Blog

Nieuwe recepten proberen; vaker vegetarische gerechten en zelf brood bakken

bucketlist

2019 staat voor de deur en ik vind het altijd heel erg fijn om na te denken hoe ik kan blijven groeien en werken aan mijzelf. Ik formuleer daarom graag concrete doelen die ik in een bepaalde periode wil behalen om mijzelf uit de dagen, zodat ik niet in mijn veilige comfortzone blijf hangen. Deze punten zet ik op mijn bucketlist zodat ik aan het einde van het jaar kan bekijken of mijn doelen en dromen zijn behaald die ik voor ogen had. Als je mij wat beter kent, dan weet je dat ik absoluut geen keukenprinses ben. Wel doen we ontzettend ons best om ons te focussen op goede voeding, want dat geeft energie. Eten en drinken vormen naast voldoende rust, hygiëne en veiligheid een belangrijke basis om het dagelijkse goed te kunnen doen. Daarom daag ik mijzelf uit om in het nieuwe jaar recepten te proberen die ik niet eerder heb gemaakt. Zo willen we vaker van vegetarische gerechten genieten en wil ik ontdekken of ik zelf brood kan bakken. Heel Holland Bakt kwaliteit kan ik niet garanderen, maar het is in ieder geval heel leuk om mijzelf op het gebied van koken en bakken te kunnen ontwikkelen.

Vaker vegetarische gerechten proberen

2018 was het jaar waarin ik… bewuster werd van de impact die wij als gezin hebben op onze omgeving. Dit jaar werden mijn ogen pas echt geopend hoeveel we verbruiken en gebruiken als consumenten en ik probeer waar mogelijke positieve stappen te zetten om onze voetafdruk te verkleinen. Door vaker vegetarische gerechten te nuttigen, maar ook door afval beter te scheiden en te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit kunnen we elke dag een beetje meer verantwoord bezig zijn. Elk plastic flesje wat we besparen telt mee! Zelf was ik helemaal niet thuis in de wereld van vegetarische gerechten, maar het valt mij alles mee: er zijn zoveel lekkere gerechten die ik wil maken komend jaar en het lijstje wordt alleen maar langer. Nu ik onze intentie ook met steeds meer mensen deel, krijgen we ontzettend leuke en fijne suggesties die ik zeker wil proberen. We staan pas aan het begin, maar ik verheug mij op de weg die we gaan afleggen. De impact van vleesconsumptie is gigantisch, daarom zijn we bijvoorbeeld begonnen met een keer in de week geen vlees eten. Dit wil ik graag verder uitbreiden naar vaker vegetarische gerechten voorbereiden zodat we lekker en gezond kunnen eten.

Zelf brood bakken

Het lijkt mij magisch om eerst met liefde en aandacht zelf brood te maken en het daarna als gezin met elkaar op te kunnen eten. Misschien heb ik een erg romantisch beeld in mijn hoofd hierbij, maar aangezien ik het nooit heb gedaan lijkt het mij geweldig om het te proberen. Mijn ervaringen deel ik binnenkort, eerst moet ik zoeken naar lekkere recepten en kijken of het mij lukt om van losse ingrediënten een brood te maken. Ik heb geen broodbakmachine in huis, maar ik hoop dat het ook zonder gaat lukken. Ik ben benieuwd! Daarover gesproken, een goede staafmixer staat op mijn wishlist omdat die van ons het recent heeft begeven. Oh wat is die van Kitchenaid toch een beauty, ik zou niet eens kunnen kiezen tussen de geweldige kleuren!  Ik was laatst voor mijn nieuwe UGGS pantoffels naar de Bijenkorf gegaan (haha nee ik was niet óp mijn pantoffels maar vóór) en daar vond ik het keukenassortiment echt prachtig en ik heb er een hele fijne mixer gezien. Overigens spotte ik daar ook een beauty van een keukenmachine en een geweldige theepot dus mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag genoot van een spontane uitbreiding. En hoe leuk zou het zijn om een fancy waterkoker op mijn kantoor te plaatsen? Ik droom nog even verder… maar het zou wel een perfecte match vormen met de theepot die ik voor mijn b-day wil vragen. Ik hoop binnenkort (misschien wel voor mijn verjaardag) een fijne mixer en blender te krijgen zodat ik weer kan mixen, hakken en kloppen. Een blender mag niet ontbreken in een gezond huishouden. Zo wordt koken nog leuker en makkelijker!

Heb jij ervaring met zelf brood bakken? Alle tips zijn welkom, ik ben zo benieuwd of het mij gaat lukken!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.