Project Positief Close Up – Teske (Teskuh.nl) over passie

Project Positief Close Up – Teske (Teskuh.nl) over passie

Screenshots50Als er iemand is die vol passie en plezier aan de slag gaat, dan is het Teske de Schepper van de blog Teskuh.nl. Ik volg haar blog al ontzettend lang en ik kijk met trots toe hoe zij van haar dromen werkelijkheid maakt. Dat maakte het natuurlijk extra spannend om haar te vragen, maar mijn nieuwsgierigheid won het (gelukkig!) waardoor we nu allemaal kunnen genieten van haar inspirerende antwoorden. Enjoy! 

♧ Wat is je levensmotto?
Een écht levensmotto heb ik niet, maar er is wel een quote die altijd in mijn hoofd blijft hangen bij allerlei situaties. Ik weet niet van wie hij is, maar ik kwam hem ooit tegen op het internet: ‘Als je altijd omlaag blijft kijken, zal je de zon nooit zien’. Het is zó waar en treffend, want als je negatief blijft zal dat zich ook nooit omzetten in positief. Zo probeer ik ook te leven.

♧ Wat betekent passie voor jou?
Passie betekent voor mij iets kunnen uitoefenen waar je een grote liefde voor voelt. Iets wat voor uitdaging en prikkels zorgt, waardoor je jezelf kunt verbeteren op meerdere vlakken.

♧ Wat is jouw grootste passie en welke rol speelt dit in je leven?
Dat vind ik heel lastig om te kiezen! Ik vind zoveel dingen leuk. Ik denk dat creëren er gewoon eentje is en dat kan natuurlijk op allerlei vlakken toegepast worden. Het speelt een grote rol in mijn leven, want het is een onderdeel van mijn werk, maar buiten dat is het ook hetgeen waar ik mijn energie uit haal. Als ik niet creatief bezig kan zijn en niet word uitgedaagd, dan maakt dat me ongelukkig.

♧ Jouw passie, het plezier en doorzettingsvermogen zie je in alles wat je doet terug, is dit altijd zo geweest?
Nee, niet altijd, maar dat is in mijn geval volgens mij ook vrij logisch. Als puber was ik erg zoekende naar wat ik wilde en hoewel ik ook al wel creatief bezig was toen, waren de dingen die ik deed meer tijdverdrijf naast mijn schoolwerk. Later ging ik pas de passie voelen en wilde ik groeien in alles wat ik deed. Volgens mij is dat de omslag, wanneer een hobby een passie wordt.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Je kunt meer dan je zelf denkt en vaak ook wat anderen denken. Het is makkelijk om altijd maar bij de dingen te blijven die anderen van je verwachten en geen verdere stappen te zetten. Ik weet het, want ik heb dit jarenlang zelf gedaan. Het voelt echter behalve heel spannend, ook zo bevrijdend wanneer je jezelf en anderen weet te verbazen met een stap in je leven. Wijs geen dromen van jezelf af, omdat je denkt dat ze niet waar te maken zijn.

Dankjewel Teske voor je inspirerende boodschap en het delen van zulke mooie woorden met ons. Ik volg je al… héél erg lang en ik vind het te gek om te zien hoe het harde werken bij jou wordt beloond. En wat mag je ontzettend trots zijn op wat je hebt bereikt in een relatief korte periode. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden!

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Ik geef jou een missie mee. Want weet jij eigenlijk waar je veel plezier door ervaart en waar je passie ligt? Is er een ultiem ‘iets’ waardoor jij het geluk door je lichaam voelt stromen en waar je een energieboost door krijgt? Hoeveel tijd maak je hiervoor vrij? Hoe zou je je voelen als je hier meer ruimte voor vrij maakt in je agenda? Zoals Teske aangeeft, wijs geen dromen van jezelf af. Creëer de ruimte om deze dromen te realiseren en verwerk je passie in het dagelijkse! Nog geen passie ontdekt die bij jou aansluit? Neem de tijd om deze te vinden, je gaat er geen spijt van krijgen. Geniet van dit avontuur!

Wat is jouw passie? Waar beleef je veel plezier aan en geeft je energie?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 28 reacties.

 1. Marion

  Eerlijk gezegd ken ik de blog van Teske niet heel goed. Ze omschrijft het stukje passie erg mooi. Mijn passie is al van kinds af aan schrijven. Ik kan me nog herinneren dat ik altijd gedichtjes schreef en veel schreef voor de schoolkrant. Nu met mijn blog heb ik die passie weer teruggevonden.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 25My Profile

 2. Amy

  Wat een rake woorden van Teske over passie en positiviteit. Ik volg haar al een hele tijd, dus extra leuk om te lezen. Mijn passie is zingen, als ik een zangles gevolgd heb kom ik met hernieuwde energie terug!
  Amy onlangs geplaatst…New in: Timberland Earthkeepers BootsMy Profile

 3. Wat leuk dat nu ook Teske bij je voorbij komt. Tjah passie, je moet natuurlijk wel doen wat je leuk vindt en niet in iets blijven hangen wat je eigenlijk helemaal niks vind. Ik haal de laatste tijd het meeste plezier uit fotografie en ja, daar maak ik dus ook echt tijd voor. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Andrélon – Make It Shine Spray, Pink CollectionMy Profile

 4. Sophie

  Hele mooie woorden van Teske; leuk om te lezen! Mijn passie is op het moment mijn blog. Door het harde werken wordt je beloond, maar vind je ook meer creativiteit en kun je blijven doorgaan. In de zomer is hardlopen ook mijn passie, maar dat is een beetje valsspelen hihi :-)

 5. Frauke

  Wauw heel mooi en inspirerend om te lezen! Het klopt inderdaad dat je je dromen niet mag afwijzen, je haalt namelijk het meeste voldoening uit werken aan iets waar je gepassioneerd door bent :)! Heel leuk! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY diamanten van papierMy Profile

 6. Ellemieke

  Wat leuk! Ik heb zoveel dromen… eentje daarvan ga ik deze zomervakantie waarmaken, ik ga namelijk naar Amerika! Eigenlijk heb ik er niet zelf voor gezorgd dat deze droom waarheid wordt, de familie van mijn vriend gaat er heen en wij mochten mee. Ik heb er wel heel veel zin in. Verder wil ik zo graag illustraties maken voor bekende modetijdschriften, een succesvolle blog hebben en mijn grootste droom is om ooit de cover van een Arctic Monkeys album te mogen vormgeven (beetje onmogelijk, maar je weet maar nooit). Tja, ik heb geen idee hoe ik dit ooit in vervulling ga brengen. Zo leuk dat Teske ook een lied gemaakt heeft, ik zag hem al op Xite!
  Liefs.

 7. Wat mooi dat Teske het heeft ingevuld. En ze is echt haar passie achterna gegaan door een single op te nemen. Het lijkt mij zeker bevrijdend als je het gewoon doet, kan ik nog wat van leren.
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Mindfulness in relatiesMy Profile

 8. Eline

  Hmm, hele mooie quote! Het klopt deze is zeker waar :D Ik zou me ook eens wat vaker door dit soort quotes moeten laten leiden :)
  Eline onlangs geplaatst…Persoonlijke ABCMy Profile

 9. Céline

  Wat ontzettend mooi dat Teske je vragen heeft beantwoord. Ik volg Teske ook al heel erg lang en ik vind haar één van de meest passievolle bloggers die er zijn.
  Mijn passie ligt bij het inspireren van anderen. Als ik iemand heb kunnen inspireren tot wat dan ook voel ik een bepaald soort geluk door mij heen stromen. Een gevoel dat niet te beschrijven is.
  Mijn leraar vroeg ons op een dag in de klas de volgende vraag: Als je nog maar één ding, non stop, kon doen in je leven. Wat zou je dan doen?
  Dat vond ik zo’n inspirerende vraag. Ik antwoordde dat ik het liefst zou zingen en toen vroeg hij waarom ik dat niet deed. Ik vond dat een hele goede vraag en ben toen gestopt met pianoles en op zangles gegaan. Nog steeds één van de betere beslissingen die ik in mijn leven gemaakt heb.
  Céline onlangs geplaatst…10 leuke laarsjes om de laatste weken van de winter te overlevenMy Profile

 10. Saar

  Het is geweldig om te zien hoe Teskuh gegroeid is. Ik heb haar jaren geleden leren kennen op een forum en na een tijd ben ik haar uit het oog verloren. Ik volg haar blog nu niet meteen, maar ga er wel regelmatig eens spieken. Ze is echt een fijn voorbeeld!
  Saar onlangs geplaatst…Training | Nat en koud!My Profile

 11. Xaviera

  Wat mooi om de antwoorden van Teske te lezen. Ik volg haar al vrij lang en vind haar een hele inspirerende vrouw. Op jonge leeftijd al zoveel bereiken, daar heb ik veel bewondering voor! Mooi om te lezen wat passie voor haar betekent, goed verwoord!
  Xaviera onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk week 2: foto’s van gelukMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge