Project Positief #7 – Niemand is perfect

Project Positief #7 – Niemand is perfect

Amazing
You are amazing! Heb je dat een keer tegen jezelf gezegd? Of heb je het ooit gedacht? De kans is groot dat je hier nee op zegt, terwijl je echt wel een schouderklopje verdient. Toch denkt de meerderheid over zichzelf dat hij/zij niet goed genoeg is. Ik heb zelfs gelezen dat we, als we konden kiezen, niet eens vrienden met onszelf zouden willen zijn, omdat we zo hard zijn voor onszelf. Is dat niet schrikbarend? Niemand is perfect, we werken ontzettend hard en dan zijn we nog harder voor onszelf! Met Project Positief probeer ik anderen te besmetten met positiviteit, maar dat begint met een goede basis om jezelf te omarmen zoals je bent. Doe je mee?

Nobody’s perfect
Heb jij ooit iemand ontmoet die er zo perfect uitzag, zich uitstekend gedroeg en ook nog eens een waanzinnig leven had zonder troubles? Ik moet deze persoon nog steeds tegenkomen. Iemand kan er nog zo prachtig uitzien aan de buitenkant, van binnen hoeft iemand zich helemaal niet perfect te voelen. Misschien is hij of zij wel eenzaam of worstelt deze persoon met problemen die helemaal niet zichtbaar zijn? Zo heeft elk huisje zijn kruisje en iedereen draagt iets met zich mee dat hem of haar uniek maakt, maar deze persoon ook kan tekenen voor het leven. En is het niet zo dat we altijd meer en beter willen dan we op dat moment hebben? Zijn we op een dag tevreden?

Onzekerheden
Ik werd geraakt door het artikel van lieve Eline, zij schreef over haar onzekerheden. Ik vind het ongelooflijk dapper dat zij dit online deelt, zou jij het durven om online over je onzekerheden te vertellen? Ik ben ook onzeker, ik zit ook soms niet lekker in mijn vel, ik twijfel ook. Dit is heel menselijk en natuurlijk. Zonder twijfels en zonder onzekerheden met alleen maar perfectie zou het leven toch erg saai kunnen worden, vind je niet?

Wees lief voor jezelf, je verdient het. Wees zachter en beloon jezelf of geef jezelf eens in de zoveel tijd een schouderklopje. Je mag er zijn en je doet het super. Die twijfels mogen er zijn of het nu gaat over je werk, over een vriendschap, over een relatie, over je thuissituatie of over jezelf. Als je maar niet zo streng bent voor jezelf, je bent goed genoeg! En daarvoor hoef je niet in de nieuwste trends te lopen, je gezicht hoeft ook niet symmetrisch te zijn en je hoeft ook geen tienen te halen of marathons te kunnen lopen. Wees blij en dankbaar voor je wie bent!

Challenge – Jezelf omarmen zoals je bent
Ben jij blij met diegene die je bent? Accepteer jij jezelf en ben je lief voor jezelf? Het klinkt zo eenvoudig, maar ondertussen kan het flink tegenvallen en is het erg moeilijk. Er zijn mensen die op hun tachtigste nog steeds niet zichzelf hebben omarmd en ook niet van zichzelf kunnen houden. Een goede basis begint bij jezelf, het voelt wellicht onwennig, maar durf hardop uit te spreken dat je mooi bent. Dat je dromen het waard zijn om voor te vechten, dat JIJ het waard bent. Je hoeft jezelf niet letterlijk te omarmen, maar ik hoop wel dat je het op een dag figuurlijk kunt doen. Dat je voor de spiegel durft te staan en jezelf recht in de ogen aan kunt kijken, omdat je jezelf accepteert zoals je bent. Omdat je een mooi mens bent, van binnen én van buiten.

Ben jij lief genoeg voor jezelf? Of zou je liever moeten zijn?

 Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 40 reacties.

 1. Anniek

  Wauw, dit heb je echt mooi geschreven Dagmar! Jij hebt echt een talent om mensen te raken met je woorden, en ze over zichzelf na te laten denken. Ik was zelf vroeger ook heel onzeker, en nu heb ik daar nog steeds weleens last van. Wel merk ik dat ik er heel erg in ben gegroeid, en dat het alle leuke dingen in mijn leven niet meer ‘beheerst’.
  Anniek onlangs geplaatst…Join My Life #31My Profile

 2. Ik ben nog altijd aan het klieren met hoe ik het op zal schrijven, maar ja… ik heb gigantisch veel onzekerheden. Zelfs zo erg dat ik er voor in therapie heb gezeten. Ik ben niet tevreden met wie ik ben, maar ben er wel mee aan het werk, maar makkelijk is dat niet. Toch houd ik moed en weet ik dat ik er ooit wel kom, ik blijf wel positief, die boodschap heb ik uit alle ellendigheid wel begrepen. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…MAC – Craving LipstickMy Profile

 3. Linda

  Dit artikel komt écht even op een goed moment! Ik moet vandaag een examen doen voor een baan in de sales waarvan ik eigenlijk niet weet of ik het écht wel wil, ook omdat ik gisteren heb gesolliciteerd op mijn (voor nu) droombaan en dat wil ik écht heel heel heel graag. Daarom ben ik nu ontzettend onzeker over dat examen straks…
  Linda onlangs geplaatst…Een aantal van mijn favoriete vakantiefoto’s #2.My Profile

 4. Ik vind dit een heel mooi artikel Dagmar! Niemand is perfect en ook al denk je soms van dat iemand (van de buitenkant) een mooi en geweldig leven heeft, het kan echt anders zijn dan je soms denkt. Iedereen heeft highs en lows in het leven en dat maakt je mens. Onzekerheden zijn helemaal niet erg, alleen durven we het te weinig te laten zien. Bang om als zwak gezien te worden. We moeten allemaal wat liever en toleranter voor ons zelf zijn :). En ik ga het artikel van Eline ook evne lezen, thanks!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Flowstyle | 8 Tips voor een gelukkig levenMy Profile

 5. Frauke

  Wauw, mooi geschreven. Ik stond er toch even bij stil! Ik ben over het algemeen nogal snel streng voor mezelf en niet heel lief, maar het laatste jaar heb ik er wel erg aan gewerkt en ben ik al een stuk meer tevreden met mezelf. Al is er nog wel een weg te gaan hoor! X
  Frauke onlangs geplaatst…Mijn ‘clipboard wall’My Profile

 6. Joyce

  Wat blijven deze artikelen toch mooi om te lezen Dagmar! Ik neem me steeds meer zoals ik ben, maar ik merk dat ik toch nog best vaak sneaky gemene opmerkingen maak over mezelf (boeh wat ben je toch lelijk met al die puistjes, hmmm nou die buik wordt ook weer wat boller he). Absoluut niet lief, maar ik ben work in progress :)
  Joyce onlangs geplaatst…Superfood in the Spotlight – KurkumaMy Profile

 7. Sophie

  Wat een mooi artikel om mijn dag mee te beginnen lieve Dagmar! Ik ben het helemaal met je eens, hoewel ik niet altijd realistisch hierover na kan denken :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #38My Profile

 8. Yara

  Zoals ik al zei in de tram laatst: Ik vind het zó goed dat je dit project doet. Het zet mensen echt aan het denken. Ik vind het soms best lastig om positief te zijn, maar dat heeft iedereen wel. Vroeger kon ik mezelf niet goed accepteren – ik werd gepest – en nu ik ouder ben voel ik me veel beter in mijn vel zitten en weet ik dat ik mijzelf heb geaccepteerd zoals ik ben! ^_^
  Yara onlangs geplaatst…Photodiary – Lots of good food!My Profile

 9. Alexandra

  Ik ben het er helemaal mee eens! Niemand is perfect en soms kan ik mijzelf wel wijzen op en ergeren aan imperfecties, maar die heeft uiteindelijk iedereen :)

  xx
  Alexandra onlangs geplaatst…Outfit: Comfy at workMy Profile

 10. Joyce

  Wauw mooi artikel! Ik ben eigenlijk niet ‘lief’ voor mezelf. Zodra er iets mis loopt ga ik verkeerd bezig met eten, en ben eigenlijk best negatief over mezelf. Een puntje om aan te werken
  Joyce onlangs geplaatst…The happy list #4My Profile

 11. Svenja

  Vroeger was ik altijd erg onzeker. Gelukkig heb ik daar tegenwoordig niet meer zo een last van. Tuurlijk heb ik ook wel eens mij onzekerheden maar ik heb geaccepteerd wie ik ben en daar ben ik trots op!
  Svenja onlangs geplaatst…New In / Chanel Rouge Allure VelvetMy Profile

 12. Marloes

  Wat een mooi artikel weer zeg! Ik mag af en toe wel wat liever zijn voor mijzelf en moet soms even wat meer aan mezelf denken. Maar daar ben ik nu hard mee bezig, hihi!
  Marloes onlangs geplaatst…Dr. Hauschka MelissecremeMy Profile

 13. Mandy

  Mooi artikel! Niemand kan perfect zijn, want perfect zijn bestaat niet. Iedereen vind iets anders perfect. Een perfect iemand is misschien zelfs ook wel saai. Nu kan ik tenminste nog iets leren. Ik moet nog veel leren hihi.
  Mandy onlangs geplaatst…♥ Market Garden en een stapje terug doenMy Profile

 14. Mariska

  Heel mooi artikel en weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik probeer zo zeker te zijn over mezelf als ik kan, maar soms ik dat erg lastig, bijvoorbeeld omdat ik 1.69 ben en 85 kg weeg. Klinkt heel raar, maar ik probeer mezelf wel zo te accepteren… het blijft lastig.
  Wat een super artikel!
  Mariska onlangs geplaatst…Win: een MAC lipstick naar keuze!My Profile

 15. Michelle

  Hoi Dagmar, je artikel raakt me, en ik ben niet de enige lees ik hierboven. Je hebt natuurlijk hartstikke gelijk, maar wat is het toch moeilijk om blij te zijn met jezelf. Stom eigenlijk hè, maar het is wel zo. Ik kan echt over alles twijfelen en piekeren: ben ik wel lief genoeg, attent genoeg, zie ik er leuk uit, ben ik slim genoeg, kan ik mijn werk wel goed genoeg, etc etc. Ik twijfelde zelfs of ik wel met Photo Diaries moest beginnen. (Zojuist toch mijn eerste online gezet! Overwinning!). Maar jouw project positief helpt een heleboel mensen om toch zonniger tegen het leven en zichzelf aan te kijken. Dus keep on going please!
  Michelle onlangs geplaatst…PHOTO DIARY – #38My Profile

 16. Jennifer

  Ik denk dat ik op dit moment wel vrede heb met mezelf en hoe ik nu in het leven sta. Wat ik wel doe is alles de schuld geven op dit moment als het even niet zo lekker gaat, in plaats van naar mezelf te kijken. Dat komt op dit moment voornamelijk door de situatie waardoor er bepaalde dingen gebeuren of moeten gebeuren. Maar over het algemeen ben ik nu trots op mezelf, hoe ik ermee omga en me erdoorheen sla en alle negatieve dingen probeer om te zetten naar positieve dingen. Dat is goed, net zoals Project Positief. Ik denk dat je veel lezers helpt met je artikeltjes!
  Jennifer onlangs geplaatst…Diary: 18My Profile

 17. Lisanne

  Wat een prachtig artikel weer Dagmar! Ik herken het ook heel erg. Ik ben vrij onzeker over mezelf en ook heel verlegen, heb je misschien ook wel gemerkt woensdag. Dat vind ik soms wel eens heel moeilijk. Op dit moment omarm ik mezelf niet denk ik.
  Lisanne onlangs geplaatst…Photo Diary: Eye Wish event, Herfst en BoekpresentatieMy Profile

 18. Jill

  Wat een super mooi en confronterend artikel! Ik probeer altijd zoveel mogelijk positief in het leven te staan en er zoveel mogelijk uit te halen, voornamelijk doe ik dat voor anderen en vergeet mezelf wel eens. Zo kan ik op sommige mensen ontzettend breekbaar zijn omdat iemand dan door mijn maskertje prikt. Terwijl ik eigenlijk best trots mag zijn op wat ik heb en op wie ik ben. Je bent leuk Dagmar, een heel mooi artikel!
  Jill onlangs geplaatst…Monday AfterMy Profile

 19. Evelien

  Wederom mooi geschreven Dagmar! Ik vind je Project Positief zo inspirerend. Ik omarm mezelf nog niet, maar ik ben op weg in de goede richting. Er is heel veel gebeurd afgelopen jaar, maar langzamerhand krabbel ik weer op. Met veel hulp en liefde van mensen om me heen.
  Evelien onlangs geplaatst…Fivorites: bloggers (part II)My Profile

 20. Nadia

  Wat raar dat mensen geen vrienden met zichzelf zouden zijn, dat vind ik echt schokkend. Ik zou echt zonder twijfel vrienden met mezelf willen zijn haha.
  Nadia onlangs geplaatst…Shoppen bij Winkelstraat.nlMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge