Motiveer jezelf – toch naar buiten ondanks de koudere temperaturen

Motiveer jezelf – toch naar buiten ondanks de koudere temperaturen

Ga jij graag naar buiten in het najaar? Of blijf jij ook graag binnen als de temperaturen aan het zakken zijn? Kruip je op zulke dagen liever op de bank met een dampende kop thee? Moet je jezelf een schop onder de kont geven om daadwerkelijk naar buiten te gaan? Die winterse maanden behoren niet tot de favoriete tijd van veel mensen. Misschien wil je ook graag vaker naar buiten, maar zorgt de koud ervoor dat je minder die neiging hebt. Toch is het erg belangrijk om lekker naar buiten te blijven gaan én je kunt het een stukje aantrekkelijker maken voor jezelf. Hoe? Dat vertel ik je heel graag in dit artikel. Ik beken: ik heb mijzelf er namelijk ook op betrapt dat ik de neiging heb om binnen te blijven als de dagen kouder, donkerder en natter worden. Dat wil ik graag tegenaan en ik vertel je graag op welke manier ik dat doe. Lees je mee?

Waarom het buitenleven zo belangrijk is

In de zomer zijn we veel en vaak buiten te vinden. Heerlijk die zuurstof, het natuurlijke licht en de zonnige dagen. Maar wat als het regent en kouder wordt? Dan is het ook erg belangrijk om buiten te zijn. Wist je dat je door regelmatig even naar buiten te gaan psychische problemen kunt tegenaan? Mensen die vaker lekker even gaan wandelen in de natuur bijvoorbeeld, voelen zich relatief minder angstig en zelfs creatiever. Ook kom je letterlijk in beweging waardoor je doorbloeding beter gaat stromen en je conditie op peil blijft. Je voelt je minder gestrest en meer ontspannen. Deze voordelen zijn echt de moeite waard om voor te gaan. Maar hoe doorbreek je het patroon dan wel ondanks de koudere temperaturen? Hoe motiveer je jezelf om toch even naar buiten te gaan?

Maak het buitenleven voor jezelf nog leuker!

Het buitenleven in het najaar is minder aantrekkelijk dan in de warmere maanden. Toch kan je het voor jezelf en elkaar leuker maken door het balkon een winterse make-over te geven en de tuin najaarsproof te maken. Leg bijvoorbeeld lekkere kussens en plaids neer, geniet met elkaar van het haardvuur en zorg voor genoeg marshmallows en chocolademelk. Zo kan je lekker genieten van mooie verhalen van vrienden, terwijl je naar de sterrenhemel kunt kijken of het knisperende vuur. Dat klinkt niet vervelend, of wel? Ook kan je kaarsen aandoen en een winterse barbecue organiseren met gezellige solar tuinverlichting die voor extra sfeer zorgen. Deze tuinverlichting op zonne-energie hebben we zelf ook staan met warm wit licht. En van die leuke lampionnetjes horen er natuurlijk ook bij. Is jouw tuin of balkon al najaarsproof?

Draag laagjes over laagjes naar buiten

Kleed je als een ui: draag laagjes over laagjes om niet te verkleumen en kom in beweging. Zo krijg je het vanzelf een stuk warmer en als je eenmaal bezig bent, krijg je ook een voldaan gevoel. Als je weer binnen bent, wacht daar op jou een fijne beloning waarbij je wordt omringd door aangenamere temperaturen. Zorg ervoor dat je toch elke dag even buiten komt, ook zeker als je kinderen hebt. Voor hen is het minstens zo belangrijk, omdat het goed is voor hun ogen en energie om lekker naar buiten te gaan. En regent het? Er is niks leukers dan met elkaar door de plassen te stampen en te dansen door de regen. Verzamel mooie bladeren, kastanjes of takken om deze thuis te kunnen versieren. Maak er samen een heerlijke tijd van!

Ga jij net zo vaak in de winter naar buiten als in de zomerse maanden?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Evelyne

    Ik geef toe dat ik met deze dagen toch liever binnen vertoef, maar desondanks vind ik steeds de moed om naar buiten te treden. Dankzij mijn passie voor fotografie, haha. Want ja, ik ga nooit zomaar de deur uit ;)

  2. Lilian

    Ik wandel elke ochtend als ik m’n dochter naar school heb gebracht. En dat doe ik dus ook in de winter (alleen niet als het regent én waait of sneeuw en ijzel). En afgelopen winter viel het me echt op dat ik de winter een stuk beter te doen vind, dan. Dus bij mij werkt het wel echt om elke dag een tijdje buiten te zijn. Vandaag liepen we overigens langs de Oostvaardersplassen en dat was ook best kkkkkoud…!
    Lilian onlangs geplaatst…Een maand als kluizenaar – halverwegeMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge