Project Positief #8 – Durf het verschil te maken!

Project Positief #8 – Durf het verschil te maken!

lucky-meMaking one person smile can change the world. Maybe not the whole world, but their world. Deze prachtige quote kwam ik tegen en hij is mij altijd bijgebleven. Anderen vooruit helpen is altijd mijn doel geweest met alles wat ik aanpak en in al mijn handelingen. Het is een soort levensstijl geworden, vooral omdat het helemaal niet veel moeite, geld of tijd hoeft te kosten om het verschil voor de ander te maken. Samen kunnen we het verschil nog groter maken en ik ben superblij dat jullie helpen om positiviteit te verspreiden. Let’s do this!  

Glimlach vaker
Je kunt ervoor kiezen om te rennen naar je bus terwijl je in je mobieltje staart of je kunt net iets eerder de deur uitgaan zodat je rustig naar de bushalte kunt wandelen en je omgeving in je op kunt nemen. Begroet de voorbijganger, bedank de buschauffeur, help de oudere oversteken; zoveel tijd en moeite kost dit niet en je maakt zelfs dan al het verschil!  

Dankjewel
Worden je boterhammen voor je gesmeerd en doet iemand de was voor je? Of word je af en toe gebracht naar een vriend of vriendin met de auto? Spreek uit dat je dankbaar bent voor deze hulp, want dat scheelt jou tijd en energie die je weer ergens anders in kunt steken. Het is niet vanzelfsprekend dat iemand dit voor je doet en dan is het extra leuk als je je waardering ook toont.

Challenge – de 1 minuut-regel
We hebben een volle agenda en regelmatig haast, haast en nog eens haast. Maar wat als je iemand blij kunt maken in één minuut? Dan is het toch extra aantrekkelijk om het alsnog even tussendoor te doen? Hup, maak je moeder blij door even de vuilnis buiten te zetten of het aanrecht op te ruimen. Eén minuut klinkt heel kort, maar de meeste klusjes of bijdrages hoeven ook niet lang te duren. Zo breng je in één minuut een oudere echt wel naar de overkant van de straat of kan je de vogels eten geven, je bed opmaken of de planten water geven. Met bovenstaande voorbeelden kun je snel én makkelijk voor iemand meer betekenen, terwijl je je minimaal hoeft in te spannen. Extra leuk om dit dagelijks regelmatig toe te passen, zodat je terug kunt kijken op een dag waarin je geeft en anderen vooruit helpt. Dit geeft voldoening en een boost om het vaker te doen, terwijl je voor de ander echt een verschil kunt maken. Enjoy!

Heb jij tips hoe je makkelijk en snel het verschil kunt maken? Deel deze in de comments zodat we elkaar kunnen inspireren! 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 28 reacties.

 1. Svenja

  Ik probeer mijn vriend met kleine dingetjes blij te maken zoals bijvoorbeeld eens de afwas doen (terwijl dan normaal gesproken zijn taak is). Of een lekker sapje/smoothie voor hem maken. Ook probeer ik altijd mijn dankbaarheid te tonen tegenover mensen die iets liefs voor mij hebben gedaan, zodat ze weten dat ik het niet als vanzelf spreken zie!
  Svenja onlangs geplaatst…Outfit inspiration / Soft and colourfulMy Profile

 2. Ik ben opgevoed met het idee om gewoon voor alles netjes ‘dank je wel’ en ‘nee bedankt’ en ‘alstublieft’ te zeggen. Laatst zei iemand dat dus tegen mij… goh, je bent echt netjes. Terwijl ik hier zit te denken… dat is toch normaal om te doen? Ook glimlachen, dat heeft mij zo geholpen. Ik fronste heel veel en ik hoorde vaak dat ik boos keek, nu hoor ik dat niet meer en voel ik mij ook vrolijker. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Revlon Colorburst Lacquer balms, Whimsical + ProvocateurMy Profile

 3. Kleine dingen kunnen inderdaad wel een groot verschil maken, of alleszins toch iemands dag beter maken. Ik voel me meteen beter wanneer op straat iemand spontaan naar me lacht of vriendelijk tegen me is. Of bijvoorbeeld in het verkeer af en toe iemand doorlaten kan ook al veel doen vind ik!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…The shopaholic TAG ♥My Profile

 4. Frauke

  Handige tips! Ik probeer ook wat vaker mensen te helpen, te lachen en dankbaarheid te tonen. Je krijgt er zoveel voor terug! Die 1-minuut-regel is wel goed bedacht, ik deed dit wel onbewust al vaak maar nu ga ik er nog meer op letten :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…Recept: sweet & spicy chicken wrapsMy Profile

 5. Sophie

  Wat een inspirerend artikel! Je hebt ook helemaal gelijk, die minuut zou ik moeten kunnen missen. En die kan ik ook missen, maar daar beni k me helemaal niet bewust van :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #39My Profile

 6. Marloes

  Wat een mooi artikel weer om deze maandag te beginnen. Het is inderdaad een kleine moeite om even iets te doen voor een ander. Je waardeert het dan extra als het voor jou ook word terug gedaan!
  Marloes onlangs geplaatst…Outfit: My New Zara CoatMy Profile

 7. Joyce

  Dit is zo belangrijk en ik hou van de quote die je noemt! Ik vind vooral complimentjes maken heel erg belangrijk omdat je mensen meteen daarvan ziet stralen. Ik doe het al maar wil het nog meer doen, net als wanneer ik buiten ben en naar mensen wil glimlachen. Soms ben ik teveel in mijn eigen wereldje daarvoor terwijl het niet alleen hen maar ook mij gewoon heel vrolijk maakt! Want net als met het pen-experiment, als jij constant lacht, ga je je ook vrolijker voelen, yay!
  Joyce onlangs geplaatst…Eetdagboek Body & Fit ShopMy Profile

 8. Natascha

  Wat een mooi artikel weer. De kleine dingen doen het hem vaak. Ik zeg altijd netjes goedemorgen tegen de buschauffeur, conducteur of wat dan ook. Geen oordopjes in, ook niet in de winkel als je aan het afrekenen bent ;)
  Ik had van de week wat kortingsbonnen van Manfield in mijn tas die ik niet ging gebruiken. Ik hoorde in de rij voor mij mensen praten dat ze die zo graag wilden, ze gingen naar huis om oude schonen op te halen en dan terug naar de stad. Toen heb ik mijn bon gewoon gegeven; en die mensen waren super blij! En daar werd ik weer vrolijk van :)
  Natascha onlangs geplaatst…My life in Pictures #4My Profile

 9. Nicole

  Heel goed om erbij stil te staan en eens die ene minuut niet aan jezelf te besteden maar aan een ander! Ben mij is het juist andersom, klinkt heel stom dat weet ik maar ik heb juist dat ik mezelf enorm wegcijfer en veel met anderen bezig ben. Ik hoor regelmatig ‘ je hoeft me niet te bedanken, ik doe het graag’ of ‘hou toch eens op met dankjewel zeggen’ haha…
  Nicole onlangs geplaatst…Eetdagboek baby (6,5 maand)My Profile

 10. Milou

  Mooi stuk!:-) In mijn artikel komt ook naar voren dat je de kleine dingetjes moet leren waarderen. Weer super inspirerend Dagmar!

 11. Kirsty

  Heel mooi geschreven weer! Ik weet niet hoe je het doet maar je weet altijd te inspireren met je mooie artikels! Ik denk dat die 1 minuutregel heel mooi is om toe te passen, zeker als je normaal gesproken niet aan die kleine dingen denkt. Zelf vind ik het leuk om anderen blij te maken, dus ik doe dat zoveel mogelijk :) Stiekem vind ik het nog verslavend ook; jet is zo leuk om te zien dat iets kleins dat jij doet een ander blij kan maken!

 12. FemkeDoet

  Helemaal mee eens! Super project. Het zit ‘m in de kleine dingen ;-)

 13. Michelle

  Dit artikel tovert meteen een glimlach op mijn gezicht! Ik ben het helemaal met je eens. Heel vaak doe ik die kleine dingen wel. Ik merk alleen dat het moeilijker wordt om anderen te helpen als jezelf moe bent. Toch is het zo dat als je dit doet, je door de dankbaarheid van anderen zelf ook weer meer energie krijgt. Win-win dus. Als iedereen dat nou doet wordt de wereld een heel stuk mooier! :-)
  Michelle onlangs geplaatst…PHOTO DIARY – WEEK 39My Profile

 14. Justine

  Mooi verwoord! Je hebt helemaal gelijk. Ik probeer ook steeds vaker te genieten van het momnt en om mij heen te kijken, vaak kom je dan mensen tegen die je kent en zeg je gedag. Ook het helpen en bedanken van andere mensen doet zoveel goed. Ik heb vorige week mijn postbezorger een merci gegeven. Super leuk om te zien hoe blij hij daar van werd!
  Justine onlangs geplaatst…Happy Monday: herfst op komst, leuke dingen en mooie mijlpalenMy Profile

 15. Ingeborg

  Ik hou van je heerlijke positiviteit die zo inspirerend werkt! Je hebt weer een prachtig artikel geschreven en de bovenstaande quote is ook zó waar! Zo word ik weer elke keer vrolijk van jou positieve artikelen op de vroege morgen <3 Keep up the good work darling! Ik weet zeker dat jij niet één maar veel meer personen gelukkig maakt!

 16. Karlijn

  Wat een mooi idee. Ik denk dat je iemand echt blij kunt maken in één minuut. Bij ‘mijn’ AH staat altijd iemand met de daklozenkrant en met de Hamsterweken maar ook tussendoor neem ik iets voor hem mee. Zoals bij een aanbieding van 2=1 mandarijnen. Mandarijnen zijn lekker en gezond en door hem een netje te geven help ik hem hopelijk een beetje. Ik weet dat voor veel mensen fruit een uitgave is die pas als laatste komt als ze geld hebben en op deze manier hebben ze het toch. En hoeveel moeite kost dat nou?
  Karlijn onlangs geplaatst…D.I.Y kanten kleedjes vervenMy Profile

 17. Esmée

  Wat een heerlijk positief artikel! Ik pas deze challenge regelmatig toe, omdat het kleine dingen zijn en het toch vaak veel voldoening geeft. Eventjes je bed opmaken, dan lijkt je kamer zoveel opgeruimder, je ouders zijn blij en ’s avonds kruip je in een opgemaakt bed zonder moeite. x
  Esmée onlangs geplaatst…Winactie: Beauty & AccessoiresMy Profile

 18. Lieke

  Wat een heerlijk positief artikel weer!
  Anderen helpen en laten zien dat je om ze geeft is niet alleen fijn voor een ander, maar je krijgt er zelf ook een goed gevoel van.
  Wat je zegt; al is het maar 1 minuutje. De winst is groot. :)
  Zouden we allemaal meer ‘moeten’ doen.
  Lieke onlangs geplaatst…Blog: 20 feitjes over mezelfMy Profile

 19. Renate

  Ik vind dit een heel leuk artikel! Ik ben er ook van overtuigd dat kleine dingen het verschil maken, vooral het stukje van ‘dankjewel’. Ik ben zo opgevoed dat ik overal dankjewel op moet zeggen, maar ik doe het ook automatisch, omdat ik het gewoon netter vind en het zo vind horen, ik vind het dan ook gauw onbeschoft of ondankbaar als mensen dat niet doen en ik vind kleine klusjes doen ook altijd belangrijk. Ik probeer mijn ouders te helpen waar ik kan en ik probeer ook altijd familieleden zoals mijn oma’s te helpen met bijvoorbeeld de computer, omdat ik er goed in ben en hun niet van onze generatie zijn en ik vind dat hun dat ook gewoon moeten kunnen als ze dat willen!
  Wat mijn tip vooral is waar ik altijd op gefocust ben is om mensen complimentjes te geven. Ik ben zelf gepest en ik heb een zwaar hekel aan negativiteit en ik ben absoluut eerlijk als iemand mijn mening vraagt hoe een bepaald kledingstuk bijvoorbeeld staat, maar ik gooi ook de hele dag met complimentjes (wel gemeende, als ik iets niet mooi vind doe ik gewoon net alsof ik het niet zie, omdat ik mensen niet wil kwetsen) maar ik vind altijd dat het niet veel moeite is om te zeggen dat iemand een leuk jurkje aan heeft of dat die ene lipstick fantastisch staat of als iemand een nieuw geweldig kapsel heeft. Ik denk dat complimentjes iemands dag echt goed kan maken en dat het zelfs mensen zelfvertrouwen kan geven.

 20. Evelien

  Kleine dingetjes kunnen een verschil maken en maken de dag van de ander en van jezelf zoveel bete. Ik vind het erg leuk om mensen op straat te begroeten en eens lief te glimlachen, maar ook spreek ik mijn dankbaarheid uit naar mensen en doe ik graag dingen voor mijn vriend om hem te ontlasten en te helpen.

Geef een antwoord

CommentLuv badge