Blog

Makkelijk recept – zelf monchoutaart maken

15875974_1801029503496881_4038298164900397056_n
Zelf monchoutaart maken. Dat willen we toch allemaal? Dit makkelijke en heerlijke recept helpt jou om de lekkerste monchoutaart te maken die je helemaal zelf gaat creëren. Ideaal, want je hebt geen oven nodig! Bovendien is de bodem gemaakt van biscuit. Je kunt er ook voor kiezen om een bodem van bastogne te maken. Goed nieuws: als ik het kan, dan kan jij het ook! Ik vertel je meer over de ingrediënten, deel stap voor stap hoe je het moet bereiden en vervolgens gaan we over op genieten. Eet smakelijk!


Ingrediënten 

☆ 1,5 rol aan (Marie) biscuitjes
☆ 1 blik kersenvlaaivulling (meer mag, maar is niet per se nodig)
☆ 200 gram monchou
☆ 150 gram boter
☆ 250 ml slagroom
☆ 100 gram suiker
☆ 8 gram vanillesuiker
☆ (eventueel Klop-Fix als een slagroomversteviger)

Bereiding stap voor stap

Ik begin heel graag met de tip om met aandacht deze taart te maken. Ze zeggen niet voor niets dat aandacht alles mooier maakt, in het geval van dit recept maakt aandacht deze monchoutaart nóg lekkerder. Dat is echt de moeite waard toch? Geniet bewust van het proces om deze taart te maken, veel plezier!

We gaan aan de slag. Laten we beginnen met de bodem. Ik heb voor deze monchoutaart gekozen voor een bodem van biscuit, maar je kunt ook de keuze maken om een bodem van bastogne te maken. In dat laatste geval gebruik je ongeveer één verpakking aan bastognekoeken. Zin in een bodem van biscuit? Dan maak je ongeveer anderhalve rol biscuit open en stamp je deze fijn. Heb je een keukenmachine dan is het ideaal om de koekjes hierin klein te maken. Heb je het niet? Gebruik dan bijvoorbeeld een stamper, niemand die het later proeft toch? Maak de biscuit lekker kruimelig en klein. Smelt de boter en meng dit goed door de kruimels van de koekjes. Doe dit alvast in de bakvorm, druk het stevig aan en zet het in de koelkast zodat het af kan koelen.

We gaan door voor de vulling, die is echt om je vingers bij af te likken dus probeer je in te houden anders blijft er weinig over om op de taart te plaatsen. Pak een schaaltje of kommetje waar je de slagroom goed in kunt kloppen zodat het een stevigere en romige massa wordt, door er de suiker, vanillesuiker en Monchou aan toe te voegen. Ziet er al goed uit toch na het mixen van deze vulling? En extra fijn: als je je ongeveer houdt aan de hoeveelheden die aangegeven zijn bij de ingrediënten, kan het eigenlijk niet meer verkeerd aflopen! Vervolgens plaats je de vulling op de bodem, verdeel je het netjes en zet je het voor ongeveer 2 á 3 uur in de koelkast. Daarna pak je het blik met kersenvlaaivulling en verdeel je deze netjes over de taart. Zoals ook bij de ingrediënten staat: je kunt ook twee blikken gebruiken maar wij vinden één eigenlijk ook al heerlijk en meer dan voldoende. De taart is extra lekker als je deze gelijk uit de koelkast haalt, dus mocht je je nog even kunnen inhouden dan raad ik je aan om de taart nog even in de koelkast te laten staan totdat je deze wilt opeten met familie en/of vrienden.

Geniet van deze lekkere monchoutaart. Eet smakelijk ♥

Liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.