Blog

Meer energie – Hoe creëer je een energieker bestaan?

italie monte baldo gardameer

De komende maand staat bij mij in het teken van het creëren van meer energie. Ik merk dat mijn energieniveau in de zomer erg is gezakt door alle leuke activiteiten, het wegvallen van een goed ritme en vooral het genieten van alle fijne momenten die op mijn pad zijn gekomen. Herken je het zelf ook? Gelukkig zijn het allemaal fijne redenen waardoor de focus op het energieniveau wat is vervaagd. Met het mooie najaar in het vooruitzicht, wil ik graag energieker in het leven staan. Dat wil ik bereiken door van onderstaande doelen, gewoontes te maken. Lees je mee? 

Gezonder eten

Deze eerste gewoonte heeft weinig uitleg nodig. Gezonder eten is niet alleen goed voor het energieniveau op korte, maar ook op lange termijn. Door op de juiste momenten ook te kiezen voor juiste voeding, kan je jezelf voeden in plaats van vullen. Ik ben een heuse snoepkont wanneer het binnen handbereik ligt, het begint daarom al bij het doen van goede boodschappen waarbij al dat lekkers wordt vermeden. Meer fruit, groentes, genoeg drinken en lekker koken staan de komende tijd op het programma. Alleen al die gedachte geeft energie!

Meer bewegen

Yes, je leest het goed. Ik wil graag meer in beweging komen en dat ga ik doen door het laagdrempelig maar wel fijn te houden. Ik combineer tijdens het bewegen mijn favoriete bezigheden die energie geven: in de natuur zijn en inspirerende inzichten ontvangen. Daarom wil ik graag meer gaan wandelen en tijdens het bewegen bijvoorbeeld naar podcasts luisteren. Een fijne gedachte om dit vaker te kunnen doen.

Eerder gaan slapen

Rond 22:00 wil ik de komende tijd graag in bed liggen, misschien kan ik dan nog even een boek lezen, maar daarna gaat het lampje wel echt uit. Door het lichaam meer rust te gunnen, hou je ook meer energie over voor de volgende dag en sta je ook makkelijker op. Ook kan ik daardoor meer leestijd creëren en beter ontspannen. Dat bevordert de slaaproutine en rust. Heerlijk vooruitzicht! Hoeveel slaap je nodig hebt, verschilt per persoon. Als ik energieker in het leven wil staan dan is het ook goed om meer reserves op te bouwen en dat doe ik door onder andere meer rust te pakken.

Leven vanuit het hart

Ik merk dat ik erg veel met verstand beredeneer en in mijn hoofd ‘zit’. De komende weken wil ik heel graag meer voelen en vanuit mijn hart gaan leven. Ik wil gevoel meer toelaten en mij ook kunnen richten op datgene wat goed voelt. Daardoor ervaar ik een minder vol hoofd en ontstaat er ruimte, wat bijdraagt aan het hebben van meer energie.

Ontspannende activiteiten ondernemen

Energieslupers vermijden en energiegevers toevoegen aan mijn leven, ga ik realiseren door meer ontspannende activiteiten te ondernemen. Met ontspanning doel ik op een setting in de breedste zin van het woord. Van lezen in bad tot gezellig met vriendinnen samenzijn, koken met mijn man, spelletjes spelen, schilderen, lezen en opladen. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn om met meer energie in het leven te staan. Het is vooral de focus er weer op te leggen en het doen, waardoor het zal slagen. Bovendien is het de kunst om niet te verslappen wanneer het moeilijker wordt, maar de gewoontes in de levensstijl te laten ‘slijten’.

Hoe zorg jij voor een hoger energieniveau dan je nu hebt? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.