Blog

Project Positief Close Up – Marieke (Mariekevanwoesik.nl) over doelen

Screenshots51

Van dromen naar doen. Als er iemand een ster in is, dan is het Marieke van de blog Mariekevanwoesik.nl. Ik geniet volop als ze een droom kan afstrepen van haar bucket list en zij inspireert mij ontzettend om niet alleen maar te dromen, maar vooral te doen. Ik kan een echte twijfelaar zijn (nee, geen bed van de IKEA) waardoor het mij kan blokkeren om ervoor te gaan. Na het interview met Marieke is dat verleden tijd. Aan de slag!

Wat is je levensmotto en waarom?
Mijn favoriete quote (waar ik toch steeds weer bij terug kom) is: “The greatest pleasure in life is doing what others say you cannot do.” Ik denk zelf dat je heel veel waar kunt maken, als je maar wilt en er alles voor doet. Natuurlijk werkt dat niet bij alles zo, maar heel veel mensen probéren het niet eens. Dan heb je nog het probleem dat veel mensen het nodig vinden om te laten blijken dat ze denken dat JIJ het ook niet kunt. Maar dan denk ik altijd maar: wacht maar. Het zál me lukken. Let maar op.

Welke rol spelen doelen in jouw leven en wat is je allergrootste wens?
Hahaha, ik ben zo iemand die lééft voor doelen. Ik vind het heerlijk dat het jaar nu weer net begonnen is en ik weer goede voornemens kan maken. Met als verschil dat ik de meeste ook laat uitkomen! In 2013 kon ik vier van de zes goede voornemens afstrepen! En dat voelt heerlijk. Ik houd gewoon van lijstjes maken en ergens naartoe werken. Vandaar ook mijn bucket list!

Mijn allergrootste wens is op dit moment een boek op papier uitgeven. Hiervoor was dat ‘kunnen leven van mijn bedrijf’, maar sinds ruim een halfjaar doen we dat en ben ik gelukkiger dan ooit!

Ben je altijd al een echte doorzetter geweest en zou je de ultieme tip kunnen geven als je iets wilt bereiken?
Moeilijk om zoiets te zeggen over jezelf, maar ik denk het wel, ja! Ik weet wel dat ik als kind ook altijd tegen de stroom in ging en lekker mijn eigen ding deed. De ultieme tip? Het cliché verhaal: gewoon doen. Maar dan ook écht. Want zeggen is één, maar doen is iets anders. Op mijn blog probeer ik mijn lezers te inspireren en tips te geven hoe je dat dan doet. Kleine stapjes zetten en je doel voor ogen houden. En als je net zo van lijstjes maken houd als ik, is die kleine stapjes afstrepen ook heerlijk!

♧ Welk moment stond op je bucket list en wou je ontzettend graag halen? Wat voelde je toen je het had bereikt? 
Mijn bucket list ontstond járen geleden, toen ik nog thuis woonde en ziek op de bank lag. Ik zag een aflevering van ‘The Buried Life’, waarin vier jongens een lijst hadden gemaakt met 100 dingen die ze nog wilden doen voordat ze dood gingen. De gekste dingen stonden erop en in plaats van te roepen dat hun dromen toch nooit uit zouden komen, gingen ze ze gewoon verwezenlijken. Ze kochten een busje en gingen op pad. Dat wilde ik ook! Iets later leerde ik dat zo’n lijst een bucket list heet en niet veel later was mijn lijst geboren. Ik had dan wel geen busje, maar ik had wel een blog! En waarom zou je wachten met het verwezenlijken van je dromen als het ook gewoon nú kan? Niet meteen gillen dat het niet lukt (tenzij je naar de maan wilt), ga het nou gewoon proberen! Dat is tenminste wat ik doe.

Mijn lijst is inmiddels wat langer geworden (en natuurlijk blijven er ook dingen bij komen) en met trots kan ik zeggen dat ik ook al heel wat dingen heb kunnen afstrepen! En dat voelt elke keer weer goed! De adrenaline die je voelt als je datgene aan het doen bent, wat je al zo lang wilde doen, is gewoon erg verslavend!

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Bedenk één ding dat je per se in 2015 wil doen. (Liefst meer natuurlijk, maar: kleine stapjes!) EN DOE DAT. Dan weet je hoe leuk het leven is en hoe verslavend het werkt en hoppakee. It’s really that simple. Oh, en houd mijn blog in de gaten als je tips wilt over hoe je dat het beste kunt gaan doen!

Dankjewel Marieke voor je inspirerende boodschap en het delen van zulke mooie woorden met ons. Ik vind het te gek hoe je van je doelen werkelijkheid maakt door ervoor te gaan. Je laat je niet tegenhouden en bent een echte doorzetter. Ik hoop dat al je dromen op je bucket list realiteit zullen worden. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden!

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Vind je het lastig om van je dromen werkelijkheid te maken? Maak de stapjes kleiner. Bedenk een plan en maak het concreet. Bedenk wat je nodig hebt om het te realiseren en nog belangrijker: wat het voor jou betekent als je het kunt realiseren. Voel de magie van het behalen… Voel je het echt? Daar doe je het voor! Houd dat gevoel vast en bedenk wat je nodig hebt om het te laten slagen, kan je wat hulp gebruiken? Schakel de juiste personen in, wees niet bang en ga ervoor. Als het voor jou belangrijk is, dan telt niet morgen maar nu. Stel het niet uit en ga aan de slag met het realiseren van je dromen!

Wat is jouw doel voor 2015? Wat staat er op je bucket list?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.