Blog

Project Positief #6 – 24/7 dolgelukkig en blij?

Maart blog8
Positieve berichtjes op social media, vrolijke selfies, blije comments… Het maakt iemand niet gelijk 24/7 de gelukkigste persoon op aarde. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om middels Project Positief anderen te besmetten met positiviteit en ik vind het te gek dat ik daarbij hulp krijg van lieve lezeressen (heel erg bedankt voor jullie moeite en tijd!). Hoe graag we ook altijd happy willen zijn, dit is helaas niet 24/7 haalbaar. Er komen momenten op ons pad waar we niet altijd invloed op hebben of we belanden in een moeilijke situatie. Toch proberen we het beste van elk moment te maken en als je die flow te pakken hebt, dan ben je op de goede weg! 

Project 24/7 Positief ?
Middels Project Positief hoopte ik anderen bewust te maken van al het moois om hen heen en om anderen aan te steken om hen ook bewust te maken. Zo verspreid positiviteit en geluk zich als een olievlek en we kunnen nooit genoeg positiviteit de wereld in helpen. Er gebeuren zoveel moeilijke situaties en gebeurtenissen de laatste tijd en het nieuws komt steeds dichterbij (of heeft je al geraakt). Met een positieve instelling zijn we sterker, maar het is moeilijk om dit 24/7 te houden. Ook mij lukt dit niet, hoe blij en gelukkig ik ook meestal ben, er zijn vaak genoeg momenten dat de tranen over mijn wangen niet meer te stoppen zijn. En die tranen horen ook bij het leven, die hoef je ook helemaal niet weg te stoppen. Er is niet voor niets zon én regen nodig om een regenboog te maken.

CVS en Fibromyalgie
Officieel worden deze twee ‘ziektes’ chronische beperkingen genoemd. Mij heeft het beperkt in wat ik lichamelijk kan doen, maar verrijkt met hoe ik als persoon nu mag zijn. Ik heb op jonge leeftijd geleerd te koesteren wat wel lukt in plaats van mij te focussen op wat ik moet laten, wat ik veel moest doen door de vermoeidheid en pijn. Dankbaarheid kwam daarvoor in de plaats, dankbaar voor wat lukte, maar ook ik worstel nog regelmatig met hoe ik met de pijn moet omgaan. Soms is het ondragelijk en voel ik mij ongelukkig en heel verdrietig, want het schopt mijn leuke plannetjes in de war of ik moet anderen teleurstellen. Of ik had iets in gedachten en dan moet het aangepast worden aan hoe het lichamelijk gaat, die brok in mijn keel kan ik niet altijd verhullen. En gelukkig hoeft dat niet, want niemand is perfect. Emoties van verdriet, teleurstellingen, boosheid, jaloezie, het zijn niet de leukste maar deze horen er ook bij, het maakt ons menselijk.

Ook ik heb vaak genoeg dat ik even niet weet hoe ik alle balletjes hoog moet houden, dat ik door de pijn niet weet hoe ik uit de lichamelijke dip moet komen of dat gewoon alles even tegenzit. Die momenten moeten er helaas ook af en toe zijn om je eraan te herinneren wat je allemaal wél hebt. Als je weet dat je je best hebt gedaan en eruit hebt gehaald wat erin zit voor dat moment dan hoef je jezelf niets kwalijk te nemen. Het leven komt soms zoals het komt, maar ik hoop van harte dat er veel geluksmomenten je pad doorkruisen.

Challenge
Bedenk voor jezelf of er vaker positieve of negatieve gedachtes door je hoofd heen gaan. En hoe uit je dit naar je omgeving? Durf je te huilen of krop je je tranen op om deze te verstoppen achter je glimlach? Ik hoop dat je boven alles jezelf kunt én durft te zijn. Er wordt niet van je verwacht dat je 24/7 gelukkig bent, als je maar de lichtpuntjes om je heen kunt blijven zien, ook al moet dat soms door tranen heen. Nobody said it was easy. We hebben niet altijd invloed over wat ons overkomt en het accepteren daarvan is ongelooflijk moeilijk. Er waren of komen momenten op je pad die je liever wilt wissen of waar je juist de tijd stil wilt zetten. Zo is het leven en we hebben eenmaal niet alles in de hand. Ik hoop van harte dat je niet die druk voelt om 24/7 blij of gelukkig te zijn, want dit is niet altijd mogelijk en het hoeft ook niet. Koester de geluksmomenten en omarm deze in je hart. Die glimlach staat je ontzettend mooi, maar weet dat je die niet altijd hoeft te laten zien. Je bent goed genoeg zoals je bent!

Mocht je het interessant vinden om vaker berichtjes voor Project Positief te ontvangen? Like dan de Facebookpagina van Project Positief en besmet elkaar met positiviteit!Ik hoop van harte dat er ongelooflijk veel fijne momenten op je pad komen en dat de toekomst je vooral veel geluk, warmte, liefde en blijdschap zal geven. En als er momenten komen dat je moet strijden, dat je dan sterk genoeg bent om te zien dat het leven de moeite waard is om voor te knokken. Weet dat je hierin niet de enige bent. Elk gezin/huishouden draagt iets bij zich, hoe mooi alles ook aan de buitenkant soms kan lijken.

Ervaar jij snel groener gras aan de overkant? 

 Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook / Bloglovin / Twitter / Instagram / Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.