Blog

Motiveer jezelf – toch naar buiten ondanks de koudere temperaturen

Ga jij graag naar buiten in het najaar? Of blijf jij ook graag binnen als de temperaturen aan het zakken zijn? Kruip je op zulke dagen liever op de bank met een dampende kop thee? Moet je jezelf een schop onder de kont geven om daadwerkelijk naar buiten te gaan? Die winterse maanden behoren niet tot de favoriete tijd van veel mensen. Misschien wil je ook graag vaker naar buiten, maar zorgt de koud ervoor dat je minder die neiging hebt. Toch is het erg belangrijk om lekker naar buiten te blijven gaan én je kunt het een stukje aantrekkelijker maken voor jezelf. Hoe? Dat vertel ik je heel graag in dit artikel. Ik beken: ik heb mijzelf er namelijk ook op betrapt dat ik de neiging heb om binnen te blijven als de dagen kouder, donkerder en natter worden. Dat wil ik graag tegenaan en ik vertel je graag op welke manier ik dat doe. Lees je mee?

Waarom het buitenleven zo belangrijk is

In de zomer zijn we veel en vaak buiten te vinden. Heerlijk die zuurstof, het natuurlijke licht en de zonnige dagen. Maar wat als het regent en kouder wordt? Dan is het ook erg belangrijk om buiten te zijn. Wist je dat je door regelmatig even naar buiten te gaan psychische problemen kunt tegenaan? Mensen die vaker lekker even gaan wandelen in de natuur bijvoorbeeld, voelen zich relatief minder angstig en zelfs creatiever. Ook kom je letterlijk in beweging waardoor je doorbloeding beter gaat stromen en je conditie op peil blijft. Je voelt je minder gestrest en meer ontspannen. Deze voordelen zijn echt de moeite waard om voor te gaan. Maar hoe doorbreek je het patroon dan wel ondanks de koudere temperaturen? Hoe motiveer je jezelf om toch even naar buiten te gaan?

Maak het buitenleven voor jezelf nog leuker!

Het buitenleven in het najaar is minder aantrekkelijk dan in de warmere maanden. Toch kan je het voor jezelf en elkaar leuker maken door het balkon een winterse make-over te geven en de tuin najaarsproof te maken. Leg bijvoorbeeld lekkere kussens en plaids neer, geniet met elkaar van het haardvuur en zorg voor genoeg marshmallows en chocolademelk. Zo kan je lekker genieten van mooie verhalen van vrienden, terwijl je naar de sterrenhemel kunt kijken of het knisperende vuur. Dat klinkt niet vervelend, of wel? Ook kan je kaarsen aandoen en een winterse barbecue organiseren met gezellige solar tuinverlichting die voor extra sfeer zorgen. Deze tuinverlichting op zonne-energie hebben we zelf ook staan met warm wit licht. En van die leuke lampionnetjes horen er natuurlijk ook bij. Is jouw tuin of balkon al najaarsproof?

Draag laagjes over laagjes naar buiten

Kleed je als een ui: draag laagjes over laagjes om niet te verkleumen en kom in beweging. Zo krijg je het vanzelf een stuk warmer en als je eenmaal bezig bent, krijg je ook een voldaan gevoel. Als je weer binnen bent, wacht daar op jou een fijne beloning waarbij je wordt omringd door aangenamere temperaturen. Zorg ervoor dat je toch elke dag even buiten komt, ook zeker als je kinderen hebt. Voor hen is het minstens zo belangrijk, omdat het goed is voor hun ogen en energie om lekker naar buiten te gaan. En regent het? Er is niks leukers dan met elkaar door de plassen te stampen en te dansen door de regen. Verzamel mooie bladeren, kastanjes of takken om deze thuis te kunnen versieren. Maak er samen een heerlijke tijd van!

Ga jij net zo vaak in de winter naar buiten als in de zomerse maanden?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.