Project Positief #6 – 24/7 dolgelukkig en blij?

Project Positief #6 – 24/7 dolgelukkig en blij?

Maart blog8
Positieve berichtjes op social media, vrolijke selfies, blije comments… Het maakt iemand niet gelijk 24/7 de gelukkigste persoon op aarde. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om middels Project Positief anderen te besmetten met positiviteit en ik vind het te gek dat ik daarbij hulp krijg van lieve lezeressen (heel erg bedankt voor jullie moeite en tijd!). Hoe graag we ook altijd happy willen zijn, dit is helaas niet 24/7 haalbaar. Er komen momenten op ons pad waar we niet altijd invloed op hebben of we belanden in een moeilijke situatie. Toch proberen we het beste van elk moment te maken en als je die flow te pakken hebt, dan ben je op de goede weg! 

Project 24/7 Positief ?
Middels Project Positief hoopte ik anderen bewust te maken van al het moois om hen heen en om anderen aan te steken om hen ook bewust te maken. Zo verspreid positiviteit en geluk zich als een olievlek en we kunnen nooit genoeg positiviteit de wereld in helpen. Er gebeuren zoveel moeilijke situaties en gebeurtenissen de laatste tijd en het nieuws komt steeds dichterbij (of heeft je al geraakt). Met een positieve instelling zijn we sterker, maar het is moeilijk om dit 24/7 te houden. Ook mij lukt dit niet, hoe blij en gelukkig ik ook meestal ben, er zijn vaak genoeg momenten dat de tranen over mijn wangen niet meer te stoppen zijn. En die tranen horen ook bij het leven, die hoef je ook helemaal niet weg te stoppen. Er is niet voor niets zon én regen nodig om een regenboog te maken.

CVS en Fibromyalgie
Officieel worden deze twee ‘ziektes’ chronische beperkingen genoemd. Mij heeft het beperkt in wat ik lichamelijk kan doen, maar verrijkt met hoe ik als persoon nu mag zijn. Ik heb op jonge leeftijd geleerd te koesteren wat wel lukt in plaats van mij te focussen op wat ik moet laten, wat ik veel moest doen door de vermoeidheid en pijn. Dankbaarheid kwam daarvoor in de plaats, dankbaar voor wat lukte, maar ook ik worstel nog regelmatig met hoe ik met de pijn moet omgaan. Soms is het ondragelijk en voel ik mij ongelukkig en heel verdrietig, want het schopt mijn leuke plannetjes in de war of ik moet anderen teleurstellen. Of ik had iets in gedachten en dan moet het aangepast worden aan hoe het lichamelijk gaat, die brok in mijn keel kan ik niet altijd verhullen. En gelukkig hoeft dat niet, want niemand is perfect. Emoties van verdriet, teleurstellingen, boosheid, jaloezie, het zijn niet de leukste maar deze horen er ook bij, het maakt ons menselijk.

Ook ik heb vaak genoeg dat ik even niet weet hoe ik alle balletjes hoog moet houden, dat ik door de pijn niet weet hoe ik uit de lichamelijke dip moet komen of dat gewoon alles even tegenzit. Die momenten moeten er helaas ook af en toe zijn om je eraan te herinneren wat je allemaal wél hebt. Als je weet dat je je best hebt gedaan en eruit hebt gehaald wat erin zit voor dat moment dan hoef je jezelf niets kwalijk te nemen. Het leven komt soms zoals het komt, maar ik hoop van harte dat er veel geluksmomenten je pad doorkruisen.

Challenge
Bedenk voor jezelf of er vaker positieve of negatieve gedachtes door je hoofd heen gaan. En hoe uit je dit naar je omgeving? Durf je te huilen of krop je je tranen op om deze te verstoppen achter je glimlach? Ik hoop dat je boven alles jezelf kunt én durft te zijn. Er wordt niet van je verwacht dat je 24/7 gelukkig bent, als je maar de lichtpuntjes om je heen kunt blijven zien, ook al moet dat soms door tranen heen. Nobody said it was easy. We hebben niet altijd invloed over wat ons overkomt en het accepteren daarvan is ongelooflijk moeilijk. Er waren of komen momenten op je pad die je liever wilt wissen of waar je juist de tijd stil wilt zetten. Zo is het leven en we hebben eenmaal niet alles in de hand. Ik hoop van harte dat je niet die druk voelt om 24/7 blij of gelukkig te zijn, want dit is niet altijd mogelijk en het hoeft ook niet. Koester de geluksmomenten en omarm deze in je hart. Die glimlach staat je ontzettend mooi, maar weet dat je die niet altijd hoeft te laten zien. Je bent goed genoeg zoals je bent!

Mocht je het interessant vinden om vaker berichtjes voor Project Positief te ontvangen? Like dan de Facebookpagina van Project Positief en besmet elkaar met positiviteit!Ik hoop van harte dat er ongelooflijk veel fijne momenten op je pad komen en dat de toekomst je vooral veel geluk, warmte, liefde en blijdschap zal geven. En als er momenten komen dat je moet strijden, dat je dan sterk genoeg bent om te zien dat het leven de moeite waard is om voor te knokken. Weet dat je hierin niet de enige bent. Elk gezin/huishouden draagt iets bij zich, hoe mooi alles ook aan de buitenkant soms kan lijken.

Ervaar jij snel groener gras aan de overkant? 

 Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Dit bericht heeft 27 reacties.

 1. Frauke

  Wat een mooie en inspirererende post! Ik ben zelf wel echt behoorlijk positief ingesteld maar soms klaag ik misschien wat te snel. In ieder geval doet deze post me even stilstaan! Mooi! X
  Frauke onlangs geplaatst…Do a date: tweedaagse AmsterdamMy Profile

 2. Amy

  Wat een mooi artikel weer Dagmar! Voor veel situaties geldt dat tegenslagen je vaak uiteindelijk sterker maken en dat je er weer iets uit kunt halen. Ondanks die wetenschap is het af en toe echt zoeken naar lichtpuntjes, terwijl het op andere momenten keihard wel binnenkomt. Wat een fijn project was dit, super dat je dit gedaan hebt :)
  Amy onlangs geplaatst…Essence Hello Autumn nagellakMy Profile

 3. Dit is echt zo inspirerend om de maandagochtend mee te beginnen, dat wil je niet weten. Wauw, echt super mooi. Je bent een heel inspirerend persoon, dat heb ik wel gemerkt.

  Ik vind het soms heel moeilijk om de positiviteit in mijzelf te vinden… zelfbeeld enzo… je weet het wel. Toch ben ik er hard mee aan het werk en kom ik er wel. xxx Lucinda
  lucindainwonderland onlangs geplaatst…Mijn dagelijkse make-upMy Profile

 4. Yudeska

  Erg mooi geschreven, ik ervaar ook dat ik een positieve weg wil inslaan maar dit niet altijd haalbaar is. Herkenbaar helaas
  Yudeska onlangs geplaatst…What i did this week.My Profile

 5. Svenja

  Bij mij wisselt het heel erg. Ik probeer altijd overal het positieve van in te zien. Maar heb natuurlijk ook wel eens een baaldag/periode en dan zie ik de dingen wat minder positief! Probeer mij wel altijd bewust te zijn van alle mooie dingen om me heen zodat ik me snel weer kan herpakken!

 6. Marloes

  Wauw, wat heb je dit artikel weer mooi geschreven. Ik probeer zo positief mogelijk te zijn, maar helaas lukt dit gewoon niet altijd. Soms heb ik ook mijn baalmomentjes, en minder fijne dagen! De dag erna gaat het vaak een stuk beter!
  Marloes onlangs geplaatst…Mijn FotografietipsMy Profile

 7. Soms is er gewoon een moment waarop gelukkig zijn even niet gaat. Dat hoort bij het leven. Mensen die depressief zijn hebben soms ook een moment van geluk, maar zijn daarom ook niet opeens niet meer depressief. Het is pas als je weet wat verdriet is dat je weet hoe gelukkig je jezelf kan prijzen. En dan ben word je gelukkig van de kleine dingen in het leven.
  Eva | Realitijd onlangs geplaatst…E.L.F. Volumizing MascaraMy Profile

 8. Nicole

  Ik heb nooit gedacht dat het gras elders groener is. Echter heb ik wel in mijn relatief korte leven al zoveel meegemaakt dat ik soms denk ‘waarom?’ Maar goed, ze zeggen dat de sterkste mensen dit overkomt dus ik ben schijnbaar erg sterk haha!
  Op dit moment ben ik een lange weg aan het afleggen om mezelf weer happy te voelen. En fijne project positive berichten helpen daar ook bij hoor! Bedankt!
  Nicole onlangs geplaatst…Dat knoeien heb ik van mijn papa..My Profile

 9. Joyce

  Supermooi weer! Ik denk dat ik steeds minder groener gras zie aan de overkant. Daarmee bedoel ik dat ik steeds meer besef dat dit mijn leven is en de dingen wil doen die me blij maken. Ik moet zelf een feestje van mijn leven maken en dat lukt aardig! Mijn leven is niet perfect, maar ik kan de laatste tijd elke dag superpostief zijn en ik ben blij waar ik nu sta. En alles wat nu even niet goed gaat: dat komt ook wel goed. Tuurlijk zullen er mensen zijn die het beter hebben dan ik, dus groener gras hebben, maar daar haal ik dan alleen maar inspiratie uit!!
  Joyce onlangs geplaatst…Effectief sporten? Zorg voor een juiste houding!My Profile

 10. Sophie

  Wat een mooi artikel weer lieve Dagmar! Op sommige momenten kan ik alleen het positieve van dingen inzien. Ik ben naar anderen altijd positief en zie overal het goede van in. Ik kan mensen wel stimuleren om iets te doen, maar zelf vind ik het gras aan de overkant wel groener inderdaad. Voor mijzelf mag ik ook wel iets positiever zijn soms :-)
  Sophie onlangs geplaatst…Photodiary #37My Profile

 11. Hannah

  Mooi geschreven! Ik denk dat je ook juist door het negatieve ”er te laten zijn” meer geluk kan ervaren. Als je de mindere momenten altijd moet verbergen steek je juist veel energie in negativiteit, terwijl je anders vaak al veel sneller positief verder kan!
  Hannah onlangs geplaatst…LIFE| Heb je ergens pijn?My Profile

 12. Bente

  Ik vind het heel erg mooi om te zien hoe positief jij in het leven staat. Mijn schoonmoeder heeft ook fibromyalgie en hoewel ik dus zelf niet die pijn ken weet ik wel hoe zwaar het af en toe voor haar kan zijn. Hopelijk kom je snel uit je dipje!
  Bente onlangs geplaatst…Ouchh…My Profile

 13. Justine

  Mooi geschreven lieve Dagmar. mindere momentjes horen er inderdaad ook bij, even lekker hard huilen een ijsje eten is dan ook echt heel fijn. Als je daarna maar weer op de leuke dingen in het leven kunt focussen :)

 14. Anita

  Heel mooi artikel! En ik vond de challenge op Instagram ook heel tof.

 15. Quinta

  Prachtig artikel heb je geschreven! De mindere momentjes… Daar leer je alleen maar van en niemand kan ontkennen dat die heel zijn leven gelukkig zal zijn. Er zijn altijd momenten die niet leuk zijn wat dan ook. Er mee leren omgaan is erg belangrijk.

  Nogmaals mooi artikel!

 16. anna

  wauw wat mooi geschreven! er zijn altijd wel mindere momenten… maar daar tegenover staan ook veel mooie momenten. de wereld zou stukken mooier zijn als iedereen daar meer bij stil stond <3

Geef een antwoord

CommentLuv badge