Project Positief Close Up – Jennie (Jenniefromtheblog) over groei

Project Positief Close Up – Jennie (Jenniefromtheblog) over groei

JennieprojectpositiefDon’t go through life, grow through life. Dat is een van mijn favoriete quotes en mijn levensmotto geworden. Persoonlijke groei vind ik ontzettend belangrijk, maar de kracht die je anderen kunt geven om te groeien ervaar ik als minstens zo waardevol. Ik volg de blog van Jennie (Jenniefromtheblog.com) al een erg lange tijd, ik vind het zo bijzonder hoe zij in een relatief korte periode enorme sprongen heeft gemaakt. Jennie vertelt je meer over groei!

♧ Wat is je levensmotto en waarom?
Ik ben nooit zo van de levensmotto’s geweest. Dat ‘carpe diem’ en ‘hakuna matata’ wat ik overal las, daar kon ik me nooit zo in vinden. Een half jaar geleden heb ik dan eindelijk een motto gevonden wat wel bij me past: if you’re not happy, make a change. Dat is iets wat ik nu al een tijdje zelf toepas. Op de grote, maar ook op de kleine dingen in mijn leven. Zo dacht ik dat ik mijn studie wel even met tegenzin af kon maken. Slechtste gedachte ooit. Toen ik eenmaal besloot er verandering in te brengen en te switchen van opleiding voelde ik me zo veel gelukkiger.

♧ Welke rol speelt ontwikkeling en groei in je leven en wat doet het met je?
Jeetje, wat een lastige vraag. Ik kijk eigenlijk nooit zo ver vooruit en zie wel wat er gebeurt. Via mijn blog gebeuren er altijd onverwachte dingen en dat maakt mijn leven echt super leuk. En dankzij mijn blog kan ik ook weer terug kijken op al die dingen. Soms blader ik wel eens terug en dan realiseer ik me hoe erg ik veranderd ben in een korte tijd.  Een paar seconde later ben ik dan in mijn hoofd alweer bezig met wat er op dat moment gebeurt.

♧ Welke droom hoop je te kunnen bereiken? Welke groei is hiervoor nodig?
Zoals ik hierboven al aangaf ben ik niet iemand die ver in de toekomst kijkt. Over deze vraag heb ik dan ook echt lang na moeten denken. Ik heb niet echt één droom waar ik naartoe leef. Ik denk altijd: ik zie wel waar ik terecht kom. Ik heb geen idee van waar ik later zou willen wonen, waar ik mijn kinderen zou willen laten opgroeien en ook niet van wat voor baan ik nu precies zou willen hebben na mijn afstuderen. Misschien moet ik daar toch maar eens over na gaan denken.
jenniefromtheblog
♧ Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
Dat Adidas (zo’n groot merk!) mij had uitgekozen om mee te gaan naar Los Angeles om mee te helpen met een opdracht. Toen besefte ik me echt even wat het hebben van een blog met je leven kan doen. Er zijn zoveel dingen die ik niet gedaan zou hebben als ik op die ene dag mijn blog niet was gestart.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Ik kan het je echt aanraden om ook via ‘mijn’ motto te gaan leven. Het zorgt er voor dat je een zo veel leuker leven hebt. Geen gedoe meer met dingen waar je tegenop ziet maar gewoon lekker genieten van de leuke dingen die er zijn!

Dankjewel Jennie voor je inspirerende boodschap en het delen van zulke mooie woorden met ons. Ik volg je al een lange tijd, maar ben elke keer weer heel erg onder de indruk van de sprongen die je maakt én hoe je alles weet te combineren. Hard werken wordt beloond en ik weet zeker dat er veel moois op je pad zal komen. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden! 

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Ik geef jou een challenge mee! Het thema ‘groei’ staat centraal en jouw missie is om na te denken wat je nodig hebt om te groeien op het gebied dat jij voor ogen hebt. Om te groeien heb je bijvoorbeeld vooral wilskracht nodig en doorzettingsvermogen, maar ook lef. Welke kant zou jij graag op willen groeien? Welke groei wil je graag bereiken? Stel jezelf een tijdslimiet en maak een concreet plan. Wat heb je nodig om deze groei te realiseren? Maak het concreet! Dit kan een doel zijn waarbij je groei op persoonlijk gebied kunt bereiken, maar ook voor de ander een positief verschil kunt creëren. Bedenk voor jezelf de stappen en ga aan de slag. Van denken naar doen! Van stilstaan naar vooruitgang en groei!

Welke groei zou je graag willen maken en waarom? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 40 reacties.

 1. Marion

  Ik vind dit zo’n heerlijke rubriek. Hele mooie instelling van Jennie. Ik ga vandaag weer lekker naar psychotherapie. Als je ergens groeit dan is het daar wel. Ik zou het iedereen bijna aanraden, maar ja, zo werkt het niet natuurlijk.
  Marion onlangs geplaatst…Loving Lazy Sundays ~ 24My Profile

 2. Amy

  Zelf ben ik niet zo van de motto’s, maar if You’re not happy make a Change is wel een hele mooie. Mijn ervaring heeft geleerd dat je af en toe gewoon in het diepe moet springen om dingen te veranderen en dat het uiteindelijk altijd wel goed komt.
  Amy onlangs geplaatst…Hotspot: JT Bioscoop EindhovenMy Profile

 3. Emilia

  Dit is zo’n leuk artikel! Tof dat je Jennie hebt geïnterviewd, ik vind haar zo’n leukerd en haar antwoorden zijn ook inspirerend om te lezen.
  Je challenge vind ik wel een lastige, want dat is iets waarover ik nog nooit heb nagedacht, maar misschien is het juist eens goed om daar een keertje bij stil te staan. Ik ga er eens over denken. :)
  Emilia onlangs geplaatst…HOTSPOT / Lekker vers lunchen in hartje RotterdamMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja ik vind Jennie ook zo’n te gekke blogger, echt een inspiratiebron. En haar antwoorden zijn minstens zo mooi en indrukwekkend! Superlief je reactie <3

 4. Marloes

  Wat super leuk om te lezen. Jennie volg ik ook al heel lang. Inspirerende antwoorden ook om te lezen :). Achter het motto sta ik ook helemaal achter! X
  Marloes onlangs geplaatst…In the Picture #43My Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ah super superlief van je, dankjewel voor je onwijs mooie reactie Sophie!

 5. Deisy

  Jennie heeft een prachtige instelling waar iedereen inderdaad een voorbeeld aan zou kunnen nemen. Uiteindelijk ben jij de enige die iets aan je leven kan veranderen als je er niet blij mee bent. Echt heel mooi artikel weer om te lezen Dagmar :-) X
  Deisy onlangs geplaatst…Zo begin ik een nieuwe week met frisse moedMy Profile

 6. Eline

  Mooi artikel weer! Leuke blogger ook die dit keer komt vertellen over haar groei! Ik kan me helemaal in haar levensmotto vinden!
  Eline onlangs geplaatst…Tja, ik ben een Kreeft…My Profile

 7. Anouk

  Heel mooi motto. Knap hoe je alles doet en aanpakt. Ik zou soms willen dat ik meer in het NU kon leven.. maar aan de andere kant vind ik het wel erg fijn wel een beetje uit te stippelen waar te wonen etc. over een tijdje, haha.
  Anouk onlangs geplaatst…Sunny Sunday Selection: Januari#3My Profile

 8. Sophie

  Heel mooi motto, ik kan me er ook helemaal in vinden. Het is wel moeilijk om te doen, maar ik denk dat je er wel alles uit kunt halen zo. Leuk om te lezen!
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #55My Profile

 9. Persoonlijke groei is ontzettend belangrijk en wat start ze met een ontzettend mooie quote. Concreet maak ik het niet altijd, maar ik vind wel dat ik op de goede weg ben!
  Anita | mindjoy onlangs geplaatst…Loslaten van schuldgevoelensMy Profile

 10. Saar

  Prachtig interview weer! Met groei ben ik vorig jaar ook echt aan de slag gegaan en dit jaar werk ik met maandelijkse doelenlijsten om mijn groeipunten voor dit jaar aan te pakken.
  Groeien is echt een mooi iets om mee aan de slag te gaan!
  Saar onlangs geplaatst…Persoonlijk | weekendplogjeMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw wat goed dat je er zo concreet mee aan de slag bent gegaan, daar mag je ontzettend trots op zijn. Ik wens je veel groei en onvergetelijke momenten toe!

 11. Kimberley

  Heel mooi om te lezen. En het motto van Jennie is ook super! Inderdaad meer in mijn straatje dan het hele carpe diem en hakunamatata, haha.
  Kimberley onlangs geplaatst…Lieve haatmailert…My Profile

 12. Amy

  Ik ben het zeker eens met “if you’re not happy make a change” maar ik geloof ook in “if it scares you it might be a good thing to try”, een beetje lef hebben en nieuwe dingen proberen brengt een hoop goeds (:
  Amy onlangs geplaatst…Absolute Matt Catrice Eyeshadow PaletteMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Wauw dat is ook zeker een mooie! Je hebt helemaal gelijk, af en toe iets doen buiten je comfortzone zal ook veel moois geven :D

 13. Jolet

  Heel erg leuk om te lezen! Jennie is inderdaad iemand die voor veel mensen als voorbeeld staat.
  Jolet onlangs geplaatst…Vijf rare feitjesMy Profile

  1. Dagmar Valerie

   Ja absoluut, voor mij ook! Zij is echt een inspiratiebron :D

 14. alexa

  wat leuk om te lezen van haar en wat leuk dat jij al deze mensen hebt gevraagd! <3
  alexa onlangs geplaatst…Scapino NikiesMy Profile

 15. Emma

  Ontzettend leuk artikel, Jennie is een van m’n favoriete bloggers!<3
  X Emma

 16. Els

  Erg leuk om te lezen en je zet me gelijk aan het denken met die opdracht

Geef een antwoord

CommentLuv badge