Blog

Project Positief Close Up – Jennie (Jenniefromtheblog) over groei

JennieprojectpositiefDon’t go through life, grow through life. Dat is een van mijn favoriete quotes en mijn levensmotto geworden. Persoonlijke groei vind ik ontzettend belangrijk, maar de kracht die je anderen kunt geven om te groeien ervaar ik als minstens zo waardevol. Ik volg de blog van Jennie (Jenniefromtheblog.com) al een erg lange tijd, ik vind het zo bijzonder hoe zij in een relatief korte periode enorme sprongen heeft gemaakt. Jennie vertelt je meer over groei!

♧ Wat is je levensmotto en waarom?
Ik ben nooit zo van de levensmotto’s geweest. Dat ‘carpe diem’ en ‘hakuna matata’ wat ik overal las, daar kon ik me nooit zo in vinden. Een half jaar geleden heb ik dan eindelijk een motto gevonden wat wel bij me past: if you’re not happy, make a change. Dat is iets wat ik nu al een tijdje zelf toepas. Op de grote, maar ook op de kleine dingen in mijn leven. Zo dacht ik dat ik mijn studie wel even met tegenzin af kon maken. Slechtste gedachte ooit. Toen ik eenmaal besloot er verandering in te brengen en te switchen van opleiding voelde ik me zo veel gelukkiger.

♧ Welke rol speelt ontwikkeling en groei in je leven en wat doet het met je?
Jeetje, wat een lastige vraag. Ik kijk eigenlijk nooit zo ver vooruit en zie wel wat er gebeurt. Via mijn blog gebeuren er altijd onverwachte dingen en dat maakt mijn leven echt super leuk. En dankzij mijn blog kan ik ook weer terug kijken op al die dingen. Soms blader ik wel eens terug en dan realiseer ik me hoe erg ik veranderd ben in een korte tijd.  Een paar seconde later ben ik dan in mijn hoofd alweer bezig met wat er op dat moment gebeurt.

♧ Welke droom hoop je te kunnen bereiken? Welke groei is hiervoor nodig?
Zoals ik hierboven al aangaf ben ik niet iemand die ver in de toekomst kijkt. Over deze vraag heb ik dan ook echt lang na moeten denken. Ik heb niet echt één droom waar ik naartoe leef. Ik denk altijd: ik zie wel waar ik terecht kom. Ik heb geen idee van waar ik later zou willen wonen, waar ik mijn kinderen zou willen laten opgroeien en ook niet van wat voor baan ik nu precies zou willen hebben na mijn afstuderen. Misschien moet ik daar toch maar eens over na gaan denken.
jenniefromtheblog
♧ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Dat Adidas (zo’n groot merk!) mij had uitgekozen om mee te gaan naar Los Angeles om mee te helpen met een opdracht. Toen besefte ik me echt even wat het hebben van een blog met je leven kan doen. Er zijn zoveel dingen die ik niet gedaan zou hebben als ik op die ene dag mijn blog niet was gestart.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Ik kan het je echt aanraden om ook via ‘mijn’ motto te gaan leven. Het zorgt er voor dat je een zo veel leuker leven hebt. Geen gedoe meer met dingen waar je tegenop ziet maar gewoon lekker genieten van de leuke dingen die er zijn!

Dankjewel Jennie voor je inspirerende boodschap en het delen van zulke mooie woorden met ons. Ik volg je al een lange tijd, maar ben elke keer weer heel erg onder de indruk van de sprongen die je maakt én hoe je alles weet te combineren. Hard werken wordt beloond en ik weet zeker dat er veel moois op je pad zal komen. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden! 

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Ik geef jou een challenge mee! Het thema ‘groei’ staat centraal en jouw missie is om na te denken wat je nodig hebt om te groeien op het gebied dat jij voor ogen hebt. Om te groeien heb je bijvoorbeeld vooral wilskracht nodig en doorzettingsvermogen, maar ook lef. Welke kant zou jij graag op willen groeien? Welke groei wil je graag bereiken? Stel jezelf een tijdslimiet en maak een concreet plan. Wat heb je nodig om deze groei te realiseren? Maak het concreet! Dit kan een doel zijn waarbij je groei op persoonlijk gebied kunt bereiken, maar ook voor de ander een positief verschil kunt creëren. Bedenk voor jezelf de stappen en ga aan de slag. Van denken naar doen! Van stilstaan naar vooruitgang en groei!

Welke groei zou je graag willen maken en waarom? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.