Blog

Ons favoriete spel: Brieven uit Whitechapel

Brieven uit Whitechapel Dagmar Valerie

Als liefhebber van spelletjes genieten we volop van een spelletjesavond met vrienden en familie. We hebben een goedgevulde spelletjeskast, maar een favoriet springt eruit: Brieven uit Whitechapel. Ken je het spel al? Het is een spannend én tactisch spel, waar je ook nog eens goed bij moet opletten anders ontsnapt Jack the Ripper! Het spel speelt zich af in het district Whitechapel in Londen. Jack the Ripper pleegt 5 moorden in 4 nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Een van de spelers neemt de rol van Jack op zich. De andere spelers vormen een team van politieagenten, die naar hem op zoek zijn. Zij moeten samenwerken en overleggen om Jack uiteindelijk in de val te lokken! Deze verhaallijn maakt het spel extra spannend en leuk, maar de kers op de taart is het prachtige speelbord. Een gigantische plattegrond vormt het speelveld en we kijken nog altijd onze ogen uit. Daarom vertel ik je heel graag meer over ons favoriete spel.

Uren speelplezier met Brieven uit Whitechapel

De eerste keren dat ik het spel speelde, was bij Anne & Stephen. Door hen heb ik dit spannende spel ontdekt en we konden er echt geen genoeg van krijgen. Elke keer speelden we het opnieuw en opnieuw tot in de late (of vroege) uurtjes met als gevolg: slaaptekort, maar heel veel speelplezier! Die gebroken nachten kwamen dus niet helemaal door onze zoon haha. We zijn heel erg fanatiek als we het spelen, al was het in het begin nog even ontdekken wat de mogelijkheden precies zijn. Elk keer dat we Brieven uit Whitechapel speelden, was het spel weer totaal anders. Dat maakt het ook zo leuk, je moet scherp en alert blijven. Ik zit keer op keer op het puntje van mijn stoel en geniet met volle teugen van elke ronde. Kan jij tegen een beetje spannen en sensatie? Ben je scherp genoeg om Brieven uit Whitechapel te spelen?

Het doel van Brieven uit Whitechapel

Jack the Ripper pleegt 5 moorden in 4 nachten en keert na elke misdaad terug naar zijn vaste schuilplaats. Jack verplaatst zich in het geheim, waarbij hij gebruik mag maken van postkoetsen en steegjes binnendoor. Weet Jack ook na de vierde nacht terug te keren naar zijn schuilplaats, dan heeft hij gewonnen. Lukt dat niet, dan wint het detectiveteam. Het spel is geschikt voor 2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar.

Hoe verloopt het spel?

Na het plegen van de moord schrijft Jack steeds in het geheim op waar hij zich bevindt. Hij kan tijdens zijn ontsnapping met een koets sneller bewegen of met een steeg een sluiproute binnendoor nemen. De detectives mogen ieder om aanwijzingen vragen of een arrestatie plegen. Lukt het ze om Jack te arresteren, dan winnen ze direct. Bereikt Jack zijn schuilplaats, dan start de volgende nacht. Als Jack ook na de vierde nacht veilig naar zijn schuilplaats terugkeert, wint hij het spel. Zo niet, dan winnen de detectives! Omdat de detectives over alles mogen overleggen, ontstaat er al snel een gezellig, interactief spel. Hoewel Jack natuurlijk niet mee discussieert, kan hij wel alles volgen en daardoor zijn conclusies trekken. De spelregels beschrijven verschillende varianten om eventuele niveauverschillen te compenseren.

Wij spelen regelmatig Brieven uit Whitechapel tijdens spelletjesavonden met vrienden en familie. We zijn nog altijd heel erg enthousiast over het indrukwekkende speelbord en de tactische, maar ook spannende rondes die je met elkaar speelt. Het is lekker interactief, vlot, spannend en je moet ook scherp blijven anders sluipt Jack the Ripper voor je voeten langs naar zijn schuilplaats. Dat wil je niet! Vang deze moordenaar en ervaar het speelplezier dat je mag beleven met Brieven uit Whitechapel. Klik hier voor meer informatie over Brieven uit Whitechapel.

Kende jij dit spannende en indrukwekkende spel al?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.