Blog

Project Positief Close Up – Baptist de Pape over het hart

December12Leef jij het leven dat je zou willen leven? Baptist de Pape heeft mij geholpen mijn hart te volgen en meer hierop te durven vertrouwen. In zijn boek The power of the heart (lees mijn recensie ervan hier) beschrijft hij dat het hart zo’n krachtig orgaan is, maar het zoveel verder gaat dan het fysieke. Keer op keer werd ik geraakt, schreef ik prachtige quotes op en zetten de mooie woorden en citaten die in het boek zijn verwerkt mij aan het denken. Ook staan er opdrachten in The Power of the Heart die je hart, je emoties en je lichaam voeden. Ik vind het heel bijzonder dat mijn inspiratiebron Baptist de Pape deelneemt aan Project Positief en zijn expertise deelt over het hart. 

♧ Wat is je levensmotto/ quote en waarom? 
Mijn motto is: Onze belangrijkste reis in het leven is die van het hoofd naar het hart.
Ik heb geleerd om zoveel mogelijk op het hart af te stemmen én op de ziel en van daaruit te leven. We hebben het zo meegekregen om vanuit ons hoofd te leven, want dat hebben we toch niet voor niets? Toch is onze belangrijkste reis die van het hoofd naar het hart. Breng die twee in evenwicht. Ga terug naar je hart en dan -bam!- komen elke keer weer de inspiratie en de inzichten en de antwoorden die je nodig hebt. Wanneer ik vastloop, zoek ik telkens weer de stilte op om mijn binnenste te raadplegen.

‘Je hart volgen’- doen wat je het liefste doet. De ware bron van geluk en levensvervulling, ligt in jezelf, in je hart.

♧ Wat betekent het hart voor jou?
Het hart is meer dan een orgaan dat bloed door het lichaam pompt: het hart is zonder enige twijfel een onuitputtelijke bron van liefde, inzicht en intelligentie, die het verstand ver te boven gaat. Ons hart is de zetel van onze ziel.  Het hart bezit vele kwaliteiten: intuïtie, dankbaarheid, vergevingsgezindheid, veerkracht en uiteraard ook liefde, maar bovenal weet het jouw doel in het leven.  Je belangrijkste leermeester is je eigen hart.

IMG_1897
♧ Velen vinden het ontzettend lastig om naar het hart te luisteren, kan je je ultieme tip met ons delen?
Vraag je zelf in elk moment af: wat brengt mij tot leven? Volg de energie van wat je enthousiast maakt in plaats van je gedachten of je hoofd.

♧ Wat maakt jou gelukkig? 
Door in het ‘nu’ te zijn. Een wandeling in de natuur. Ook de stilte, meditatie helpt mij. Door dankbaar te zijn voor wat er is. Dan voel ik direct hoe mijn hart zich opent.

 Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
We hebben geleerd om alles met het hoofd te doen. The power of the heart (het boek en de film) laten zien hoe we vanuit de combinatie van hoofd en hart kunnen leven en werken. Luister naar de stem van je hart. Door te luisteren naar de innerlijke stem van je hart, raak je beter afgestemd op je eigen leven. Het geeft je meer richtingsgevoel. Je ontwikkelt een nieuw gevoel voor wie je bent. Je weet wat je wilt doen en waarom je hier bent.

Om Paulo Coelho te citeren: “You will never, ever reach your full potential if you don’t open your heart.”

Dankjewel Baptist de Pape voor je inspirerende boodschap en motivatie om het hart te volgen. The power of the heart heeft mij enorm verrijkt en laten groeien. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden vol energie en warmte! 

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Ik geef jou een challenge mee! Het thema ‘hart’ staat centraal en jouw missie is om vanaf nu te leven vanuit je hart. Luister naar je hart en handel ernaar. En kom je iemand tegen die worstelt met een bepaalde keuze? Laat hem of haar dan ook naar het hart luisteren. Voel de warmte, liefde en energie die vanuit je hart stromen en geniet. Durf je open te stellen voor jouw stralende hart!

Luister jij naar je hart? Waarom wel of (nog) niet? 

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.