Blog

Onze homecation – Het vakantiegevoel thuis beleven

H&M jurk by dagmar valerie

Wij gaan genieten van mooie uitstapjes in de omgeving, maar ook van onze homecation! Mijn goede voornemen voor 2020 was dat we thuis zouden (be)leven alsof we op reis zijn. Door de lockdown vanwege het virus zijn we veel meer in en rondom ons huis. Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ‘thuis’ opeens zo’n belangrijke plek zou worden waar we zoveel zouden zijn. Dit zorgde er wel meteen voor dat ik mijn voornemen serieus nam. Hoe gaan we van ons huis een fijnere plek maken? Hoe kunnen we het vakantiegevoel thuis ervaren? Wat zorgt eigenlijk voor het ultieme vakantiegevoel en hoe kunnen we dit zo goed mogelijk nabootsen? Ik vertel je meer over mijn vakantiegevoel én homecation. Lees je mee?

Ontspullen en een hotelgevoel creëren

Waardoor ervaar jij het ultieme vakantiegevoel? Dit is een essentiële vraag voor jouw perfecte homecation. Weet jij waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt? Wat maakt dat je ontspannen en vol energie weer thuis komt na een vakantie? De antwoorden geven je inzicht in wat jij nodig hebt om een fijne tijd te beleven. Zo vind ik het heerlijk om te genieten van het buitenleven. Ik word graag omringd door de natuur, maar ik kan ook ontspannen door een goed boek. Ik vind gezelschapsspellen fantastisch en veel spullen vind ik energieslurpers. Toen ik ontdekte dat ik een minimalistische levensstijl op vakantie juist zo fijn vindt, ben ik mij gaan focussen op het ontspullen. Veel items kregen een tweede thuis en ik genoot meer van minder. Het idee dat ik allemaal producten in huis had die ik niet gebruikte, wel moest schoonmaken (want stof) en er tijd in moest stoppen benauwde mij. Inmiddels kan ik mij niet meer verschuilen achter het kopje ‘Nesteldrang XXL’ maar vind ik het een fijn idee dat we steeds beter voor ons huis (en wat erin staat) zorgen. We consumeren wat we nodig hebben en genieten er meer van. Yes, dit geeft een goed gevoel!

Waterpret in de achtertuin

Ik heb dagelijks plezier van fijne ruimtes in huis, maar de tuin speelt ook een grote rol. Ik vind het heerlijk om te genieten van buiten. Fluitende vogels, bloeiende bloemen, planten die groeien en zelfs een stukje moestuin met fruit en groentes; het is mijn lievelingsplek. Op vakantie ben ik amper in de accommodatie te vinden en gaan we juist graag de natuur in. Daarom hebben we de tuin een upgrade gegeven met een heerlijke loungeset en zelfs nieuwe beplanting. Laat het vakantiegevoel maar komen! In de nieuwe bikini van LASCANA genieten van het zwembadje gaat ook zeker lukken, want we hebben een opblaasbaar watereiland inclusief onze eigen vuurtoren en fonteintje. Met Lucas beleef ik dus hartstikke veel waterpret en dat ‘gewoon’ in onze achtertuin. Watermeloen snacken en goed insmeren tegen de zon tussendoor. En na afloop eten we op de bank een ijsje in strandkleding om het gevoel af te maken. Daar hebben we geen luxe hotel voor nodig, want thuis voelt als een feestje!

Deze zomer voelt anders dan anders, maar we maken er een feestje van met wat we hebben. We genieten nog meer van ons heerlijke huis en elkaar. Hoe bijzonder dat we alleen al zoveel tijd samen mogen spenderen? Over een half jaar gaat Lucas naar de basisschool en zal ons ritme vast anders zijn, maar voor nu plukken we deze zomerse dagen en maken we er een onvergetelijke tijd van.

Hoe creëer jij het ultieme vakantiegevoel thuis?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.