Omdat vriendschap niet vanzelfsprekend is

Omdat vriendschap niet vanzelfsprekend is

Iemand die je begrijpt. Iemand die op dezelfde golflengte zit en je zinnen afmaakt. Iemand die je aan het lachen maakt, maar je ook troost als het even anders loopt dan we wensen. Iemand die voelt als familie, maar dit eigenlijk niet is. Iemand waarmee je zorgeloos kunt genieten, waarbij je lekker jezelf kunt zijn en waar je energie door krijgt. Vriendschap is zo bijzonder, je komt opeens iemand tegen en je weet het zeker: deze vriend(in) is er niet voor even, maar voor het leven!

Vriendschap is onbetaalbaar; het samen lachen tot je wangen pijn doen, mooie momenten delen, een schouder om op te leunen en er voor elkaar zijn. Het hebben van een vriend(in) of meerdere vrienden is helemaal niet vanzelfsprekend, het is zelfs heel erg lastig om nieuwe vriendschappen te sluiten. Want het is niet alleen een kwestie van een goed humeur en leuk karakter, maar ook een match aan vertrouwen, het kwetsbaar durven op te stellen en er samen voor gaan.  Wat dat betreft is vriendschap een hele speciale relatie, eentje waarin je ook geeft en ontvangt. Waarin je verwachtingen van elkaar hebt, je ontzettend veel voor elkaar over hebt en elkaar steunt waar mogelijk.

A good friend knows all your best stories, a best friend has lived them with you! 

En geeft het als je echte vrienden op één hand te tellen zijn? Nee, het is zelfs al fantastisch als je iemand daadwerkelijk een vriend mag noemen, want vriendschap is helemaal niet zo vanzelfsprekend als dat het lijkt. Ook vriendschap vraagt om goed te worden onderhouden, om initiatief en wederzijds respect. Een open en eerlijke houding zijn essentieel, net als de neiging hebben om het beste voor de ander te willen en hier volledig voor te gaan. Vriendschap is eigenlijk iets heel speciaals als je het zo bekijkt!

Good friends are like stars, you don’t always see them but you know they’re always there!

Ik word door lieve vrienden en vriendinnen omringd, ik besef mij maar al te goed dat deze vriendschappen heel bijzonder en niet vanzelfsprekend zijn. Dat we elke dag contact hebben, wekelijks zoveel fijne momenten met elkaar delen en er 24/7 voor elkaar zijn voelt net alsof ik een extra familie heb. Op onze trouwdag besefte ik mij dat nog meer dan anders. Ik krijg dan ook weer kippenvel als ik terugdenk aan het moment dat Jord en ik in de avond de feestzaal binnenliepen terwijl allemaal lieve familie, vrienden en collega’s ons verwelkomden en Phil Collins door de speakers galmde met You” be in my heart. Magisch en onvergetelijk. Wat voelden we ons rijk en dankbaar met zoveel lieve mensen om ons heen. Alleen al die gedachte aan dit moment geeft energie, onmogelijk om het droog te houden toch?

Vriendschap maakt de wereld zoveel mooier, wat voor vriend(in) hoop jij voor de ander te zijn? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 11 reacties.

 1. chantal

  Zo goed geschreven dit stuk! In mijn vriendschap hoop ik vooral om er voor elkaar te kunnen zijn als dat nodig is. Is bij mijn vroegere vriendschappen helaas nooit helemaal wederzijds geweest. Nu heb ik nog maar 1 vriendin voor hopelijk nog heel lang

 2. Nahalie

  Helemaal gelijk heb je. Ik heb enkele goede vriendinnen die ik heel weinig zie, maar we zijn er wel altijd voor elkaar en als we elkaar zien dan is het super! Ook hebben we 4 dichte vrienden waarmee we regelmatig afspreken. We zijn meter en peter van elkaars kinderen en zijn al enkele keren samen op vakantie geweest. Jammer genoeg heb ik ook al het tegenovergestelde meegemaakt: dat ik dacht dat iemand een goede vriendin was maar die jaloers bleek te zijn …
  Nahalie onlangs geplaatst…Lekkere bubbels met SodastreamMy Profile

 3. Joyce

  Mooi geschreven! Ik hoop een vriendin te zijn waar mijn vriendinnen alles bij kwijt kunnen en volgens mij is dat aardig gelukt. Dat er wederzijdse vertrouwen is vind ik heel belangrijk.
  Joyce onlangs geplaatst…Op weg naar fit ♥ Opnieuw beginnenMy Profile

 4. Leah

  Mooi stuk! Vriendschap en liefde zijn in deze tijden (als je ziet wat er op het nieuws is) zó belangrijk en moeten gekoesterd worden!
  Ik heb heel gemengde vriendengroepen, maar als ze bijvoorbeeld bij mijn verjaardag er allemaal zijn, dan reken ik me rijk! Is toch heel bijzonder

 5. Evelyne

  Helemaal met je eens. Ik heb maar weinig vrienden, maar die dat ‘k heb zijn er wel voor eeuwig. De ene hoor/zie ‘k al meer dan de andere, maar dat maakt ’t voor mij niet minder speciaal. ‘k Heb nog nooit een groot gamma aan vrienden gekend & ben er door de jaren al een heel deel kwijtgeraakt op verschillende manieren. ‘k Probeer ’t verleden te koesteren door mooie & leuke momenten te laten herinneren.
  Evelyne onlangs geplaatst…Mijn leven zoals het is #30My Profile

 6. Dineke

  Wat een mooi artikel zeg! Vriendschap is inderdaad zo iets moois! Je moet er echt allebei in investeren dan, maar het resultaat is het altijd zó waard!

 7. Ik heb veel vrienden gehad, maar na een tijdje merk je pas wie je échte vrienden zijn. Iemand die dag en nacht voor je klaarstaan, en jij ook voor hem/haar :)
  Laura – Dagelijkse hap onlangs geplaatst…Afgestudeerd! En nu?My Profile

 8. Ik heb net als jij het geluk dat ik enkele geweldige vriendinnen heb. Zowel online als in real-life. Eén van mijn beste vriendinnen leerde ik eerst online kennen terwijl we elkaar nu maandelijks in het echt ontmoeten en in de tussentijd mailen en brieven/kaartjes naar elkaar verzenden. Deze middag sprak ik dan weer af met een vriendin die ik maar heel weinig kan zien vermits ze het extreem druk heeft door haar werk. De ene keer is het een jaar geleden, de andere keer meerdere jarigen – maar eigenlijk lijkt het zodra we elkaar zien alsof het maar gisteren was. Ik weet eigenlijk niet goed wat voor vriendin ik ben. Wel probeer ik er steeds voor hen te zijn. Een luisterend oor en/of knuffel wanneer ze daar behoefte aan hebben, afleiding wanneer het wat minder gaat, een onverwachts kaartje om iemand te steunen of proficiat te wensen, …
  zwartraafje onlangs geplaatst…Met de stroom mee – Robyn CarrMy Profile

 9. sanne

  Ah mooi zeg! Ja vriendschappen zijn zo waardevol! Zo belangrijk in een mensenleven. Er is jarenlang onderzoek gedaan dat uitwijst dat waar geluk en goede gezondheid enorm sterk samenhangen met hoe goed de band is met de mensen die je om je heen hebt. Extra reden om goed voor je vriendschappen te zorgen dus ;-)
  sanne onlangs geplaatst…Omgaan met moeilijke relaties: 5 tipsMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge