Project Positief #10 – Online versus offline leven

Project Positief #10 – Online versus offline leven

lifeMet een snelle beweging naar je broekzak grijpen om te checken of je mobiel er wel inzit. Voelde je hem zojuist trillen of… ? Het internet is ons leven ingeslopen en heeft ons heel veel moois gebracht, nog elke dag vind ik het te gek dat we in dit tijdperk leven, er zijn zoveel mogelijkheden bijgekomen! Als het internet er niet zou zijn, dan had mijn grote passie om te bloggen misschien een heel andere vorm gekregen, en dat terwijl ik niet zonder zou kunnen (en ik kan het mij niet eens voorstellen zonder blog!). Met Project Positief probeer ik anderen te besmetten met positiviteit. Hierboven zie je een van mijn favoriete quotes. Middels dit artikel sta ik stil bij ons offline én online leven, we hebben er immers een wereld bijgekregen. Zou jij zonder internet kunnen?

Koos internetloos
Dit artikel stond al langer op de planning, maar de grap is dat ik dit weekend heb ervaren hoeveel er eigenlijk over het internet gaat. Want wat als het wegvalt? Het overkwam mij en dat was geen pretje, omdat ik een dagje vanuit huis zou werken (het komt nooit uit, maar dit was ook écht een slechte timing). Uiteindelijk kwam het een paar uur later weer terug na flink zoeken naar oplossingen en ik was om de tijd te overbruggen even naar mijn moeder gegaan voor WiFi. Zo kon ik toch aan mijn projecten werken, maar ideaal was het natuurlijk niet. De data van mijn mobiel vloog er ook doorheen en toen realiseerde ik mij pas goed wat voor een grootgebruiker ik eigenlijk ben.

Voordelen van internet
Nu versmelt het internet met ons leven, het is een groot onderdeel ervan geworden en dat zorgt voor nieuwe kansen en mogelijkheden. Maar dit is lang niet bij iedereen zo. Meer dan de helft van alle Nederlanders checkt voorafgaand de vakantie of er wel WiFi beschikbaar is bijvoorbeeld, de code wordt naast de sleutel van de accommodatie dan ook snel gevraagd. Internet heeft ons veel gebracht, zo zou ik niet meer zonder mijn blog willen en kunnen, dankzij internet is dit mogelijk. Ook heb ik mijn beste vriendin Anne ontmoet dankzij het internet en onze blogs, zo gek dat we elkaar anders nooit zouden kennen als we onze blogs niet hadden.Als je een feit wilt weten, dan kan je het zo vinden! We kunnen het amper voorstellen dat we het vroeger met slechts ‘een bibliotheek’ moesten doen, er waren immers geen zoekmachines.

Het internet heeft mij tijdens de periode dat ik amper mijn bed nog uit kon (ik heb CVS en Fibromyalgie) ook ontzettend geholpen om contacten te kunnen onderhouden, ik bleef op de hoogte van nieuwtjes en informatie van mijn school, de tijd kon ik vullen met films en gemiste programma’s keek ik veelvoudig terug. Het was daardoor ook echt een verrijking. Ik krijg nu dagelijks onwijs lieve reacties waardoor ik op sta met een grote glimlach, het contact is zo hartverwarmend. Het solliciteren gaat makkelijker en je hoeft tegenwoordig niet meer de deur uit om je boodschappen te doen. Internet is ideaal!

De keerzijde
Toen ik langs een restaurant liep, zag ik stelletjes en gezinnen met gebogen hoofden zitten. In plaats van mooie gesprekken aan te gaan en te genieten van elkaar, waren zij ondertussen voornamelijk bezig om de rest van de wereld op de hoogte te brengen van het moment dat het gezin zat te eten in het restaurant. Het zien van dit tafereel kwam wel even binnen. Soms kan dat mobieltje ook uit, ja echt! Laat je inspireren door je omgeving, de lucht, de lieve mensen, de geluiden, de geuren. Het internet verrijkt onze levens, het biedt kansen en mogelijkheden maar er is ook een offline wereld naast je smartphone, Ipad of je pc en ik hoop dat je die ook kunt ervaren.

Challenge – Kan jij 24 uur zonder internet?
Pfoe ik vond het een lastige vraag, want dankzij het internet heb ik ontzettend veel en mooi contact. 24 uur is natuurlijk niet het einde van de wereld, maar als het niet hoeft… Mijn docent zei ooit tegen mij dat mijn telefoon ook een uit-knop had, ik vond het toen nog grappig klinken totdat ik mij besefte dat ik mijn telefoon sinds de aankoop nooit had uitgedaan. En toen viel mij pas op hoe vaak ik eigenlijk op mijn mobieltje kijk, keer op keer als er een nieuwe melding komt of om even Twitter, Instagram en Facebook te bekijken. En de reacties van mijn blog lees ik ook regelmatig, naast de whatsappjes en de goedgevulde inbox… Ben ik verslaafd?

Toen we op Zakynthos waren, dachten we dat bij ons hotel internet zat. Het was er wel, maar met een flink prijskaartje en toen besloot ik dapper om het dan maar even te laten voor wat het was. Ik stuurde een smsje naar het thuisfront en het genieten kon beginnen. Ik keek in het begin wel twaalf keer per uur op mijn telefoon (maar is het artikel wel online gekomen? Is mijn site niet uit de lucht? Zijn de comments zichtbaar? CRAZY!), maar gedurende de week werd het steeds minder totdat er zelfs dagen tussen zaten waarbij ik mijn telefoon in de hotelkamer liet in plaats van het meenam naar het strand, heerlijk! Maar terug in Nederland, draag ik hem wel weer trouw in mijn broekzak. Ik heb veel meldingen uitgezet, zodat ik weer kan kijken wanneer het mij uitkomt en niet andersom. ik kijk er inmiddels veel minder op en ik merk dat mij daardoor juist extra veel andere situaties opvallen en het biedt nu ook meer rust.

Heeft jouw telefoon een keer echt uitgestaan (een lege batterij telt niet mee)? En hoe voelde dit voor jou? Kan jij goed zonder internet?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 50 reacties.

 1. Internet heeft inderdaad een soort verslavende werking, je kan echt moeilijk zonder tegenwoordig. Mijn vriend en ik hebben wel de afspraak dat we de gsm niet gebruiken op restaurant of aan tafel, en in bijzijn van vrienden ook niet en dat vind ik eigenlijk heel gijn. Ik zou gerust een paar dagen zonder internet kunnen denk ik, maar het zal moeilijk zijn om er niet naar te grijpen in de dode momenten :)

  X Sara
  Sara – Window On My Wardrobe onlangs geplaatst…Life Lately #3My Profile

 2. Michaela

  Het is inderdaad een verslaving. Als je bijvoorbeeld aan een bushalte of iets dergelijks staat dan valt het me enorm op hoeveel mensen met hun gsm bezig zijn. Internet vormt onze bron van informatie en we kunnen moeilijk zonder
  Michaela onlangs geplaatst…Fall Favorites TagMy Profile

 3. Internet is echt een deel geworden van mijn leven, ik vind het heel frustrerend als het niet werkt, maar kan wel goed wat anders gaan doen. Afgelopen weekend ook, ik ging om 4 uur van huis en was pas om middernacht weer thuis, als ik misschien 3 keer snel het internet gecheckt heb… is het veel. Ook winkelen met een andere blogger, we hebben amper onze telefoons aangeraakt. We kunnen het dus wel en dat is nog prettig om te merken. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Essence – How To Make Brigth Eyes – Make-up BoxMy Profile

 4. Lotte

  Oja, heel herkenbaar hoor! Op vakantie hadden wij de eerste dagen ook geen WiFi en eigenlijk was dat heerlijk. We zeiden zelfs nog tegen elkaar dat het best fijn was om niet steeds op je telefoon te hoeven kijken en hem alleen te pakken als je ‘m echt nodig had om het thuisfront te contacten. De laatste dagen hadden we wél WiFi en moest natuurlijk alles gedeeld worden op social media. Leuk, maar het nam de rust wel een beetje weg. Ik zou wel 24 uur zonder internet kunnen, maar laten we het erop houden dat ik het mezelf niet vrijwillig zou aandoen, haha.
  Lotte onlangs geplaatst…MAC Rocky Horror Picture Show LipsticksMy Profile

 5. Marloes

  Oeh heel herkenbaar inderdaad! Hihi! Ik word gek als ik geen internet heb. Kan er slecht tegen. Het voordeel is nu dat ik vodafone op reis heb en dan toch de nodige dingetjes kan checken. Ik probeer het wel steeds vaker hoor. Bv een avondje geen internet, geen telefoon! Maar tot nu toe nog nooit echt ‘helemaal’ gelukt!
  Marloes onlangs geplaatst…Outfit: Lovely Autumn DayMy Profile

 6. Amy

  Ik denk om heel eerlijk te zijn dat ik niet goed zonder internet kan. Zeker sinds ik blog ben ik eigenlijk elke dag meermaals online, terwijl dat voorheen minder was. Wel probeer ik af en toe een telefoonvrij avondje te houden, maar toch is het lastig. Hoewel ik het voor mijn werk de hele dag door nodig heb ga ik deze week zeker een dag proberen mijn telefoon en Social media te laten voor wat het is :-)
  Amy onlangs geplaatst…Favoriete herfstliedjes 2014My Profile

 7. Joyce

  Ik heb mijn telefoon ook nooit uitgedaan (behalve als hij eens vastliep haha) en ik kan eigenlijk ook niet zonder internet. Mijn blog en mijn werk, blogs lezen, en tv series kijken, dat doe ik allemaal via internet. En contact onderhouden met mensen of in elk geval een afspraak maken: ook met internet. Op mijn vakantie heb ik er ook veel minder gebruik van gemaakt omdat het toen ook niet hoefde. Mensen wisten dat ik weg was en ik gebruikte mijn telefoon vaak alleen in de ochtend en avond even, heerlijk!
  Joyce onlangs geplaatst…Superfood in the Spotlight: SpinazieMy Profile

 8. Nicole

  Mijn telefoon gaat niet af bij een melding, ook geen getril. Dus ik moet echt erop kijken wil ik iets zien. Dit zorgt voor meer rust bij mij. Maar als ik hem een keer niet bij heb mis ik hem echt.. in het begin. Uur later en ik vind het eigenlijk wel prettig, voor een keer haha. Want ook ik heb een van mijn beste vriendinnen via het internet ontmoet en bloggen is een deel van mijn leven geworden!

  En zonder internet, kende ik deze geweldige blog niet, had ik niet willen missen ;-)
  Nicole onlangs geplaatst…Project Positief: mijn geluksmomenten!My Profile

 9. Bente

  Ik heb afgelopen zaterdag nog bewust mijn telefoon thuis gelaten! Maar dat is wel een beetje toeval want normaal gesproken heb ik hem altijd bij me ;)
  Bente onlangs geplaatst…Liever lui dan moe!My Profile

 10. Frauke

  Alweer zo mooi geschreven! Ik sta altijd even stil als ik jouw stukjes lees. Wat je zegt is ook echt waar, internet is een gigantische verslaving. Ik kan wel gemakkelijk 24 uur zonder, maar eens die periode voorbij is moét ik gelijk weer alles checken hoor. Ik ben de laatste jaren een beetje afgekickt (toen ik een iPhone had zat ik NON-stop op internet!) en apprecieer nu het niet-digitaal leven veel meer haha :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…Een ‘fall-proof fireplace’My Profile

 11. Esther

  Zonder telefoon zou ik makkelijk kunnen, want ik gebruik ‘m alleen voor whattsapp, maar zonder wifi op ipad en laptop echt absoluut niet.En Wifi op vakantie is gewoon erg handig om leuke plekjes in de buurt op te zoeken, maar niet specifiek om Facebook om de minuut te checken. Leuk geschreven, laat je wel even nadenken (:
  Esther onlangs geplaatst…My New Bag – Wishlist + kortingscodeMy Profile

 12. Svenja

  Ik vind het op zijn tijd heerlijk om geen internet te hebben.. Toen ik op vakantie was hadden we ook 2(!) weken geen internet. Aan de andere kant heb je dan geen verplichten zoals studie en mijn blog liet ik ook even rusten. Maar als het nu ineens zo zou uitvallen zou ik er toch wel van balen, maar het stiekem ook wel even lekker rustig vinden! Met een goed boek en een muziekje vermaak ik mij ook prima!
  Svenja onlangs geplaatst…Outfit inspiration & WIN €50 shoptegoedMy Profile

 13. Geertje

  Als het met mijn blog te maken heeft vind ik dat wel lastig, maar verder kan ik wel goed zonder internet! Maar niet langer dan 2 dagen hoor, dan begint het toch wel weer te “kriebelen”! Maar dat beeld wat je schept, dat mensen met een gebogen hoofd aan tafel zitten zie je wel steeds meer ja. Soms best jammer, aan de andere kant, dit is wel de tijd waar we nu in leven!
  Geertje onlangs geplaatst…Wijziging van de URL voor mijn blogMy Profile

 14. Sophie

  Zelfs op vakantie heb ik altijd internet, ik ben echt verslaafd! Ik kan me zo goed vinden in wat er allemaal staat. Tijdens een diner, lunch of een gezellig uitje probeer ik echt niet te kijke in mijn telefoon. Soms pak ik ‘m, kijk ik… Maar kijk ik niet echt. Gewoon puur automatisme, echt slecht! Of ik 24 uur zonder kan? Pfoe, ik denk het niet hihi :D
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #41My Profile

 15. Manon

  Ik ben extreem internet verslaafd. Ik zou hem wel uit kunnen zetten voor 24 uur. Enkel wil ik dan wel kunnen smsen met mn vriend (of hij moet bij me zijn) en iets zinnigs te doen hebben. Al met al grote opgave
  Manon onlangs geplaatst…Quote Of The Week #2My Profile

 16. Manon

  Op vakantie is het voor mij inderdaad wel makkelijker zonder internet, thuis ben je het gewoon zo gewend, ik zal alleen mijn telefoon niet snel uitzetten omdat ik bereikbaar wil zijn voor het geval er iets gebeurt.
  Manon onlangs geplaatst…Instagram Diary #3 hoelahoepenMy Profile

 17. Milou

  Ik moet het ook af en toe wel eens met moeite met rust laten hoor. Het is echt een verslaving. Als ik dan inderdaad op vakantie ben dan vind ik het zo heerlijk af en toe dat ik geen internet heb. Bedankt voor de reminder<3
  Milou onlangs geplaatst…Fall Favourites TagMy Profile

 18. Justine

  Goed dat je hierbij stil staat! Ik weet gelukkig wel wanneer mijn telefoon uit kan (uit eten, bios, college, vriendinnen, winkelen, etc) Ik kan dus makkelijk zonder mijn telefoon, maar heb ook mijn momenten dat ik graag internet wil hebben. Om bijvoorbeeld blogs te checken of even op Instagram te kijken. Guilty pleasure!
  Justine onlangs geplaatst…Happy Monday: een leeggelopen timeline, jezelf uithongeren en ‘life’My Profile

 19. Emily

  Mijn mobiel is dit weekend gecrasht.. Zit nu dus helemaal zonder mobiel. Ik vind het eigenlijk heel erg omdat ik het gevoel heb ik dat van alles mis, maar aan de andere kant is het ook wel weer een keer fijn dat je niet per se steeds ‘moet’ kijken! Als het maar niet te lang duurt..

  Goed artikel Dagmar! :) X
  Emily onlangs geplaatst…Mylène mascaraMy Profile

 20. Mirne

  Ik kan enorm goed zonder internet, als ik gewoon met vrienden ben dan kijk ik eigenlijk helemaal niet naar mijn telefoon. Maar als ik thuis ben dan zou ik niet zonder kunnen.

  En als ik bijvoorbeeld wat langer weg ben geweest dan ben ik ook wel weer blij als ik weer lekker achter mijn laptop zit.
  Mirne onlangs geplaatst…Pizza hamburgerMy Profile

 21. Kim

  24 uur zonder internet zou voor mij geen probleem zijn. Laatst was ik mijn telefoon zo’n 3 weekjes kwijt voor reparatie, dat vond ik toch wel eventjes lastig moet ik eerlijk bekennen. Ik ben heel blij dat als ik de deur uit ga ik geen internet meer heb, alleen via de wifi. Vorig jaar in de zomervakantie ging ik naar Spanje samen met mijn vriendin. Ik heb ene oude telefoon meegenomen waar ik alleen mee kon smsen en bellen, en dat vond ik prima. Alleen een smsje om te laten weten dat ik goed ben aangekomen en verder heb ik hem amper gebruikt. Heerlijk die rust, lekker genieten van de vakantie :)
  Kim onlangs geplaatst…365 Grateful – Weeknummer 41My Profile

 22. Wat een goed artikel, en zo herkenbaar… Is ben ook echt verslaafd aan mijn telefoon en kan ook erg moeilijk zonder internet. Als mijn gsm uitvalt doordat mijn batterij leeg is, word ik echt al lastig… Of als mijn internet even niet werkt… Erg he? Toch probeer ik bijvoorbeeld op restaurant ofzo zo weinig mogelijk op mijn telefoon te kijken… Maar echt 24 uur zonder zou ik niet kunnen… Of eerder niet willen…
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Tutorial: je eigen visitekaartjes makenMy Profile

 23. Michaela

  Wat leuk dat je hier aandacht besteedt! Ik vind het altijd leuk om foto’s te maken van dingen als ik met iemand samen ben, maar voor de rest probeer ik ook zo min mogelijk naar mijn telefoon te kijken. En gewoon genieten van het moment zelf! Al is het wel een voordeel dat ik alleen internet heb bij wifi plekken :)
  Michaela onlangs geplaatst…Achter de schermen #8My Profile

 24. Michelle

  Oeh, confronterend artikel. Ik ben echt wel verslaafd, maar ik probeer nu regelmatig als ik thuis ben het geluid uit te zetten en mijn telefoon in een andere kamer te leggen. Internet is echt fantastisch, maar heeft ook een keerzijde. Zo zat ik laatst op vakantie mijn werkmail te controleren… Wat een prachtige quote trouwens! Die ga ik onthouden!
  Michelle onlangs geplaatst…PHOTO DIARY – WEEK 41My Profile

 25. Evelien

  Internet heeft veel mooie dingen gebracht, maar zorgt er ook voor dat er toch een bepaalde afstand ontstaat tussen mensen Wanneer ik uiteten ga met mensen, of we thuis met heel het gezin eten, leggen we ook allemaal onze telefoon op elkaar. Wie hem als eerste pakt moet afwassen o.i.d. Je kunt best zonder telefoon en dan merk je juist dat je ook hele waardevolle gesprekken kunt hebben. Toen ik op vakantie was, heb ik mijn telefoon amper bij me gehad. Ik vond het heerlijk. Even quality time met mijn vriend. En in geval van nood hadden we zijn telefoon wel altijd bij ons. Tja, internet heeft twee kanten,en gelukkig ook hele fijne en mooie.
  Evelien onlangs geplaatst…Omgaan met stressMy Profile

 26. Mandy

  Internet is echt verslavend heel erg. Tijdens mijn rondreis door Thailand ging mijn telefoon kapot (gelukkig wel een oude), dus ik kon niet meer online. In het begin wilde ik ook de hele tijd op mijn telefoon kijken, maar uiteindelijk was ik blij dat hij het niet deed. Ik heb hierdoor echt meer kunnen genieten en wat een rust en tijd heb je ineens.
  Mandy onlangs geplaatst…♥ GenietenMy Profile

 27. Renate

  Internet neemt echt van heel veel mensen het leven over. Ik kan wel een paar uurtjes zonder, maar dan moet ik wel van huis zijn. Als ik thuis geen internet heb dan word ik gek en verveel ik me kapot.
  Renate onlangs geplaatst…DDSSW in ConcertMy Profile

 28. Joëlle

  Op vakantie heb ik mijn telefoon bijna niet mee gehad! Met uitgaan wel, omdat we soms los van elkaar naar huis gingen (in tweetallen, niet alleen!) en af en toe om mijn vriend even te whatsappen. Toch kozen we ervoor om elkaar 2x te bellen omdat het wat echter is en ik zo verder niet zo veel op mijn telefoon zit.

  Met mijn vriendinnen hebben wij dan ook de afspraak dat we onze telefoon op bepaalde tijden pakken. Misschien kinderachtig, maar we leggen ze allemaal op een stapel. Het werkt wel! Zo zijn we meer met elkaar bezig en niet met onze telefoons.

  Verder pak ik hem er vooral bij wanneer ik me verveel. Voor mijn lange afstands relatie is whatsapp een uitkomst, maar toch bellen we liever dan berichtjes sturen.

 29. Mijn mobiel staat echt nooit uit, slecht eigenlijk. Maar het is allemaal zo herkenbaar en ook ik kijk eigenlijk te vaak op mijn telefoon, terwijl ik vaak weet dat ik geen berichtjes heb gekregen haha. Ach, internet is onmisbaar voor mij en dat zal misschien ook nog heel lang zo blijven!
  Dianne Overbeeke onlangs geplaatst…100 happy days – Dag 43 t/m 56My Profile

 30. Manon

  Ik heb mijn telefoon vaak op stil staan, gewoonweg omdat ik rust wil en niet continu op mijn mobiel wil kijken. Als je iets hoort dan kijk je al gauw, vandaag stond die dus op stil en ik heb echt vanaf vanochtend al niet meer gekeken zo stress vrij voel ik me vandaag haha! Ik heb wel veel aan me blog kunnen werken dat wel
  Manon onlangs geplaatst…Giordani Gold – Luminous Cream Eye ShadowMy Profile

 31. Suzanne

  Ik moet zeggen dat ik onwijs blij ben dat ik nog ben opgegroeid in een periode waarin we nog geen internet hadden en lekker buiten speelden. Niet dat dat nu niet meer gebeurt, maar toch minder en neemt de technologie het toch wel een beetje over. Maar ik denk dat ik persoonlijk ook niet meer zonder zou kunnen, ik bedoel. Kijk nou naar onze blogs, dat is toch het mooiste wat er is ;)
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn beweeg- en eetdagboek #1My Profile

 32. I feel you!

  De keerzijde is inderdaad erg. Samen eten of een drankje doen is met telefoon en graag a la direct delen met de wereld.

  Wel bescherm ik mijn kinderen, de koppies van mijn kinderen zul je nooit full frontal op social treffen.
  En zo zijn er regels in huis wanneer mijn dochter op de iPad mag. Zelf ziet ze natuurlijk overal apparatuur in huis dat werkt met internet en ondervind zij ook entertainment wise de voordelen.

  Internet is mooi, er zijn afstanden meer en we leggen veel makkelijker contact. Zou ik out of the blue een praatje met je maken op straat? Nee, niet zomaar… Maar door jouw (hele leuke en fijne blog) is het heel wat makkelijker.
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Daily Cup of weekly picturesMy Profile

 33. Herkenbaar, opeens kun je echt niet meer zonder. Op vakantie en in weekenden kan ik internet zo hele dagen links laten liggen, maar op andere momenten laat ik me er juist constant door afleiden. Liefs
  Rowan – RebelliousyetRomantic onlangs geplaatst…Win: Cath Kidston umbrellaMy Profile

 34. wendy

  Haha leuk geschreven! Ja ik kan ook echt niet meer zonder internet! Op Thailand had ik wel een paar dagen geen wifi en soms is dat aardig irritant, maar het geeft ook een bepaalde rust. Niet overal gelijk op de hoogte zijn en genieten van de omgeving. Heerlijk! Maar alsnog ik kan niet zonder,hifi. Ik wil altijd wel ff fb checken of mijn instagram. Wel heb ik voor mijzelf een eis! Als ik met vriendinnen of vrienden ben (uiteten etc) mag ik niet aan mijn telefoon zitten. Alleen of ff snel een foto te maken :P.

  XxX
  http://www.wendyvansoest.com
  wendy onlangs geplaatst…Outfit | Sao Paulo PonchoMy Profile

 35. Lisanne

  Mooi artikel, je hebt helemaal gelijk. Ik herken mezelf hier heel erg in. Ik denk ook niet dat ik voor een langere tijd zonder zou kunnen. Ik ben zo iemand die inderdaad checkt of een hotel internet heeft. Gek eigenlijk als je erover nadenkt. Internet speelde altijd wel een grote rol, maar voor de smartphone en tablets ging ik gewoon ruim twee weken op vakantie zonder enige vorm van internet. Daar kan ik me nu echt niks meer bij voorstellen.
  Lisanne onlangs geplaatst…Photo Diary: 1300 Volgers, Regen & BoekenMy Profile

 36. Anna

  Leuk geschreven! Ik vind het echt vreselijk als mensen uit eten gaan en alleen maar met hun telefoon bezig zijn… Dan kun je net zo goed alleen thuis op de bank zitten, toch? Ik kan wel zonder internet, in Kroatië heb ik 7 dagen zonder internet gezeten en het was heerlijk. In Nederland vind ik het toch wat lastiger, internet gebruik je inderdaad tegenwoordig voor bijna alles.
  Anna onlangs geplaatst…MY BIG FAVE #3 | HEMA GEZICHTSMASKERMy Profile

 37. Cindy

  Het geluid van mijn mobiel staat altijd op “uit”. De laatste weken heb ik eigenlijk weinig tijd om écht stil te staan bij mijn mobiel. Te druk met mijn lunchpauze lekker buiten lopen, hardlopen, yoga. Tijdens onze vakantie op Griekenland hadden we gratis WiFi bij de receptie en we hadden de afspraak om elke ochtend 30 minuten te internetten op onze mobieltjes. Dan gingen we samen er voor zitten en de rest van de dag had ik mijn mobiel mee als klok en camera. Ik geniet net zo lief van een boek of een film en een goed gesprek met een glas wijn, dan hoeft mijn mobiel echt niet mee of aan.
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – oktober #3My Profile

 38. Toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging, had ik nog geen internet op mijn mobiel, dus zat dan 2 weken zonder computer en dat ging op zich wel goed, tenzij ik niemand had om mee om te gaan, dan was het wel wat lastiger, maar dan ging ik juist veel lezen (en slapen haha) Nu leg ik als ik bezoek heb met gemak mijn mobiel even op zij, tenzij ik echt op een belangrijk berichtje wacht zoals tijden van een afspraak of iets dergelijks.. Gisteren ben ik uit eten geweest en gebruikte alleen mijn mobiel om snel even een foto te maken van het eten en plaatste dat pas online toen ik in de trein zat terug naar huis. :)
  Floor Daasvand onlangs geplaatst…Haat-liefdeverhouding met de herfstMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge