Blog

Project Positief #11 – De klaagmuur en de heb-ik-weer-sleur

14355994164_6c12bd65b6_zAls het regent dan staat de timeline vol met Houdt dat verschrikkelijke hondenweer nooit op?, maar als de temperaturen stijgen dan lezen we voornamelijk Niet uit te houden, het is bloedheet!. Is het dan ook een keer gewoon goed? Hebben we kort haar, dan willen we lang haar en andersom. Hebben we vakantie dan verlangen we naar ritme en als werk en/of school weer begonnen is dan hunkeren we naar de vrije dagen. We klagen erop los, maar hoe komt dat eigenlijk over op de ander? En welke invloed heeft dat? Met Project Positief probeer ik anderen te besmetten met positiviteit, maar daar heb ik jullie hulp bij nodig. Wat is het te gek om jullie invulling van de Project Positief tag te lezen, ik ben zo dankbaar dat jullie er enthousiast aan meewerken! Het is écht een droom die uit is gekomen. Een slechte overgang, maar ik wou het toch even benoemen haha, maar nu gaan we van mijn dankbaarheid naar het onderwerp klagen. Lees je mee?

Negativiteit trekt negativiteit aan
Ben jij ooit beter geworden van negatieve gedachtes? Ik niet en dat is ook begrijpelijk. Als je blijft hangen in alle drama’s en negatieve momenten die jouw leven in zijn geslopen, dan is het allemaal een stuk zwaarder. En het is ook lang niet altijd gemakkelijk, maar je moet wel de slingers op willen hangen als je van je leven echt een feestje wilt maken. Dit hoeft niet 24/7, maar ik hou mij graag vast aan deze quote What ever you decide to do, make sure it makes you happy. En als je moet doen wat je moeilijk vindt of er een lastige situatie op je pad komt, geloof dan in jezelf en je eigen kracht. Je kunt het! Misschien is het soms naïef van mij om te blijven geloven in het goede, ondanks genoeg momenten die niet fijn zijn, maar ik heb wel altijd het gevoel gekregen dat dan die bal van positiviteit groter wordt en blijft groeien. Hij gaat rollen en er kunnen alleen maar meer positieve momenten, ervaringen en belevenissen aan blijven plakken.

Een glimlach trekt een glimlach aan
Probeer het maar uit op een vreemde die op je afloopt en kijk wat er gebeurt als jij naar hem/ haar oprecht glimlacht. Zo trekt geklaag ook geklaag aan en ruzie nog meer ruzie. En wat win je ermee als je klaagt? Iemand kan je in het begin misschien nog wel even oppeppen dat het wel goed komt of dat je het niet zo zwaar moet tillen, maar dit kan hij/zij slechts doen tot een bepaalde hoogte. Het echte werk om er concreet iets aan te doen begint bij jezelf. En natuurlijk is het niet erg om af en toe even lekker te klagen, dat lucht ook op als je het uitspreekt en soms is het gewoon even fijn om te doen. Maar houd het dan ook bij even. De klaagmuur heb jij niet nodig, je bent sterk genoeg om aan te pakken wat je graag zou willen of wat verwacht wordt, you can do this!

Chagrijnige buschauffeur en uitdagende winkelkarretjes
Zo zie ik een rood stoplicht niet als iets vervelends, maar als een  moment waarop ik even goed om mij heen kan kijken en de omgeving in mij op kan nemen. Of ik roep op de Lingo-manier ‘Groooooen’, funny! Je kunt moeilijk elk rood stop groen verven toch? En wat dacht je van een winkelkarretje waarvan alle wieltjes verkeerd staan? Ultieme uitdaging en zo kom je op plekken in de supermarkt waar je nog nooit bent geweest! En die chagrijnige buschauffeur heeft misschien wel een korte nacht gehad, omdat zijn kindje ’s nachts huilde en hij zijn vrouw wou laten slapen… Hup, dus extra vrolijk goedemorgen roepen, zodat je hem kunt aansteken met jouw glimlach. En wat als dat favoriete topje in de was zit? Even rommelen in de kast en misschien ontdek je wel een kledingstuk dat je al een eeuwigheid niet meer aan hebt gehad! Choose happiness!

Challenge:  Voorkom de heb-ik-weer-sleur
Focus je op wat je uitspreekt en met anderen deelt, dus ook je houding. Sta je er positief in of is klagen je hobby? Misschien valt het mee, maar als je erop gaat letten dan kan dit best confronterend zijn. Hoe denk je bijvoorbeeld over de regen als je net een uur je haar hebt gekruld? Of over de lange rij voor de kassa? En wat dacht je van die zwarte broek versus tandpasta? Natuurlijk is het ontzettend frustrerend en niet leuk, maar het komt nooit uit en er zal ook niemand zijn die er ultiem van kan genieten. Balen is daardoor helemaal niet erg, maar als je dit continu met iedereen deelt dan kan er wel een vertekend beeld van je ontstaan, terwijl je helemaal niet zo wilt zijn of zo wilt overkomen. Als je hiervan bewust wordt, dan valt het je meer op en kan je het voorkomen.

The happiest people don’t have the best of everything, they just make the best of everything!

Behoort klagen tot jouw talenten of valt het mee?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.