Blog

Opruimtip – Wij gaan verhuizen!

11925871_1484206828548284_1137703230_nYes, je leest het goed! Wij gaan verhuizen naar een heerlijk ruim, groot, licht huis en daar gaan we onze droomplek van maken! Grapje, want dat grote en ruimtelijke huis daar wonen we nu al in, alleen vraagt het om een flinke opruimsessie. Het voorjaar geeft voor mij het startschot om thuis meer ruimte te maken. De voorjaarsschoonmaak pak ik daarom met beide handen aan op te ruimen en vooral om te ontspullen. Marie Kondo is altijd mijn heldin geweest die mij de nodige lessen heeft bijgebracht op dit gebied, vooral de verhuisopdracht maakt voor mij het verschil. Daarom vertel ik je graag meer over deze ultieme ontspul- en opruimtip!

Opruimtip van Marie Kondo

Marie Kondo is een Japanse goeroe op het gebied van opruimen. Zij schreef onder andere de bestsellers Opgeruimd en Spark JoyOok is er recent een manga boek van ’s werelds bekendste opruimgoere op de Nederlandse markt verschenen; Opgeruimd, de manga van Marie Kondo. Voorheen was ik geen ster in opruimen, maar dankzij haar heb ik de smaak goed te pakken. De beste tip die zij mag gaf is het nabootsen van een verhuizing.

Pak de verhuisdozen maar!

Voor het ultieme verhuisgevoel is het handig om een verhuisdoos erbij te pakken, want deze tip zorgt voor drastisch meer ruimte. Waar het om draait bij deze opruimtip, is dat je nadenkt over welke spullen je allemaal mee zou nemen als je gaat verhuizen. Welke spullen zijn écht de moeite waard om in je nieuwe thuis een plek te geven en welke spullen geven jou energie? Wat maakt je blij? Wanneer je je omringt met spullen die je gelukkig maken, straalt het huis meer licht en ruimte uit!

Ontdek waar je blij van wordt

Je pakt product X even vast en voelt. Word je er blij van? Heb je er prettige herinneringen aan? Of staat het er maar ter vulling of nog erger: om ooit voor een gelegenheid in gebruik te nemen (terwijl je heel goed weet dat die gebeurtenis zich zelden tot nooit voor zal doen)? Stiekem weet je het antwoord al, maar natuurlijk is het pittig om los te laten. Hou daarom het doel voor ogen: als je zou verhuizen neem je het dan mee om het in je nieuwe huis te plaatsen? Vind je het de moeite waard en geeft het je energie? Veel spullen zijn bij mij door deze methode gesneuveld.

Wat geeft jou energie?

Ruimte voor ruimte ga ik langs met mijn drie verhuisdozen. Ik heb een verhuisdoos voor alle spullen waarmee ik dierbaren blij kan maken, een verhuisdoos voor de kringloop en een verhuisdoos met spullen die stuk zijn/ over datum/ versleten/ te oud om nog in gebruik te nemen. Het enige verschil met een echte verhuizing? Geen nieuwe plek én geen bestelbusje voor de deur. Al zou dit laatste soms praktisch zijn na een drastische opruimsessie. Na elke winter krijg ik het weer voor elkaar om de zolder te vullen met allemaal onnodige spullen die we niet meer nodig hebben. De zolder vormt dan ook vaak onze grootste uitdaging. Ook de voorraadkast kan ik vullen met allemaal lekkere producten die we vast op een dag nodig hebben, maar zelfs als de oorlog uit zou breken kan onze straat er minstens een maand van eten. Lekker? Ja! Nodig? Nee! Deze opruimtip maakt daarom bewust om te minimaliseren. Bovendien leer je weer te gebruiken wat je hebt en benut je spullen weer met meer plezier. Je omringt jezelf met producten waar je blij van wordt en energie van krijgt: je maakt weer van je huis een nieuw thuis!

Does this spark joy? 

Deze opruimtip heeft ervoor gezorgd dat er veel spullen klaarstaan voor de kringloop. Daar zijn ze altijd erg blij als ik weer zo’n ‘verhuissessie’ heb gedaan. Ik vind het ook een fijne gedachte dat de producten een nieuw thuis krijgen en in gebruik worden genomen door mensen die het goed kunnen gebruiken. A happy home is filled with love & laughter! 

Wat is jouw ultieme opruimtip? Kende je deze opdracht al? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.