Blog

Omdat vriendschap niet vanzelfsprekend is

Iemand die je begrijpt. Iemand die op dezelfde golflengte zit en je zinnen afmaakt. Iemand die je aan het lachen maakt, maar je ook troost als het even anders loopt dan we wensen. Iemand die voelt als familie, maar dit eigenlijk niet is. Iemand waarmee je zorgeloos kunt genieten, waarbij je lekker jezelf kunt zijn en waar je energie door krijgt. Vriendschap is zo bijzonder, je komt opeens iemand tegen en je weet het zeker: deze vriend(in) is er niet voor even, maar voor het leven!

Vriendschap is onbetaalbaar; het samen lachen tot je wangen pijn doen, mooie momenten delen, een schouder om op te leunen en er voor elkaar zijn. Het hebben van een vriend(in) of meerdere vrienden is helemaal niet vanzelfsprekend, het is zelfs heel erg lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten. Want het is niet alleen een kwestie van een goed humeur en leuk karakter, maar ook een match aan vertrouwen, het kwetsbaar durven op te stellen en er samen voor gaan.  Wat dat betreft is vriendschap een hele speciale relatie, eentje waarin je ook geeft en ontvangt. Waarin je verwachtingen van elkaar hebt, je ontzettend veel voor elkaar over hebt en elkaar steunt waar mogelijk.

A good friend knows all your best stories, a best friend has lived them with you! 

En geeft het als je echte vrienden op één hand te tellen zijn? Nee, het is zelfs al fantastisch als je iemand daadwerkelijk een vriend mag noemen, want vriendschap is helemaal niet zo vanzelfsprekend als dat het lijkt. Ook vriendschap vraagt om goed te worden onderhouden, om initiatief en wederzijds respect. Een open en eerlijke houding zijn essentieel, net als de neiging hebben om het beste voor de ander te willen en hier volledig voor te gaan. Vriendschap is eigenlijk iets heel speciaals als je het zo bekijkt!

Good friends are like stars, you don’t always see them but you know they’re always there!

Ik word door lieve vrienden en vriendinnen omringd, ik besef mij maar al te goed dat deze vriendschappen heel bijzonder en niet vanzelfsprekend zijn. Dat we elke dag contact hebben, wekelijks zoveel fijne momenten met elkaar delen en er 24/7 voor elkaar zijn voelt net alsof ik een extra familie heb. Op onze trouwdag besefte ik mij dat nog meer dan anders. Ik krijg dan ook weer kippenvel als ik terugdenk aan het moment dat Jord en ik in de avond de feestzaal binnenliepen terwijl allemaal lieve familie, vrienden en collega’s ons verwelkomden en Phil Collins door de speakers galmde met You” be in my heart. Magisch en onvergetelijk. Wat voelden we ons rijk en dankbaar met zoveel lieve mensen om ons heen. Alleen al die gedachte aan dit moment geeft energie, onmogelijk om het droog te houden toch?

Vriendschap maakt de wereld zoveel mooier, wat voor vriend(in) hoop jij voor de ander te zijn? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.