Blog

Project Positief #13 – Van denken naar doen

Januari-blog1
Let’s go! We gaan aan de slag! Heb jij je gedachtes paraat? Dan hoop ik van harte dat dít artikel, ja echt terwijl je het leest, je vooruit gaat helpen om er realiteit van te maken. Maar dat gaat zomaar niet, daar heb ik je hulp bij nodig, het zijn immers jouw gedachtes! Om anderen te besmetten met positiviteit is het belangrijk om bewust te worden van je gedachtes, maar heel concreet hebben anderen hier nog niet veel aan. Het is vooral een kwestie van doen. Ben jij er klaar voor? Ik wel, kom we doen het samen!

Denken versus doen
Ben jij veel aan het denken, flitsen je gedachtes van het ene naar het andere en pieker je veel? Of ga jij makkelijk over tot actie en denk jij ondertussen na? Het is goed om van jezelf te weten of je een echte doener en aanpakker bent of dat je eerder een denker bent. Wat je doet heeft invloed op wat je denkt, maar wat je denkt heeft ook invloed op hoe je je voelt. Terwijl wat je voelt ook invloed heeft op wat je doet. Snap je het nog? Nu het cirkeltje weer rond is, is het goed om te weten dat positieve gedachtes invloed hebben op de mate waarin je zin hebt om activiteiten te ondernemen waardoor je je beter gaat voelen. Zo krijgen we immers die positieve flow goed te pakken!

Geen woorden, maar daden
Natuurlijk is het belangrijk om op de juiste momenten de juiste woorden te delen. Een compliment of ondersteunende woorden helpen anderen vooruit, maar door te laten zien dat je er daadwerkelijk voor iemand bent en om die schouder aan te bieden waarop geleund kan worden, kan je nóg meer bereiken. En deze daden hoeven helemaal niet groots of energieslopend te werken, je kunt ook met kleine acties een verschil maken. Vertellen dat iemand je altijd kan bellen? Dat is een heel mooi gebaar, maar je kunt iemand ook vaker bellen om te vragen hoe het écht gaat. En denk jij aan iemand? Laat hem of haar ook weten dat je aan hem/haar denkt. Just do it!

Wat bepaalt jou geluk?
Negen van de tien keer is dit geen product in de vorm van een bezitting, maar juist wat je doet. In het boek ‘Dit wordt jouw jaar’ geschreven door Ben Tiggelaar staat de volgende inspiratie beschreven: Je wordt gelukkig van je gedrag. Als je allerlei dingen hebt, maar nooit iets doet dat je echt relevant vindt, waar je goed in bent of waar je plezier in hebt, blijf je toch ongelukkig. Dat is misschien een open deur, maar daarom niet minder waar. Wat we doen draagt in belangrijke mate bij aan resultaten die we relevant vinden, zoals een fijne relatie, een gezond lijf en succes in ons werk. Typisch dingen die niet voor geld te koop zijn. 

project positief
Challenge: Wat blokkeert jou om van je gedachte realiteit te maken?
Als je weet wat je weerhoudt om te doen wat je graag zou willen, ontdek je waar je aan kunt werken. Als je vaak aan negatieve activiteiten denkt, bijvoorbeeld dat je taart toch altijd aanbrandt of je het tentamen bij voorbaat verprutst, dan ga je deze activiteiten ontwijken en pak je het minder snel aan. Het blijft bij een negatieve gedachte en je weet zelf hoeveel je hiermee opschiet. Je raakt in een negatieve spiraal terecht of een flinke sleur. Denk je vaker op een positieve manier tegen activiteiten aan, dan merk je ook sneller op dat het energie geeft en je er voldoening uithaalt! We’re going up up up!

Angst dat het misgaat of bang zijn om te falen, kunnen een oorzaak zijn waardoor jij je laat weerhouden om van een gedachte realiteit te maken. Je leert door te vallen, maar voornamelijk door het weer op te staan als je gestruikeld bent. En struikelen hoort erbij, zo worden we allemaal gevormd én sterker.

Je kunt denken over wat je gelukkig maakt, je kunt er ook over vertellen, maar je kunt het ook doen. Ben jij een echte denker of een doener?

Liefs, Dagmar

Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.