Blog

New in: een grote tv, Hiking schoenen en véél bomen

bergen natuur dagmar valerie

Lieve allemaal, het eerste kwartaal van 2021 zit erop. Het is lente en we vieren dat de dagen langer en lichter worden. Hoewel je de ene dag in een korte broek kunt lopen en de andere dag wakker wordt met sneeuw, ben ik dol op de lente. Het eerste kwartaal was een rollercoaster die begon in de lockdown en eindigde met dagen waarop we zonder jas konden barbecueën. We vierden de eerste verjaardag van Simon en konden schaatsen in het park. Ook kregen we de sleutels van de volkstuin, heerlijk om hier regelmatig te komen. Ook werden we ontzettend verwend én werden er veel bomen bezorgd. Lees je mee?

Hoera, een grote tv!

Jordy deed met Pasen dansjes door de woonkamer, want we hebben een grote tv. En hij is er extra blij mee, want op deze manier kan hij nog beter The Masters volgen (een belangrijk golftoernooi). Al erg lang stond het op zijn wishlist en nu is het werkelijkheid geworden. De tv is aangesloten, het alles in 1 pakket zorgt voor uitstekend beeld en het ontspannen kan beginnen. Mocht je nog leuke filmtips hebben; het is lang geleden dat ik iets heb gekeken. Ik ben vooral fan van Wie is de mol? en Boer zoekt vrouw, verder kijk ik eigenlijk zelden televisie. In tegenstelling tot Jordy die het heerlijk vindt om een filmpje te kijken of een serie te volgen. Meestal illustreer ik op de bank als Jordy iets kijkt. Dankzij het alles in 1 pakket genieten we van razendsnel internet en mooi beeld op televisie. Wist je dat je tv kunt kijken via verschillende devices? Het pakket is ook ideaal als je thuiswerkt, waardoor het extra goed van pas komt in deze tijd. Jordy en ik werken allebei vanuit huis, maar hebben gelukkig *klopt snel even af* geen last gehad van een mindere verbinding. Sterker nog; het werkte optimaal zodat we efficiënt en effectief de werkzaamheden konden oppakken. Ongelooflijk dat we al ruim een jaar werkzaam zijn vanuit huis. De positieve kant ervan is dat we extra veel tijd konden doorbrengen met elkaar als gezin, waardoor we een sterkere band konden opbouwen en alle ontwikkelingen van de kids samen mochten beleven. En ‘de uitstapjes’ zijn niet vanzelfsprekend, mogen we een keer naar kantoor dan zien we dat als een feestje.

Heel veel fruitbomen voor in de volkstuin

Op de 200m2 aan tuin die we hebben gaan we een beleefplek creëren waar groentes en fruit kunnen groeien. Ook is het echt een plek om te ontspannen en de insecten hun gang mogen gaan. Ik geniet volop van het proces waarbij ik perfectie los leer te laten, want het hoeft juist niet in één keer af. Het is een hobby waar ik de ruimte heb om mijn droom uit te laten komen; genieten van een boomgaard vol bloesem en later vruchten om te plukken met de kids. Voor de boomgaard kon ik niet zomaar shoppen om de bomen uit te zoeken, gelukkig kon ik de fruitbomen wel online bestellen en laten bezorgen. Daardoor zijn deze 11 (!) bomen nog op een gunstig moment de grond in gegaan, zodat we er komend seizoen van mogen genieten. Binnenkort ga ik aan de slag met het aanleggen van een aardbeienbed, want wat is er nou lekkerder dan een vers geplukte aardbei?

Hiking schoenen – Stockholm in de kleur black van Xsensible

Als je mij zoekt, dan is de kans groot dat je mij buiten kunt vinden. En het ultieme vakantiegevoel ervaren we pas echt op de toppen van de bergen. Genieten van de hike én het uitzicht; daar mag je mij voor wakker maken. Daarom ben ik meer dan gelukkig met mijn nieuwe Hiking schoenen van Xsensible die ik met veel plezier ga dragen. Wist je dat ik namelijk jarenlang op sneakers de bergen beklom? Dat ging hartstikke goed, maar comfortabel is anders. Ik ben blij dat ik nu extra balans mag ervaren en hopelijk weer snel kan genieten van mooie bergwandelingen met de boys.

Opgeruimd staat netjes

Hoewel we veel nieuws in huis hebben gehaald tijdens het eerste kwartaal (ook omdat we de kids wilden stimuleren qua ontwikkeling en voldoende uitdaging aan wouden bieden tijdens de lockdown), is er ook veel de deur uitgegaan. Ik was weer lekker aan het marie-kondo’en. Zo heb ik 7 vuilniszakken vol kleding, speelgoed en accessoires naar de kringloop gebracht, 5 tassen met kinderkleding aan vriendinnen gegeven en de papiercontainer gevuld tot de deksel. Ongelooflijk hoeveel je kunt verzamelen. Deze grondige lenteschoonmaak laat alles lichter voelen en zo creëer je ruimte. Meer = minder!

Voel jij de lentekriebels al en hou je ook een lenteschoonmaak?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.