloed op hoe je je voelt. Terwijl wat je voelt ook invloed heeft op wat je doet. Snap je het nog? Nu het cirkeltje weer rond is, is het goed om te weten dat positieve gedachtes invloed hebben op de mate waarin je zin hebt om activiteiten te ondernemen waardoor je je beter gaat voelen. Zo krijgen we immers die positieve flow goed te pakken!

Geen woorden, maar daden
Natuurlijk is het belangrijk om op de juiste momenten de juiste woorden te delen. Een compliment of ondersteunende woorden helpen anderen vooruit, maar door te laten zien dat je er daadwerkelijk voor iemand bent en om die schouder aan te bieden waarop geleund kan worden, kan je nóg meer bereiken. En deze daden hoeven helemaal niet groots of energieslopend te werken, je kunt ook met kleine acties een verschil maken. Vertellen dat iemand je altijd kan bellen? Dat is een heel mooi gebaar, maar je kunt iemand ook vaker bellen om te vragen hoe het écht gaat. En denk jij aan iemand? Laat hem of haar ook weten dat je aan hem/haar denkt. Just do it!

Wat bepaalt jou geluk?
Negen van de tien keer is dit geen product in de vorm van een bezitting, maar juist wat je doet. In het boek ‘Dit wordt jouw jaar’ geschreven door Ben Tiggelaar staat de volgende inspiratie beschreven: Je wordt gelukkig van je gedrag. Als je allerlei dingen hebt, maar nooit iets doet dat je echt relevant vindt, waar je goed in bent of waar je plezier in hebt, blijf je toch ongelukkig. Dat is misschien een open deur, maar daarom niet minder waar. Wat we doen draagt in belangrijke mate bij aan resultaten die we relevant vinden, zoals een fijne relatie, een gezond lijf en succes in ons werk. Typisch dingen die niet voor geld te koop zijn. 

project positief
Challenge: Wat blokkeert jou om van je gedachte realiteit te maken?
Als je weet wat je weerhoudt om te doen wat je graag zou willen, ontdek je waar je aan kunt werken. Als je vaak aan negatieve activiteiten denkt, bijvoorbeeld dat je taart toch altijd aanbrandt of je het tentamen bij voorbaat verprutst, dan ga je deze activiteiten ontwijken en pak je het minder snel aan. Het blijft bij een negatieve gedachte en je weet zelf hoeveel je hiermee opschiet. Je raakt in een negatieve spiraal terecht of een flinke sleur. Denk je vaker op een positieve manier tegen activiteiten aan, dan merk je ook sneller op dat het energie geeft en je er voldoening uithaalt! We’re going up up up!

Angst dat het misgaat of bang zijn om te falen, kunnen een oorzaak zijn waardoor jij je laat weerhouden om van een gedachte realiteit te maken. Je leert door te vallen, maar voornamelijk door het weer op te staan als je gestruikeld bent. En struikelen hoort erbij, zo worden we allemaal gevormd én sterker.

Je kunt denken over wat je gelukkig maakt, je kunt er ook over vertellen, maar je kunt het ook doen. Ben jij een echte denker of een doener?

Liefs, Dagmar

Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 43 reacties.

 1. Reken maar dat ik een denker ben, ik heb altijd de meest goede intenties en als ik dan achteraf zie wat er terecht van is gekomen…. altijd balen. Ik moet echt meer doen doen doen inderdaad, maar wat het dan elke keer is wat mij tegenhoudt, geen idee. Ik doe mn best in ieder geval want de intentie is er :D. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…BeYu – Ripe Mulberry – Fruit & Gloss LipstickMy Profile

 2. Amy

  Hier nog zo’n denker! Ik pieker me vaak suf voor ik iets ga doen, terwijl ik dan achteraf merk dat het eigenlijk best meeviel. De laatste tijd/ maanden probeer ik echter wat assertiever te worden en uit te gaan van mijn eigen kunnen en hoewel soms lastig… It feels good!
  Amy onlangs geplaatst…Clinique superbalanced makeup foundationMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw goed bezig! En nu is het de kunst om deze lijn vol te houden topper! Zet hem op, je kunt het!

 3. Els

  Leerzaam en herkenbaar dit artikel. Ik zal er eens extra op gaan letten!

 4. Sophie

  Prachtig artikel weer lieverd; ik blijf de foto in je sportoutfit zo leuk vinden! Ik vind veel herkenning in je artikel, ik denk en pieker soms veel te veel. Het kan zo gaan, maar ook zo. En dat belemmert je echt in het doen ervan. Dat gedrag is best moeilijk om te buigen :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #45My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah wat superlief, dankjewel voor je prachtige compliment!

  1. Dagmar Valerie

   Ja het geeft energie als je het leest én het zet je echt aan het denken :D

 5. Evelien

  Op sommoge vlakken ben ik echt een doener en pak ik het met beide handen aan. Op andere vlakken ben ik meer een denker en overdenk ik alles 1ox en pieker ik me suf. Dat probeer ik nu minder te doen. Hoe drukker ik me er om ga maken, hoe moeilijker het wordt om het uiteindelijk wel te doen.
  Evelien onlangs geplaatst…Project Positief TagMy Profile

 6. Fem

  Wauw krachtig geschreven!
  Doe zelf een psychologische opleiding, dus dit spreekt mij zeker wel aan. super!

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat een prachtig compliment, heel erg bedankt!

 7. Daphne

  Wat een prachtig inspirerend artikel; ik noem mijzelf ook absoluut een denker. Ik zou het echt fijn vinden om juist een doener te zijn.. Liefs
  Daphne onlangs geplaatst…Happy MomentsMy Profile

 8. Bianca

  Leuk artikel! Ik ben van beide wel een beetje iets, ligt aan de situatie denk! Soms ben ik een echte denker of juist een echte doener ;d
  Bianca onlangs geplaatst…ESPRIT: Weekly WishlistMy Profile

 9. Manon

  Wat een mooi artikel weer ik ben ook echt een denker, maar ik ben het er absoluut mee eens dat je van dingen doen veel blijer wordt dan van iets tastbaars, dan ben ik meestal maar even blij haha!

 10. Guusje

  Wauw mooi artikel! Ik kan me er helemaal in vinden, omdat ik dan bang ben om te falen. Soms begin ik ergens liever niet aan, zodat ik niet teleurgesteld word. Terwijl het juist heel leuke dingen en ervaringen kan brengen!
  Guusje onlangs geplaatst…20 kleine, maar fijne dingenMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw heel bijzonder om te lezen, ontzettend lief dankjewel!

  1. Dagmar Valerie

   Haha ah wat een geweldig compliment! Extra motivatie om die sportoutfit weer uit de kast te trekken ;) En ik weet zeker dat je er ook goed in uitziet!

 11. Lieke

  Weer een fijne blogpost om te lezen Dagmar!
  Ik ben een echte denker. Als mijn molentje in mijn hoofd draait, krijg ik hem maar moeilijk weer gestopt. Ik moet dan juist dat gaan doen wat me in mijn hoofd weerhoud of het gebeurd helemaal niet meer..
  Lieke onlangs geplaatst…Memories: Genieten in de EftelingMy Profile

 12. Rachel

  heel handig en goed artikel meid! en wat een sportieve foto’s! erg leuk gedaan ik wil van de 77 naar de 70 kilo dan zou ik mezelf al zo’n stuk beter voelen dus ik heb vanmiddag al gezonde ijsjes gemaakt van avocado etc. verder veel water drinken ik moet gewoon geen ongezonde dingen voor me hebben! liefs
  Rachel onlangs geplaatst…Tag | Gewoon NederlandsMy Profile

 13. Nienke

  Oeh, wat veel herkenningen in deze post! Ik probeer ook steeds bewuster positief te denken en leven. Wat kan je dingen goed verwoorden!

 14. Kelly

  Ik kan ergens wel heel erg lang over nadenken, maar de laatste jaren ben ik zo nu en dan toch wel een doener. Ik zet mij meer over grenzen heen die ik vroeger lastig vond. Ik ben inmiddels wel een beetje combinatie van beide..
  Kelly onlangs geplaatst…GOSH herfst/winter Velvet Touch lipsticks #2My Profile

 15. Mandy

  Wat een mooie tekst van Ben Tiggelaar! Ik doe niet aan angst, iets wat ik me heb aangeleerd hoor. Vroeger dacht ik veel te veel na over van alles en nog wat, nu geniet ik en leer ik, elke dag weer.
  Mandy onlangs geplaatst…♥ Bloggen, sporten en lekker etenMy Profile

 16. Els

  Ik ben hard aan het werk om van een denker een doener te worden, ik spreek nu gewoon af met mensen die ik niet ken, omdat ik anders altijd maar thuis zit en mama ben
  Els onlangs geplaatst…Me Time TagMy Profile

 17. Anna

  Ik ben een denker en een doener, bij vlagen. Haha. Soms kan ik uren piekeren, maar soms doe ik iets gewoon en dan bedenk ik pas achteraf dat het misschien toch niet heel handig was. Of dat het juist heel goed is uitgepakt, kan natuurlijk ook! Weer een mooi artikel Dagmar <3
  Anna onlangs geplaatst…REVIEW | CATRICE LONGLASTING WATERPROOF LIP PENCILMy Profile

 18. Saar

  In wezen ben ik een denker, maar ik zet me nu ook steeds vaker aan om te gaan doen. Het maakt inderdaad een heel groot verschil hoor als je gaat doen. Het maakt je effectief gelukkiger. Ik ben dus heel enthousiast over jouw artikel, want het is gewoon waar!!
  Saar onlangs geplaatst…Monster van zwart en witMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge