Blog

Project Positief #17 – Geluk is loslaten van…

beauty
We never noticed the beauty, because we were too busy to create it. Bovenstaande afbeelding met deze quote deelde ik via Instagram, ik blijf mijzelf namelijk verwonderen over de hoeveelheid moois waardoor we worden omringd en tegelijkertijd de hoeveelheid die we dagelijks onopgemerkt langs ons heen laten glippen. Dit kan komen door drukte, door een negatief zelfbeeld, een lastige leefomgeving of vaste gewoontes die we maar niet kunnen doorbreken. Geluk is loslaten van onder andere die gewoontes, maar ook gedragingen en gedachtes die we liever kwijt zijn dan rijk om positiviteit te verspreiden en anderen ermee te besmetten. Doe je mee?

♧ Verwachtingen van anderen – Laat los wat anderen van jou denken en hoe zij jouw toekomst in gedachten hadden. Ook kan de ander nog in gedachten hebben wat goed zou kunnen zijn voor jou, maar het is en blijft toch echt jouw leven en jouw tijd die je maar één keer kunt uitgeven. Je kunt leven door ja te knikken, alles klakkeloos over te nemen en het pad bewandelen dat voor je is uitgestippeld. Óf je kunt kiezen voor je dromen die in je hart verscholen liggen, te wachten op het juiste moment. Maar wist je dat je heel lang kunt wachten op precies dat juiste moment, maar je ook zelf het juiste moment kunt creëren? Succes, je kunt het!

♧ Smoesjes – Geen excuses meer en slappe verhalen als je geluk wilt bereiken, want van smoesjes en kletspraatjes is nog niet iemand concreet beter geworden toch? Tenzij de brug openstond, de wekker niet af ging, je ketting van je fiets viel, er een eendenfamilie over de weg paradeerde én je daardoor heel toevallig te laat kwam voor de toets die je nu op een ander moment mag inhalen waarvoor je toch niet had geleerd. Alle andere situaties zijn vanaf nu smoesjesvrij!

♧ Klagen – Eerder vertelde ik al in een artikel over mopperende moppie. Mopperende moppie is iemand die steeds maar zit te klagen over alles wat los en vast zit. Dit werkt energieslurpend en mensen vermijden over het algemeen graag mopperende moppies. Klagen is heerlijk en het hoort erbij om dit af en toe even lekker te doen, het moet er dan ook gewoon uit. Maar mocht er een biografie van je verschijnen, laat de ondertitel dan niet ‘De mopperendste moppie van de wereld’ worden!

♧ Oneerlijkheid – Als ik ergens niet tegen kan dan is het wel oneerlijkheid. Als geluk op je wishlist staat, dan is het lang worden van je neus verboden. Weg met liegen, want geluk heeft als belangrijke bouwsteen vertrouwen. Dit begint met vertrouwen op je hart, open je hart en volg de route die je hart voor je in petto heeft. Geniet van deze reis!

♧ Stress – Een gehaast gevoel, onrust in je lichaam. Stress zorgt voor vreemde klachten, maar ook verkramping in wat je wilt doen. Wie geluk wilt ervaren, zal stress moeten loslaten. Sommigen werken beter onder strakke deadlines (yay, ik ben er een van!), maar langdurige stress slaat op je lichaam evenals je gelukspeil!

♧ Bemoeizucht – BEMOEI JE MET JE EIGEN ZAKEN! Zou je dit graag willen schreeuwen tegen iemand? Of willen schrijven waarbij per ongeluk de Capslock aan blijft? Van sommige mensen kan je de kriebels krijgen door de vragen die continu worden gesteld, jij maar proberen goed te denken dat ze overgeïnteresseerd zijn…  Maar laten we het eens omdraaien, welke vragen stel jij eigenlijk? En wil jij niet ook álles weten? En het ook nog graag bepalen zodat het op de juiste manier verloopt? Stop! Als je dit leest dan is bemoeizuchtigheid vanaf nu verleden tijd. Deal!

♧ Angst – Om te verliezen wat je zo dierbaar is, om een prestatie te verprutsen, om in een situatie terecht te komen waar je kippenvel van krijgt… Angst blokkeert plezier, passie en energie en als je kunt leren om met je angst te leven of nog beter eroverheen te stappen, zul je voelen dat het een bevrijdende werking heeft.

♧ Zelfkritiek – Kritiek is nooit fijn om te ontvangen, van anderen niet, maar ook niet van dat stemmetje in je hoofd dat maar door blijft jammeren. Ik hoorde laatst de grappige opmerking dat zelfkritiek te vergelijken is met een hamer op je hoofd slaan en je dan afvragen waarom het niet goed voelt. Precies! Daar win je niets mee, het maakt je simpelweg ongelukkiger. Laat zelfkritiek los!

♧ De overtreffende trap – Meest, rijkst en het allerbeste… Het is niet wat je altijd zou moeten nastreven, want het vormt geen garantie voor succes. Als je iets doet, omdat het zo nodig moet dan zal jouw geluksgevoel niet toenemen. Laat die overtreffende trap los, neem ook niet de lift, maar geniet van de trede waar je nu op staat. Voelt ook goed toch? Oriënteer je naar mogelijkheden, maar je hoeft niet elke seconde te sprinten om alles zo snel mogelijk te bereiken. Wat is er immers belangrijker, de reis of de bestemming?

Challenge – Durf je hart te openen
Voelt het goed wat je dag in dag uit doet? Word je er eindelijk enthousiast van en voel je energie stromen als je ermee bezig bent? Dan volg je je hart, ik hoop persoonlijk met heel mijn hart dat je dit doet. Want tijd is heel kostbaar en je kunt het niet meer terugdraaien. ‘Als je naar je hart luistert, ben je in staat om deuren te openen’, een quote van Paulo Coelho (Bron: The Power of the Heart). Elke dag zit vol kansen en mogelijkheden, ook heb je dagelijks de keuze om daadwerkelijk je hart te openen. Durf je dat?

Door je hart te openen, krijg je meer ruimte om hiernaar te luisteren en je hart te volgen. Vertrouw op je hart. ‘De beste en mooiste dingen in de wereld kun je niet zien of aanraken, ze moeten worden gevoeld met het hart’, aldus Helen Keller. Een prachtige quote waardoor ik niets liever wil dan naar mijn hart luisteren en het pad hierdoor uit laten stippelen, maar voornamelijk los te laten wat geluk belemmert om te groeien. Bij mijzelf én bij anderen.

Wat vind jij lastig om los te laten? En durf jij je hart te openen en deze te volgen?

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.