Blog

Mijn persoonlijke doelen voor het nieuwe jaar 2019

De laatste dagen van het jaar zijn ingegaan. Het najaar vind ik een heerlijk seizoen om te reflecteren, om los te laten, om groei en kansen de ruimte te geven en (nog) meer bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling. De dagen worden korter en donkerder, het binnenleven staat meer centraal en ik denk graag na over wat is geweest en mag komen. Zo vind ik het fijn om aan het einde van het jaar zowel persoonlijke als zakelijke doelstellingen te formuleren. Daardoor kan ik gerichter en met meer focus werken naar het verwezenlijken van deze doelen. Het betekent niet dat deze doelen voor het hele jaar vast staan, maar het geeft wel richting aan deze nieuwe periode waar ik veel zin in heb. Zeker als ik kijk naar mijn nieuwe doelen dan kan ik niet wachten om ermee aan de slag te gaan. Deze laatste dagen gebruik ik daarom alvast als een heerlijke opstap om alvast te wennen aan deze nieuwe gewoontes. Welke doelen en gewoontes dit zijn, lees je in dit artikel. 

Mooie herinneringen maken met mijn gezin

Mijn gezin staat op de eerste plek. Ik heb afgelopen jaar beter dan ooit geleerd hoe ik meer van het nu mag genieten en hoe ik de juiste balans kan aanbrengen tussen werk, gezin en mijzelf. Ik mag eindelijk meer ‘rust in mijn kont’ ervaren en daardoor kan ik ook nog beter van mijn gezin genieten. Van mijn lieve zoontje en man waar ik onvoorwaardelijk van hou. Ik vind het geweldig als we mooie herinneringen mogen maken door belevenissen met elkaar te ervaren. Kleine gebeurtenissen in en rondom ons huis en het dagelijkse, maar ook grote ervaringen door bijzondere reizen te maken, nieuwe mijlpalen met elkaar te vieren en er samen op uit te gaan om leuke ontdekkingen op te doen. Er staan veel onvergetelijke activiteiten op de planning van 2019, waaronder een hele speciale reis. Daarover vertellen we gauw meer, maar we kijken erg uit om nieuwe herinneringen met elkaar te maken. En een extra voornemen daarbij is ook om meer foto’s met z’n drieën te maken haha. Die vergeten we te vaak, dus hopelijk mag dat snel een goede nieuwe gewoonte worden.

Werken aan mijn gezondheid

Yes, een terugkomend voornemen maar het is ook altijd belangrijk om aan jezelf te blijven werken. Ik wil dit graag doen door te blijven bewegen en goed naar mijn lichaam te luisteren. Rust pakken gaat mij steeds beter af, maar gezonder (en duurzamer) eten vind ik ook heel mooi om vaker te doen. Dit begint al bij het in huis halen van de juiste boodschappen en het uitzoeken van heerlijke recepten. Het koken en maken van gezonde maaltijden staat op mijn wishlist van het nieuwe jaar. Ik vind yoga heel fijn om te blijven doen en daarnaast wil ik vaker mediteren (ik gebruik hiervoor de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk, wat mij betreft echt een aanrader). Door lichamelijk en mentaal fit te blijven, kan ik er ook beter voor mijzelf en anderen zijn.

Lekker blijven lezen

Ik vind het ieder jaar heerlijk om mijzelf een soort leesdoel mee te geven. Ik probeer elke week een boek uit te lezen, waardoor ik per jaar 52 boeken mag uitlezen. Daarnaast vind ik het heel erg fijn om boeken te recenseren waardoor je de must reads op mijn blog terug ziet komen. Ook leer ik veel uit boeken en doe ik nieuwe inzichten op die erg waardevol zijn. Ik hou van lezen en ik hoop komend jaar in de leesflow te mogen blijven.

Meer aandacht schenken aan aquarel

Dit jaar heb ik aquarel ontdekt en wat vind ik het heerlijk om meer te kunnen schilderen. Ik wil mijzelf er graag in blijven ontwikkelen, omdat het mij veel rust en ontspanning geeft. Ook lijkt het mij interessant om mijzelf op dit gebied uit te blijven dagen waardoor ik nieuwe technieken onder de knie mag krijgen. Het lijkt mij bijvoorbeeld heerlijk om op vakantie mijn setje mee te nemen en lekker te schilderen wat ik zie. Aandacht voor aquarel en mij hierin verder ontwikkelen lijkt mij echt een feestje!

Genieten van de natuur

Oh wat hou ik toch van wandelen door de natuur. Door de bergen, langs de zee of lekker door het bos… Ik ben graag buiten en ik wil mijzelf ook meer de ruimte en rust gunnen om hiervan te genieten. Al is het in de tuin om daar lekker bezig te zijn of om eventjes een ommetje te maken; ik word graag omringd door de natuur en ik kan niet wachten om hier vaker te kunnen zijn.

Mijn bedrijf verder laten groeien

De grootste verandering van afgelopen jaar begon bij mijn werk. Ik ben namelijk voor mijzelf begonnen als tekstschrijver en businesscoach, waarbij By Dagmar Valerie mijn eigen onderneming is geworden. Een stap die de nodige onrust en onzekerheid met zich meebracht, maar waarvan ik nu de vruchten mag plukken. Ik geniet met volle teugen van ambitieuze ondernemers die ik mag begeleiden, van indrukwekkende opdrachten en projecten die ik invulling mag geven en vooral ook nog meer van mijn gezin. Ik heb namelijk de luxe gecreëerd dat ik minder werk dan ooit en meer verdien dan ik ooit heb gedaan. Daardoor kan ik er nog beter voor Lucas en Jordy zijn als moeder en vrouw. Ik hoop komend jaar mijn bedrijf verder te laten groeien en te kunnen werken aan de zichtbaarheid zodat ik nog meer ondernemers mag ondersteunen tijdens hun reis naar een succesvolle business. Het geeft veel energie en ik ben heel nieuwsgierig waar ik volgend jaar mag staan als ondernemer. Ik heb ontzettend veel zin in alle projecten die ik mijn pad komen en ik ben erg dankbaar dat ik mag doen wat ik doe.

Welke doelen en plannen heb jij in gedachten voor het nieuwe jaar? Dream big en maak van je dromen werkelijkheid! 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.