Mijn eerste ervaringen op Snapchat

Mijn eerste ervaringen op Snapchat


Ik? Op Snapchat? Oei, wat zat ik ernaast. Ik heb sinds het opduiken van Snapchat mij altijd afgevraagd waarom het leuk zou kunnen zijn om foto’s de wereld in te ‘snappen’ waar weinig moeite voor is gedaan en die dan toch na 24 uur verdwijnen. Maar nu ik Snapchat een weekje heb geprobeerd, wil ik er eigenlijk niet meer af! Ik vertel je meer over mijn eerste ervaringen, lees je mee? 

Ik maakte het account aan, de enthousiaste verhalen van lieve vriendinnetjes Amanda en Anne zorgden ervoor dat mijn nieuwsgierigheid zo werd aangewakkerd dat ik de app op mijn telefoon had gezet en ik na een uurtje ontdekken er daadwerkelijk mee aan de slag ging. Want help, wie moet ik toch eigenlijk volgen? Wat is ‘mijn verhaal’? En waarom kijken er opeens zoveel mensen naar de foto’s en ‘snaps’ die ik deel? Oh het mag lekker random? Pfiew gelukkig. Ik ging aan de slag. Ik ‘snap’ er niks van werd al snel vervangen door de hoeveelheid snaps die ik de wereld in heb geholpen… Al snel voelde het net als Twitter, Facebook en Instagram: vertrouwd.

Wat ik er leuk aan vind? Het is heel ‘echt’ doordat het live is, het is heel toegankelijk en makkelijk én leuk om bij anderen de pure foto’s en rauwere beelden te zien. Zo vertelde ik je recent over mijn nieuwe telefoon (yes, het pareltje Samsung Galaxy) en die heeft echt een fijne camera. Al moet ik eerlijk zeggen dat bijzonder snel (nóg sneller dan normaal dus!) door mijn databundel aan het heen vliegen ben… Wel wil ik nog even kijken voor een vlot hoesje, maar daar zijn er zoveel van dat ik bijna niet kan kiezen. Ik ben er nog niet over uit of ik een flipcover wil zoals voor het Huawei Shot X hoesje, een insteekhoesje zoals het Honor 5X  hoesje of een hardcase zoals de Galaxy J1 Ace Cover. Alleen het merk staat natuurlijk vast. Op Snapchat kan je jezelf niet anders voordoen dan je bent, het heeft een soort ‘buurmeisjes’ en vriendinnen effect. Gezellig gluren hoe het met de ander gaat. Voor nu ben ik er heel erg enthousiast over, al laat je via dit kanaal weer net een andere kant van jezelf zien. Het is wel steeds meer en meer, daarom vind ik het ook belangrijk om mee te geven dat je moet opletten met wat je zou willen delen. Wees zuinig op je privacy, ook ik hou hier graag rekening mee en ik ben er nog altijd wel heel bewust mee bezig. Wel gek hoor, dat na 24 uur zo’n snap toch weer weg is. Foetsie, verdwenen. Alsof het nooit geplaatst is.

Wat vind ik trouwens die filters grappig! Er staan regelmatig nieuwe filters op Snapchat die je in kunt zetten als je praat of om een foto van te maken. Het is echt heel erg leuk om te zien en tevens heel divers. Van die grappige faceswaps waarbij gezichten worden verplaatst tot uitgelopen make-up, hartjes, hondjes en meer leuks. Wat ik handig vind aan Snapchat is eigenlijk de mogelijkheid om mini vlogs te maken. Nu Anne en ik zijn begonnen met Liever TV is het soms nog onwennig om tegen de camera te praten, maar juist door Snapchat is het extra leuk om een beetje te oefenen en zo raak je er meer aan gewend om het ook in het openbaar bijvoorbeeld toe te passen.

Ik ben overduidelijk nog in de ontdekkingsfase, maar ook ik vind het erg leuk om een kijkje te nemen bij andere bloggers. Deze toppers mogen dan ook niet in jouw must follow @ Snapchat lijstje ontbreken: Anne (AnneSolveignl), Kelly (KellyCaresse), Amanda (thisgirlcansnap), Elise Joanne (elisejoanne.nl), Milou (lifestyleloucom), Sanne (Laviesagista),  Shifra (shifrajumelet), Lizzy (ourfavourites), Lotte (lottedoei), Bibian (bibianislief), Manon (liefstemanon), Joyce (joyfromjoyce), Annemerel (annemerelcom), Aranka (byaranka),  Jennie (Jenniefromthebl), Sarah (sarahrebeccanl), Sophie (sophie-1108), Willemijn (mijn0), Martine (martineee10), Shirley (shirleyvisser), Justine (justinearnold) en Sophie  (xoxosooph).

Yes, ook ik ga met de tijd mee en ben onder mijn steen vandaan gekropen haha. Op naar leuke snaps en gezelligheid op Snapchat! Mocht je het leuk vinden om mij te volgen, dan kan dat: bydagmarvalerie it is! *George Clooney stem* What else?

Zit jij op Snapchat? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 17 reacties.

 1. Anniek

  Ah, leuk dat je Snapchat hebt genomen! Ik heb het een jaartje geleden ofzo juist van mijn telefoon afgegooid, omdat ik er eigenlijk toch niets mee deed. Nu hoor ik juist weer allemaal positieve verhalen, dus wie weet dat ik binnenkort maar weer eens een kijkje neem!
  Anniek onlangs geplaatst…Zo kom je van je droge huid af!My Profile

 2. Nathalie

  Ik had snapchat sinds de lancering al twee keer gedownload, even gebruikt en weer verwijderd.. maar ben sinds de zomer toch ook lichtelijk verslaafd geraakt. Samen met Instagram mijn favoriete social media. Ik ben gek op beeld. Instagram voor de mooie plaatjes van fijne momenten (leuk om later terug te kijken), snapchat als snel kijkje in een ander z’n leven. Leuke tips! Ik ga snel een kijkje nemen.

 3. Chantalle

  Ik heb ook snapchat maar ik ben niet echt heel actief erop. Ik vind het wel leuk om te zien wat mensen in hun ‘verhaal’ zetten.

 4. Aranka

  Wat een leuk artikel! Ik volg jou ook met heel veel plezier (we hebben dezelfde meubels, haha)! Leuk dat je mij noemt, wat een eer!
  Aranka onlangs geplaatst…Het is genoeg geweest…My Profile

 5. Leonie

  Ik zit ook op Snapchat en ik snap niet waarom ik er pas zo laat aan ben begonnen. Ik dacht altijd dat het stom was, maar nu vind ik het superleuk! Ik voel me er alleen wel oud door, omdat ik zo weinig mensen ken die het ook hebben en ik dus kennelijk echt te oud ben voor de main doelgroep van snapchat :P
  Leonie onlangs geplaatst…Bloggen en geldMy Profile

 6. Melle

  Wat leuk dat je zo met Snapchat bezig bent. Ik vind het vooral om van een afstandje (en die wordt zoals je schrijft eigenlijk best klein, het is zó echt) mee te kijken met iemands leven. Ik durf er zelf nog niet aan te beginnen al is het alleen al omdat ik niet zo goed weet hoe het werkt haha ;)

 7. Justine

  Haha ik geniet ook dagelijks van jouw leuke verhalen en snaps! Super leuk dat je het ook hebt ontdekt. Stiekem toch verslavender dan je denkt, he? :) Lief ook dat je mij hier noemt. <3
  Justine onlangs geplaatst…11 dingen die ik écht niet lustMy Profile

 8. Rebecca

  Wat leuk dat je het uitprobeert! Ikzelf heb het al drie keer gedownload, maar nog steeds vind ik het niet zo heel veel aan. Verhalen van anderen bekijken vind ik ontzettend leuk, maar zelf maak ik niet zoveel foto’s ofzo. Geen idee waar het aan ligt.

 9. Linda

  Ik heb nog even wat snapchatters van je overgenomen hoor, ik miste zo te zien nog een paar leukerds in mijn rijtje. En ja, Snapchat is toch ook gewoon hartstikke leuk? :)

Geef een antwoord

CommentLuv badge