Blog

Project Positief Close Up – Mel Wallis de Vries over creativiteit

December16Als ik denk aan creativiteit, dan denk ik aan lekker aan de slag gaan, fijn inspiratie en kunstenaars op het gebied van schilderen, haken, tekenen. Maar ook schrijvers zijn in mijn ogen echte kunstenaars, ze spelen met woorden en weten ons keer op keer te raken. Mel Wallis de Vries bewonder ik al erg lang en het was te gek om met haar samen te mogen werken (voor de nieuwe lezers: ik was eerst werkzaam voor Uitgeverij De Fontein). Mel is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment: met haar thrillers Vals en Klem won zij de Prijs van de Jonge Jury, en met Wreed won ze een Hebban Award voor de beste YA-thriller. Haar boeken zijn razend populair; de verhalen zijn vlot, realistisch en altijd spannend tot de laatste bladzijde. Het werk van Mel Wallis de Vries wordt in diverse landen uitgegeven en ik ben ontzettend trots op wat zij weet te bereiken bij haar lezers. Als er iemand creatief is, dan is het Mel!

Wat is je levensmotto?
Work hard and rule the world! 

Wat betekent creativiteit voor jou?
Creativiteit is net zoiets als ademhalen: het hoort bij me. Soms word ik er heel gelukkig van, dan lukt alles en zit ik echt in een flow. Maar het heeft ook een keerzijde: soms moet ik heel diep gaan om het idee te vinden dat ik zocht. Toch koester ik beide kanten: je kunt pas mooie dingen maken als je kwetsbaar durft te zijn.

Was het altijd al een droom van je om te schrijven?
Volgens mijn vader was ik vier jaar oud toen ik voor het eerst zei dat ik schrijfster wilde worden. Ik liep vroeger ook altijd rond met schriftjes etc. Toch heeft het nog 28 jaar geduurd voordat mijn eerste boek uitkwam: ik was toen 32. Een heel bijzonder jaar, want onze oudste dochter werd toen ook geboren. Alles kwam in 2005 zeg maar samen en klopte opeens.

Heb je een ultieme schrijftip die je kunt delen?
De beste schrijftip die ik kan geven is: schrijf snel, slordig maar met heel veel plezier. Daar komen de mooiste verhalen uit. Je moet je rechterhersenhelft (de creatieve kant) koesteren en je linkerhersenhelft (de rationele) negeren :) Spelfouten etc kun je er later wel uithalen.

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Als je een droom hebt: ga ervoor! Stel het niet uit tot later, verzin geen excuses, denk niet in problemen… Je moet het gewoon nu DOEN! Ik geloof echt dat je bijna alles in je leven kunt bereiken. Maar je moet er wel heel hard voor willen werken. Het grappige is dat schrijven voor mij nooit als werk heeft gevoeld.

Dankjewel Mel voor je inspirerende boodschap en het delen van zulke mooie woorden met ons. Ik vond het te gek om met je samen te mogen werken en je mag ontzettend trots zijn op wat je hebt bereikt. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden! challenge projectpositief bydagmarvalerie

Ik geef jou een challenge mee! Het thema ‘creativiteit’ staat centraal en jouw missie is om even niet na te denken over alle voor- en nadelen, over risico’s, problemen en obstakels maar gewoon te doen, zoals Mel ook aangeeft.  Neem tussen het harde werken en de nodige verplichtingen even tijd voor jezelf, wat zou je dan ‘gewoon’ doen? Ontdek je talent en neem de tijd om het te laten groeien, geniet van je eigen creativiteit én dat van anderen. Waar ben jij goed in? En waar haal jij voldoening uit of krijg jij energie van? Krijg je er regelmatig complimentjes over of ervaar je er een goed gevoel door? En vergeet niet: iedereen heeft een talent! Verras jezelf en laat je inspireren, enjoy! 

Op welk gebied kan jij ons verrassen met creativiteit? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.