Blog

Een onvergetelijke dag op het Creative Life Event

aquarel walvis Dagmar Valerie

Afgelopen zondag was het Creative Life Event in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Ik genoot volop van de workshops, stands en vooral de creatieve flow en geweldige sfeer. De standhouders, prachtige merken, inspirerende activiteiten, gepassioneerde bezoekers… Het was echt een feestje om het evenement bij te wonen. Samen met Anne genoot ik van een gezellige en creatieve dag. Ik ben helemaal gemotiveerd en geïnspireerd thuisgekomen om meer met deze creatieve kant te doen en het is meteen gaan kriebelen om aan de slag te gaan. Vooral het aquarelleren vond ik heerlijk om te doen en daar wil ik mij graag de komende periode meer in gaan verdiepen. Ik ben helemaal onder de indruk van de mooie dag, lees je mee wat ik allemaal tijdens Creative Life heb gedaan?

Creative Life Event – Creatieve beurs in Utrecht

Met Anne bezocht ik deze mooie, creatieve beurs waar prachtige standhouders hun werk tentoonstelden en ons – bezoekers – inspireerden om zelf aan de slag te gaan. Het event vond plaats in de industriële hotspot Werkspoorkathedraal en was heel mooi aangekleed. Als je het over Instagramproof hebt, dan kan ik zeggen dat elk hoekje pretty perfect was! De ene stand was nog leuker dan de andere en ik werd helemaal enthousiast van de collecties; van prachtige ansichtkaarten tot materialen, interieurspullen en modeaccessoires.

Creative Live Event Dagmar Valerie Love to Draw Design Wonderlab

De workshops die ik volgde

Onze dag begon bij de workshop van Design Wonderlab, waar we de Love to draw workshop volgden. We legden de eed af om de monsters die ons belemmerden te tekenen te overwinnen en onze tekeningen niet te beledigen. Het was zo leuk en plezierig om lekker aan de slag te gaan en vooral ‘gewoon te doen’. Het vormde dan ook het perfecte startschot om onze creatieve kant te omarmen. De tekenbingo vond ik een briljante opdracht; zo werd je geïnspireerd om leuke combinaties te tekenen waar je normaal nooit op zou komen. De workshop vormde voor mij een inspirerende eyeopener waarbij het tekenplezier centraal stond. Daarna hebben we lekker geluncht en toen mochten we aansluiten bij de workshop van Pippa Knus waar we een ansichtkaart maakten. Wat was het leuk om Sanne in het echt te ontmoeten. Ik volg haar online aquarelcursus, maar haar workshop was ook een feestje om te ervaren. Heel leuk om in zo’n korte tijd een vrolijk eindresultaat in handen te hebben in haar mooie stijl! De laatste workshop was de kers op de taart van deze mooie dag. Ik mocht namelijk deelnemen aan de workshop van Paper Brush Studio waar we een walvis gingen tekenen. We leerden over de belangrijkste aquareltechnieken en ik ontdekte dat je zoveel moois kunt maken met slechts één kleur, in ons geval de kleur Indigo. De walvis stond in slechts één uur op papier en met een witte gelpen (wist ik niet!) kon je hele leuke details maken in de illustratie. Wat heb ik onwijs veel mogen leren, loslaten en overwinnen vandaag! Ik verheug mij om zelf aan de slag te gaan en de creatieve flow nog verder te laten groeien.

Creative Live Event Dagmar Valerie Pippa Knus workshop

Het 100 dagen project

Geïnspireerd door Design Wonderlab ga ik binnenkort starten met het 100 dagen project. 100 dagen lang ga ik volhouden om elke dag lekker te tekenen en schilderen. Daarbij ligt mijn focus op het ontdekken van de aquarelmaterialen en mijzelf te stimuleren om vaker creatief bezig te zijn. Ik wil het zo graag, maar deel mijn tijd steeds op andere manieren in (tussendoor klusjes krijgen opeens prioriteit) waardoor het er niet van komt. Zonde! Zeker nu ik weet hoe ontspannend en fijn het is om creatief bezig te zijn. Ik haal er veel plezier en voldoening uit, maar kan ook helemaal mijn hoofd leegmaken als ik aan het schilderen ben. Nynke gaf aan dat het project een leuke manier is om jezelf te motiveren. Daarbij is het wel aan te raden om jezelf een soort kader en richting mee te geven die je van te voren bepaalt. Denk aan het schilderen van dieren, karakters, planten of het thema reizen. Alles kan, als het maar goed voelt voor jou! Daarom ga ik goed nadenken wat bij mij past en dan kan ik beginnen met deze geweldige uitdaging. Ik ben zo benieuwd waar ik na 100 dagen zal staan! Ik hou jullie op de hoogte van mijn 100 dagen project zodra ik van start ga. Als je suggesties en tips hebt om te starten met een onderwerp dan hoor ik het heel graag. Alle input is meer dan welkom!

Ik vond het heerlijk om weer creatief bezig te zijn en te worden omringd door zoveel inspirerende en vooral getalenteerde duizendpoten. Wat een feestje om het Creative Life Event te bezoeken! Ik verheug mij nu al op volgend jaar! En in de tussentijd ga ik zelf ook creatief aan de slag. Het evenement vormde de perfecte motivatie om vooral te doen.

Ben jij een creatieve duizendpoot of zou je graag vaker creatief aan de slag willen gaan?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.