Blog

Nieuwe doelen opstellen voor 2019

Goede voornemens, nieuwe doelen en uitdagingen. De laatste weken van 2018 zijn ingegaan en 2019 staat voor de deur. Het is een periode waarin hectische dagen vol activiteiten, feestdagen, deadlines en sociale ontmoetingen veel én vaak in de agenda staan. Toch is het goed om eens stil te staan en te reflecteren. Hoe kijk je terug op dit jaar? Welke lessen en inzichten heb je opgedaan de afgelopen maanden? Welke hoogte- en dieptepunten heb je de afgelopen tijd ervaren? Wat neem je mee aan lessen voor volgend jaar? Waar zou je graag aan willen werken? Door hier even de tijd voor te nemen (yes, ondanks de drukte!) investeer je in jezelf en jouw dromen. Je mag elke dag de beste versie van jezelf zijn en je denkt bewust na hoe je hier aan kunt werken. Het gaat niet zozeer om het creëren van nieuwe voornemens die half januari weer mogen sneuvelen, maar het laten ontstaan van nieuwe gewoontes die écht de moeite waard zijn voor jou. Welke persoonlijke (en zakelijke?) doelen wil jij graag opstellen voor het nieuwe jaar 2019?

Persoonlijke en zakelijke uitdagingen aangaan

De laatste weken van dit jaar vliegen altijd extra snel voorbij. De dagen worden korter en donkerder, maar ook natter en kouder. Het buitenleven heeft plaatsgemaakt voor het leven binnen en we trekken ons langzaam wat terug. Het is een mooie periode om na te denken over wat is geweest en wat mag komen, maar ook hoe het ‘nu’ nog beter kan worden beleefd. Het leven en beleven staan centraal. Ook is het fijn om eens de rust en ruimte te nemen om te overdenken hoe je bijvoorbeeld meer energie kunt krijgen, hoe je kunt werken aan jouw gezondheid of de juiste balans tussen werk, (gezin?) en jezelf. En wat dacht je van het stellen van zakelijke doelen? Bijvoorbeeld hoe je jouw ideale klanten gaat vinden en aan je kunt binden, welke omzet je graag zou willen behalen en met welke samenwerkingen je tevreden bent als ondernemer of werknemer. Misschien wil je graag een cursus volgen of expert worden op een bepaald gebied. Door hierover na te denken, stippel je een koers voor jezelf uit zodat je er gerichter naartoe kunt werken. Zo vergroot je de kans van slagen dat jouw geformuleerde doelen werkelijkheid mogen worden.

Gun jezelf mooie doelen om de beste versie van jezelf te zijn

Welke doelen je ook voor ogen hebt in 2019, zorg dat deze realistisch, uitdagend en passend zijn bij jou. Het heeft geen zin om andermans dromen te leven, want jouw tijd is net zo kostbaar en waardevol als van ieder ander. Wat zijn jouw dromen en waar wil jij graag naartoe werken? Van welke persoonlijke en zakelijke doelen krijg jij een glimlach op je gezicht? Waar krijg je energie van en waar spring jij spontaan je bed voor uit (ook al is het midden in de nacht)? Ook als je het niet zo goed weet, dan kan het nog steeds waardevol zijn om hierover na te denken. Er zijn namelijk grootste en kleine dromen, niet elk doel hoeft levens ingrijpende veranderingen met zich mee te brengen. Lekkerder in je vel zitten is bijvoorbeeld een mooi doel en streven die impact heeft op verschillende gebieden. Je kunt bijvoorbeeld gezonder willen eten, wat meer kunnen bewegen en ruimte vrijmaken voor ontspanning om dit doel te bereiken. Door na te denken wat jij écht belangrijk vindt en wat je jezelf gunt, kan je hier concreter mee aan de slag gaan om een positief verschil te ervaren.

Mocht je het interessant vinden om meer te lezen over hoe je van jouw dromen werkelijkheid kunt maken (ook als je nog niet precies weet welke dromen je hebt, omdat deze nog concreter mogen worden), in mijn boek Liever met lef vertel ik je er nog veel meer over. En heb je altijd een droom gehad om jouw eigen succesvolle onderneming te runnen? Ook dan help ik je graag door je te ondersteunen tijdens deze ondernemersreis. Als businesscoach help ik je graag om van deze droom werkelijkheid te maken, stuur je mij een mailtje voor meer informatie (bydagmarvalerie@gmail.com) zodat we met elkaar in contact kunnen komen? Ik sta voor je klaar.

Welke doelen gun jij jezelf in het nieuwe jaar? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.