Blog

Lucky List #23 – Nieuwe woning, goede gezondheid en werknieuws

It’s a good day to have a good day! Hoe fijn is het om even stil te staan bij de lichtpuntjes en geluksmomenten waardoor we worden omringd? Het is niet vanzelfsprekend dat deze er zijn, soms moet je er zelfs even naar zoeken. En toch, als je je ogen ervoor opent, zie je ze opeens overal. Extra leuk om deze op een rij te zetten en bewust te worden van al dit geluk, ook al zit het soms even allemaal tegen. Juist ook op die momenten is het fijn om je te realiseren dat er zoveel wél goed gaat. Het bewust worden geeft mij dan nét zo’n extra motivatieboost om door te zetten als het even wat minder gaat. 

♧ Onze eerste woning – Natuurlijk staat onze nieuwe woning met stip op nummer één van deze lucky list. Nog lang niet alles staat op de juiste plek, we moeten nog wat lampen ophangen, er moeten nog enkele details geschilderd worden, maar we hebben bergen verplaatst en het voelt nu al als thuis. Het is nog niet af of volledig zoals we willen, maar het was zo’n intensieve periode om alles te verhuizen en nu kiezen we er bewust voor om de tijd te nemen voor de puntjes op de i in combinatie met het genieten van onze nieuwe plek. En het allerleukste: we hadden nooit verwacht dat het nog mooier zou kunnen worden dan dat we hoopten, toch is het werkelijkheid!

♧ Hulp van vrienden & familie – We vlogen met klussen door het huis heen, maar dat komt echt niet omdat Jord en ik nou zulke klushelden zijn hoor haha. We hebben ontzettend ons best gedaan, maar we zouden nooit zo snel hier kunnen wonen als we niet dagelijks werden geholpen door lieve vrienden en familie. De hulp en steun vormden het mooiste cadeau dat we konden krijgen!

♧ Vrolijke Poes – Ik kreeg regelmatig de vraag hoe het met Poes gaat nu zij een nieuwe omgeving heeft gekregen… Zo lief jullie meeleven! Nou Poes mag niet ontbreken op deze Lucky List, want ik geloof dat zij een geluksmagneet is momenteel. Ik heb haar nog niet eerder 24/7 zo hard heb horen knorren en pruttelen van blijdschap. Ze is zo vrolijk, actief en nieuwsgierig! Ook pakt ze elke gelegenheid om de trappen op en af te sprinten en knuffelt ze elk hoekje van het huis, alle meubels (en vooral schoenen!) en zelfs de planten krijgen kopjes. Ja, met Poes gaat het super!

De leesflow – Hoe lekker is het om weer heerlijk weg te kunnen dromen en mee te kunnen reizen met hoofdpersonages, mooie verhalen en rakende woorden? Ik heb de leesflow weer helemaal te pakken, gelukkig maar: er zijn zoveel mooie boeken die ik graag wil lezen! Mijn nog-te-lezen-stapel is erg gegroeid, tijd om er lekker mee te ontspannen!

♧ Functioneringsgesprek – Ik schreef recent op mijn blog waar mijn werkzaamheden uit bestaan (klik hier), niet wetend dat ik die dag méga leuk nieuws zou krijgen tijdens mijn functioneringsgesprek. De exacte inhoud ervan zal ik hier niet delen, maar ik kan wel zeggen dat ik tranen van geluk niet kon bedwingen en mij als een vis in het water voel bij wat ik dagelijks op mijn werk mag doen. En het is echt waar: hard werken wordt beloond en je moet echt kiezen voor datgene waar je hart ligt als je hiervoor de kans krijgt, dan voelt het niet eens als werk. Extra leuk? Samen met Jord gaan we het goede nieuws vieren met sushi, hoera! 

♧ Lieve reacties – Tijdens de verhuizing waren mijn dagen gevuld met een bizar ritme die ik niet graag herhaal. De dagen bestonden uit opstaan, eten, klussen, eten, schrijven, slapen. En in de week dat ik naar werk moest, was het nog gezelliger: opstaan, eten, werken, eten, klussen en slapen… En met mijn laatste energie wou ik niets liever dan toch nog een artikel posten, omdat ik dankzij jullie met een glimlach opstond en extra de motivatie kreeg om lekker aan de slag te gaan. Geen woorden voor jullie lieve comments en onwijs meelevende en enthousiasmerende berichten, het betekent oprecht zoveel voor mij! Jullie voelen als vrienden en ik ben echt heel blij dat jullie mij (en ons!) zo steunden tijdens deze intensieve periode. Dankjewel lieve allemaal!

♧ Gezellig naar lieve Joyce met Anne – Hoera, met Anne ging ik een gezellig dagje op stap en maakten we een superleuke reis. Ik wou namelijk niets liever dan lieve Sofie knuffelen, het prachtige meisje dat lief vriendinnetje Joyce op de wereld heeft gezet. En wat ben ik toch onwijs trots op haar, ze heeft zo’n mooi gezin! Ik heb echt veel bewondering voor haar en zij is voor mij een inspiratiebron hoe zij zoveel liefde en warmte geeft. We hebben een ontzettend leuke dag gehad en zijn nog even in het centrum van Groningen geweest, ik vind die stad onwijs leuk en kan er niet vaak genoeg heen! Beetje jammer dat Groningen zo ver weg ligt, anders zou ik zo de vaste oppas bij Joyce willen worden :)! 

♧ Hoera, geen terugval! – Zal ik afsluiten met heel bijzonder en verrassend nieuws? Voor mij kwam het in ieder geval als een grote verrassing dat ik blijkbaar goed genoeg naar mijn lichaam heb geluisterd en een goede conditie heb opgebouwd zodat ik de verhuizing zonder terugval kon doorstaan. Waarom ik er zo verbaasd over ben? Ik heb mega zware spullen verplaatst, beet door de pijn heen, maakte lange dagen en sliep weinig… Ehh… Ja niet het beste ritme had ik te pakken, maar alles voor het goede doel! En nu waak ik er wel over om extra goed op te blijven letten en weer een gezonde levensstijl op te pakken. Even de reserves aanvullen en opladen! De intensieve tijd is voorbij en bloed, zweet en tranen waren voor het goede doel. Nu kunnen we extra genieten van ons nieuwe thuis inclusief een goede gezondheid, yes! 

Welk gelukspuntje kwam er op jouw pad?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.