Blog

Project Positief #8 – Durf het verschil te maken!

lucky-meMaking one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Deze prachtige quote kwam ik tegen en hij is mij altijd bijgebleven. Anderen vooruit helpen is altijd mijn doel geweest met alles wat ik aanpak en in al mijn handelingen. Het is een soort levensstijl geworden, vooral omdat het helemaal niet veel moeite, geld of tijd hoeft te kosten om het verschil voor de ander te maken. Samen kunnen we het verschil nog groter maken en ik ben superblij dat jullie helpen om positiviteit te verspreiden. Let’s do this!  

Glimlach vaker
Je kunt ervoor kiezen om te rennen naar je bus terwijl je in je mobieltje staart of je kunt net iets eerder de deur uitgaan zodat je rustig naar de bushalte kunt wandelen en je omgeving in je op kunt nemen. Begroet de voorbijganger, bedank de buschauffeur, help de oudere oversteken; zoveel tijd en moeite kost dit niet en je maakt zelfs dan al het verschil!  

Dankjewel
Worden je boterhammen voor je gesmeerd en doet iemand de was voor je? Of word je af en toe gebracht naar een vriend of vriendin met de auto? Spreek uit dat je dankbaar bent voor deze hulp, want dat scheelt jou tijd en energie die je weer ergens anders in kunt steken. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand dit voor je doet en dan is het extra leuk als je je waardering ook toont.

Challenge – de 1 minuut-regel
We hebben een volle agenda en regelmatig haast, haast en nog eens haast. Maar wat als je iemand blij kunt maken in één minuut? Dan is het toch extra aantrekkelijk om het alsnog even tussendoor te doen? Hup, maak je moeder blij door even de vuilnis buiten te zetten of het aanrecht op te ruimen. Eén minuut klinkt heel kort, maar de meeste klusjes of bijdrages hoeven ook niet lang te duren. Zo breng je in één minuut een oudere echt wel naar de overkant van de straat of kan je de vogels eten geven, je bed opmaken of de planten water geven. Met bovenstaande voorbeelden kun je snel én makkelijk voor iemand meer betekenen, terwijl je je minimaal hoeft in te spannen. Extra leuk om dit dagelijks regelmatig toe te passen, zodat je terug kunt kijken op een dag waarin je geeft en anderen vooruit helpt. Dit geeft voldoening en een boost om het vaker te doen, terwijl je voor de ander echt een verschil kunt maken. Enjoy!

Heb jij tips hoe je makkelijk en snel het verschil kunt maken? Deel deze in de comments zodat we elkaar kunnen inspireren! 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.