Blog

Onze gezelschapsspellen top 5 die we veel en vaak spelen

Brieven uit Whitechapel Dagmar Valerie

Zijn jullie ook dol op gezelschapsspellen? Wij spelen regelmatig een spelletje met z’n tweeën of met vrienden. Een hapje en drankje erbij en uren speelplezier gegarandeerd! Er liggen standaard enkele spellen binnen handbereik, omdat we die veel en vaak spelen. Ook hebben we op zolder een kast met meer spellen staan; erg leuk voor de afwisseling en variatie. We vinden het heerlijk om een spelletjesavond te organiseren en daar met anderen van te genieten. Ik vertel je heel graag meer over de spellen die nu erg populair bij ons zijn en waar we veel plezier door beleven.

Exploding Kittens

Heb je zin in een toegankelijk en snel spel waar je spanning en plezier ervaart? Dit tactische spel is een variant van Russisch roulette, maar dan met exploderende kittens. Je neemt kaarten van de stapel totdat je één van de gevreesde exploderende kittens trekt. Dan heb je meteen verloren, tenzij… je de ontmantelkaart kunt neerleggen. Met alle andere kaarten kun je jezelf verdedigen, aanvallen, een beurt overslaan of de katten afleiden. De teksten en illustraties zijn hilarisch en het spel is een aanrader om met z’n tweeën of meer te spelen. Je legt het makkelijk uit en Exploding Kittens een topper voor een spelletjesavond.

Dixit

Het sprookjesachtige spel Dixit bevat prachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Bij dit gezellige bordspel is het belangrijk om je medespelers goed in te schatten en je verbeelding de vrije loop te laten gaan. Het spel heeft weinig spelregels, waardoor het heel snel te leren is en geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Probeer de kaart van de verteller te ontdekken, laat je niet misleiden door de kaarten van de andere spelers, maar zorg dat zij wel op jouw kaart stemmen. Op deze manier kan jij de winnaar van Dixit worden! Dixit is elke spelronde weer uniek en vooral erg origineel. De illustraties op de kaarten zijn een plaatje om te zien!

bordspel Wingspan 999games dagmar valerie

Wingspan

Als vogelliefhebber probeer je de beste leefomstandigheden voor de vogels in je opvangcentrum te creëren. Elke vogel breidt in één van zijn leefgebieden een ketting van krachtige combinaties uit. Deze leefgebieden richten zich op verschillende groeifactoren: voedsel pakken, eieren leggen en nieuwe vogelkaarten trekken. Wie bouwt het beste actiemotortje en scoort aan het einde van het spel de meeste punten met zijn vogels? De kwaliteit en spelbeleving is nog mooier, spannender en indrukwekkender dan ik had durven dromen! Wingspan kan ik elke spelliefhebber aanraden, ook als cadeau voor het hele gezin in deze cadeauperiode is het een prachtige aanvulling voor de spelletjeskast. Uren speelplezier gegarandeerd en we kunnen nu al niet wachten tot de nieuwe spelletjesavond waarbij we Wingspan zeker weer gaan spelen. Het wordt moeilijk voor toekomstige spellen om Wingspan ooit te overtreffen. Wat een pareltje is dit!

Ticket to Ride

Dit prachtige bordspel neemt je mee op een onvergetelijke treinreis. Je kijkt al je ogen uit terwijl je de kaart van Europa openvouwt. Door middel van het aanleggen van bepaalde routes kan je punten scoren zodat je bij jouw bestemmingen kunt komen én je de langste route kunt aanleggen. Ticket to Ride is echt een plaatje om te zien en heel erg leuk om in gezelschap van dierbaren te spelen. Speel je mee?

Catan

Een favoriet spel van ons is natuurlijk Catan. Dit spel is onmisbaar in onze spelletjeskast en we hebben er al uren speelplezier door mogen beleven. Het spel is voor iedereen leuk vanwege de interactie, het vleugje geluk en de tactische mogelijkheden. Je begint met 2 dorpen op een variabel speelbord met akkers, weiden, heuvels, bergen en bossen. Als je aan de beurt bent, gooi je met 2 dobbelstenen om te bepalen wie er grondstoffen krijgen. Dat is afhankelijk van de positie van je dorpen. Daarna mag je handelen met de bank of met je medespelers. Je krijgt namelijk niet alle soorten grondstoffen binnen. En die heb je wel nodig om nieuwe dorpen, straten en steden te bouwen. Je kunt ook ontwikkelingskaarten kopen om speciale acties te kunnen doen. Verder loopt er een struikrover rond die sommige landschappen leegrooft. Dorpen en steden leveren niet alleen grondstoffen op, maar zijn ook punten waard. Ook ontwikkelingskaarten, de langste aaneengesloten route en de grootste riddermacht brengen punten binnen. Wie als eerste 10 punten heeft, wint Catan direct!

Meer geweldige gezelschapsspellen

Ook zijn er geweldige spellen die onze top 5 nu niet hebben gehaald, omdat ik dit lijstje heb ingedeeld op basis van de spellen die we er op dit moment regelmatig bij pakken. Toch variëren we ook echt vaak en hangen de spelletjes af van het gezelschap waarmee we het spelen. Zo blijven Monopoly en Carcassonne favoriet. 30 Seconds mag ook niet ontbreken tijdens een spelletjesavond. Vaak doen we dan de jongens tegen de meisjes (en drie keer raden welk team wint wohooo). De beschermende handschoenen moeten aan wanneer we Halli Galli spelen en als Jord en ik samen zijn dan pakken we graag het spel Duizend bommen en granaten erbij. Dat is ook een heel leuk spel om even tussendoor te spelen zonder dat er veel ruimte voor nodig is. En heb je zin in een spannend avontuur? Dan is het prachtige bordspel Brieven uit Whitechappel fan-tas-tisch. Met dat spel verveel je je nooit en elke keer beleef je het spel weer op een vernieuwende manier. Een aanrader!

Ik hoop dat je het leuk vond om meer te lezen over gezellige spellen om te spelen. Misschien heb je zelfs een nieuwe aanrader ontdekt. Heel veel speelplezier!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.