Project Positief Close Up – Baptist de Pape over het hart

Project Positief Close Up – Baptist de Pape over het hart

December12Leef jij het leven dat je zou willen leven? Baptist de Pape heeft mij geholpen mijn hart te volgen en meer hierop te durven vertrouwen. In zijn boek The power of the heart (lees mijn recensie ervan hier) beschrijft hij dat het hart zo’n krachtig orgaan is, maar het zoveel verder gaat dan het fysieke. Keer op keer werd ik geraakt, schreef ik prachtige quotes op en zetten de mooie woorden en citaten die in het boek zijn verwerkt mij aan het denken. Ook staan er opdrachten in The Power of the Heart die je hart, je emoties en je lichaam voeden. Ik vind het heel bijzonder dat mijn inspiratiebron Baptist de Pape deelneemt aan Project Positief en zijn expertise deelt over het hart. 

♧ Wat is je levensmotto/ quote en waarom? 
Mijn motto is: Onze belangrijkste reis in het leven is die van het hoofd naar het hart.
Ik heb geleerd om zoveel mogelijk op het hart af te stemmen én op de ziel en van daaruit te leven. We hebben het zo meegekregen om vanuit ons hoofd te leven, want dat hebben we toch niet voor niets? Toch is onze belangrijkste reis die van het hoofd naar het hart. Breng die twee in evenwicht. Ga terug naar je hart en dan -bam!- komen elke keer weer de inspiratie en de inzichten en de antwoorden die je nodig hebt. Wanneer ik vastloop, zoek ik telkens weer de stilte op om mijn binnenste te raadplegen.

‘Je hart volgen’- doen wat je het liefste doet. De ware bron van geluk en levensvervulling, ligt in jezelf, in je hart.

♧ Wat betekent het hart voor jou?
Het hart is meer dan een orgaan dat bloed door het lichaam pompt: het hart is zonder enige twijfel een onuitputtelijke bron van liefde, inzicht en intelligentie, die het verstand ver te boven gaat. Ons hart is de zetel van onze ziel.  Het hart bezit vele kwaliteiten: intuïtie, dankbaarheid, vergevingsgezindheid, veerkracht en uiteraard ook liefde, maar bovenal weet het jouw doel in het leven.  Je belangrijkste leermeester is je eigen hart.

IMG_1897
♧ Velen vinden het ontzettend lastig om naar het hart te luisteren, kan je je ultieme tip met ons delen?
Vraag je zelf in elk moment af: wat brengt mij tot leven? Volg de energie van wat je enthousiast maakt in plaats van je gedachten of je hoofd.

♧ Wat maakt jou gelukkig? 
Door in het ‘nu’ te zijn. Een wandeling in de natuur. Ook de stilte, meditatie helpt mij. Door dankbaar te zijn voor wat er is. Dan voel ik direct hoe mijn hart zich opent.

 Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
We hebben geleerd om alles met het hoofd te doen. The power of the heart (het boek en de film) laten zien hoe we vanuit de combinatie van hoofd en hart kunnen leven en werken. Luister naar de stem van je hart. Door te luisteren naar de innerlijke stem van je hart, raak je beter afgestemd op je eigen leven. Het geeft je meer richtingsgevoel. Je ontwikkelt een nieuw gevoel voor wie je bent. Je weet wat je wilt doen en waarom je hier bent.

Om Paulo Coelho te citeren: “You will never, ever reach your full potential if you don’t open your heart.”

Dankjewel Baptist de Pape voor je inspirerende boodschap en motivatie om het hart te volgen. The power of the heart heeft mij enorm verrijkt en laten groeien. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden vol energie en warmte! 

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Ik geef jou een challenge mee! Het thema ‘hart’ staat centraal en jouw missie is om vanaf nu te leven vanuit je hart. Luister naar je hart en handel ernaar. En kom je iemand tegen die worstelt met een bepaalde keuze? Laat hem of haar dan ook naar het hart luisteren. Voel de warmte, liefde en energie die vanuit je hart stromen en geniet. Durf je open te stellen voor jouw stralende hart!

Luister jij naar je hart? Waarom wel of (nog) niet? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 25 reacties.

 1. Soms merk ik dat het niet altijd even goed is om naar mijn hart te luisteren en soms moet ik mijn verstand toch even op de eerste plek zetten, maar natuurlijk ben ook ik op weg naar waar ik heen wil, op meerdere vlakken. Het doel voor ogen houden en bedenken hoe je daar gaat komen, dan kom je er ook wel, als je maar gefocust blijft op je doel. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Hema – Special Effect Chameleon Gold NagellakMy Profile

 2. Ik denk altijd veel te veel. Zou zoveel dingen willen doen, maar dan zegt m’n hoofd dat het niet slim of te onzeker is ofzo. Gek van!

 3. Amy

  Wat een prachtig en inspirerend stuk weer! Ik luister veel te weinig naar mijn hart en veel te veel naar mijn hoofd. Misschien moet ik dit boek toch eens gaan lezen, dat helpt misschien :)
  Amy onlangs geplaatst…Estée Lauder Double Wear foundationMy Profile

 4. Marion

  Wat een pracht van een artikel. Ik vertrouw tegenwoordig veel meer op mijn gevoel en mijn intuïtie en ik merk dat ik daardoor niet alleen veel gelukkiger ben, maar ook veel meer in mijn eigen kracht kan staan.
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis: Herstel is …My Profile

 5. Frauke

  Ooh mooi stukje zeg! Inspirerende man. Ik luister meestal naar mijn verstand, gelukkig komt dat wel vaak overeen met mijn hart ;). Maar alsnog een goede uitdaging om vaker naar mijn hart te luisteren want daar word je uiteindelijk veel dankbaarder en gelukkiger door :D! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY: budget parfum cadeautipMy Profile

 6. Petra

  Mooi, heel mooi. Ik luister steeds vaker naar mijn hart. Soms heb ik nog dat stemmetje van mijn hoofd dat om de hoek komt kijken, maar mijn hart weet die tegenwoordig weg te jagen. Heerlijk. Ik krijg er heel veel energie van.
  Petra onlangs geplaatst…Hoe ouder ik word…My Profile

 7. Daphne

  Wat een ontzettend mooi stuk om de maandagochtend mee te beginnen, prachtig!

 8. Sophie

  Wat mooi om te lezen, wauw! Heel bijzonder ook! Hoe makkelijk het ook klinkt om naar je hart te luisteren, zo moeilijk is het ook…! Ik ga het proberen, te gekke opdracht! <3

 9. Xaviera

  Wat een prachtig en inspirerend artikel weer en wat bijzonder dat Baptist de Pape hieraan heeft meegewerkt! Ik probeer steeds meer naar mijn hart te luisteren en dat vervelende stemmetje in mijn hoofd die overal tegenin gaat te laten zwijgen. Dat geeft een heel bevrijdend gevoel!

 10. Denise

  Wat een inspirerende post! Mijn hart laat me in het fysieke gedeelte continu in de steek, maar in het ‘emotionele’ gedeelte doe ik niks anders dan naar mijn hart luisteren en mijn gevoel te volgen ( met een beetje verstand natuurlijk, haha)
  Denise onlangs geplaatst…6 tips om meer water te drinkenMy Profile

 11. Eline

  Vooral dat in het nu leven doe ik nog veel te weinig! Ik ben te druk met alles behalve het nu! Goed punt dat hij dat ook weer aanhaalt :) zal er toch ooit eens aan moeten gaan werken
  Eline onlangs geplaatst…Ik ben budgetproof!My Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge