Blog

Project Positief #7 – Niemand is perfect

Amazing
You are amazing! Heb je dat een keer tegen jezelf gezegd? Of heb je het ooit gedacht? De kans is groot dat je hier nee op zegt, terwijl je echt wel een schouderklopje verdient. Toch denkt de meerderheid over zichzelf dat hij/zij niet goed genoeg is. Ik heb zelfs gelezen dat we, als we konden kiezen, niet eens vrienden met onszelf zouden willen zijn, omdat we zo hard zijn voor onszelf. Is dat niet schrikbarend? Niemand is perfect, we werken ontzettend hard en dan zijn we nog harder voor onszelf! Met Project Positief probeer ik anderen te besmetten met positiviteit, maar dat begint met een goede basis om jezelf te omarmen zoals je bent. Doe je mee?

Nobody’s perfect
Heb jij ooit iemand ontmoet die er zo perfect uitzag, zich uitstekend gedroeg en ook nog eens een waanzinnig leven had zonder troubles? Ik moet deze persoon nog steeds tegenkomen. Iemand kan er nog zo prachtig uitzien aan de buitenkant, van binnen hoeft iemand zich helemaal niet perfect te voelen. Misschien is hij of zij wel eenzaam of worstelt deze persoon met problemen die helemaal niet zichtbaar zijn? Zo heeft elk huisje zijn kruisje en iedereen draagt iets met zich mee dat hem of haar uniek maakt, maar deze persoon ook kan tekenen voor het leven. En is het niet zo dat we altijd meer en beter willen dan we op dat moment hebben? Zijn we op een dag tevreden?

Onzekerheden
Ik werd geraakt door het artikel van lieve Eline, zij schreef over haar onzekerheden. Ik vind het ongelooflijk dapper dat zij dit online deelt, zou jij het durven om online over je onzekerheden te vertellen? Ik ben ook onzeker, ik zit ook soms niet lekker in mijn vel, ik twijfel ook. Dit is heel menselijk en natuurlijk. Zonder twijfels en zonder onzekerheden met alleen maar perfectie zou het leven toch erg saai kunnen worden, vind je niet?

Wees lief voor jezelf, je verdient het. Wees zachter en beloon jezelf of geef jezelf eens in de zoveel tijd een schouderklopje. Je mag er zijn en je doet het super. Die twijfels mogen er zijn of het nu gaat over je werk, over een vriendschap, over een relatie, over je thuissituatie of over jezelf. Als je maar niet zo streng bent voor jezelf, je bent goed genoeg! En daarvoor hoef je niet in de nieuwste trends te lopen, je gezicht hoeft ook niet symmetrisch te zijn en je hoeft ook geen tienen te halen of marathons te kunnen lopen. Wees blij en dankbaar voor je wie bent!

Challenge – Jezelf omarmen zoals je bent
Ben jij blij met diegene die je bent? Accepteer jij jezelf en ben je lief voor jezelf? Het klinkt zo eenvoudig, maar ondertussen kan het flink tegenvallen en is het erg moeilijk. Er zijn mensen die op hun tachtigste nog steeds niet zichzelf hebben omarmd en ook niet van zichzelf kunnen houden. Een goede basis begint bij jezelf, het voelt wellicht onwennig, maar durf hardop uit te spreken dat je mooi bent. Dat je dromen het waard zijn om voor te vechten, dat JIJ het waard bent. Je hoeft jezelf niet letterlijk te omarmen, maar ik hoop wel dat je het op een dag figuurlijk kunt doen. Dat je voor de spiegel durft te staan en jezelf recht in de ogen aan kunt kijken, omdat je jezelf accepteert zoals je bent. Omdat je een mooi mens bent, van binnen én van buiten.

Ben jij lief genoeg voor jezelf? Of zou je liever moeten zijn?

 Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.