Lucky List #23 – Nieuwe woning, goede gezondheid en werknieuws
Met een grote glimlach slapen, deze dag was superleuk! Samen met lieve @annesolveignl naar de film, lekker poffertjes eten in het Vondelpark en net spontaan lieve vrienden die kwamen om met ons het weekend in te luiden. Ik kan nu al niet wachten wat morgen brengt ⭐️ #happy #dream #night #sleep #fun #friends #bff #Amsterdam #pitchperfect #movie #Netherlands #weekend #relax #enjoy #love #life #laugh

Lucky List #23 – Nieuwe woning, goede gezondheid en werknieuws

It’s a good day to have a good day! Hoe fijn is het om even stil te staan bij de lichtpuntjes en geluksmomenten waardoor we worden omringd? Het is niet vanzelfsprekend dat deze er zijn, soms moet je er zelfs even naar zoeken. En toch, als je je ogen ervoor opent, zie je ze opeens overal. Extra leuk om deze op een rij te zetten en bewust te worden van al dit geluk, ook al zit het soms even allemaal tegen. Juist ook op die momenten is het fijn om je te realiseren dat er zoveel wél goed gaat. Het bewust worden geeft mij dan nét zo’n extra motivatieboost om door te zetten als het even wat minder gaat. 

♧ Onze eerste woning – Natuurlijk staat onze nieuwe woning met stip op nummer één van deze lucky list. Nog lang niet alles staat op de juiste plek, we moeten nog wat lampen ophangen, er moeten nog enkele details geschilderd worden, maar we hebben bergen verplaatst en het voelt nu al als thuis. Het is nog niet af of volledig zoals we willen, maar het was zo’n intensieve periode om alles te verhuizen en nu kiezen we er bewust voor om de tijd te nemen voor de puntjes op de i in combinatie met het genieten van onze nieuwe plek. En het allerleukste: we hadden nooit verwacht dat het nog mooier zou kunnen worden dan dat we hoopten, toch is het werkelijkheid!

♧ Hulp van vrienden & familie – We vlogen met klussen door het huis heen, maar dat komt echt niet omdat Jord en ik nou zulke klushelden zijn hoor haha. We hebben ontzettend ons best gedaan, maar we zouden nooit zo snel hier kunnen wonen als we niet dagelijks werden geholpen door lieve vrienden en familie. De hulp en steun vormden het mooiste cadeau dat we konden krijgen!

♧ Vrolijke Poes – Ik kreeg regelmatig de vraag hoe het met Poes gaat nu zij een nieuwe omgeving heeft gekregen… Zo lief jullie meeleven! Nou Poes mag niet ontbreken op deze Lucky List, want ik geloof dat zij een geluksmagneet is momenteel. Ik heb haar nog niet eerder 24/7 zo hard heb horen knorren en pruttelen van blijdschap. Ze is zo vrolijk, actief en nieuwsgierig! Ook pakt ze elke gelegenheid om de trappen op en af te sprinten en knuffelt ze elk hoekje van het huis, alle meubels (en vooral schoenen!) en zelfs de planten krijgen kopjes. Ja, met Poes gaat het super!

De leesflow – Hoe lekker is het om weer heerlijk weg te kunnen dromen en mee te kunnen reizen met hoofdpersonages, mooie verhalen en rakende woorden? Ik heb de leesflow weer helemaal te pakken, gelukkig maar: er zijn zoveel mooie boeken die ik graag wil lezen! Mijn nog-te-lezen-stapel is erg gegroeid, tijd om er lekker mee te ontspannen!

♧ Functioneringsgesprek – Ik schreef recent op mijn blog waar mijn werkzaamheden uit bestaan (klik hier), niet wetend dat ik die dag méga leuk nieuws zou krijgen tijdens mijn functioneringsgesprek. De exacte inhoud ervan zal ik hier niet delen, maar ik kan wel zeggen dat ik tranen van geluk niet kon bedwingen en mij als een vis in het water voel bij wat ik dagelijks op mijn werk mag doen. En het is echt waar: hard werken wordt beloond en je moet echt kiezen voor datgene waar je hart ligt als je hiervoor de kans krijgt, dan voelt het niet eens als werk. Extra leuk? Samen met Jord gaan we het goede nieuws vieren met sushi, hoera! 

♧ Lieve reacties – Tijdens de verhuizing waren mijn dagen gevuld met een bizar ritme die ik niet graag herhaal. De dagen bestonden uit opstaan, eten, klussen, eten, schrijven, slapen. En in de week dat ik naar werk moest, was het nog gezelliger: opstaan, eten, werken, eten, klussen en slapen… En met mijn laatste energie wou ik niets liever dan toch nog een artikel posten, omdat ik dankzij jullie met een glimlach opstond en extra de motivatie kreeg om lekker aan de slag te gaan. Geen woorden voor jullie lieve comments en onwijs meelevende en enthousiasmerende berichten, het betekent oprecht zoveel voor mij! Jullie voelen als vrienden en ik ben echt heel blij dat jullie mij (en ons!) zo steunden tijdens deze intensieve periode. Dankjewel lieve allemaal!

♧ Gezellig naar lieve Joyce met Anne – Hoera, met Anne ging ik een gezellig dagje op stap en maakten we een superleuke reis. Ik wou namelijk niets liever dan lieve Sofie knuffelen, het prachtige meisje dat lief vriendinnetje Joyce op de wereld heeft gezet. En wat ben ik toch onwijs trots op haar, ze heeft zo’n mooi gezin! Ik heb echt veel bewondering voor haar en zij is voor mij een inspiratiebron hoe zij zoveel liefde en warmte geeft. We hebben een ontzettend leuke dag gehad en zijn nog even in het centrum van Groningen geweest, ik vind die stad onwijs leuk en kan er niet vaak genoeg heen! Beetje jammer dat Groningen zo ver weg ligt, anders zou ik zo de vaste oppas bij Joyce willen worden :)! 

♧ Hoera, geen terugval! – Zal ik afsluiten met heel bijzonder en verrassend nieuws? Voor mij kwam het in ieder geval als een grote verrassing dat ik blijkbaar goed genoeg naar mijn lichaam heb geluisterd en een goede conditie heb opgebouwd zodat ik de verhuizing zonder terugval kon doorstaan. Waarom ik er zo verbaasd over ben? Ik heb mega zware spullen verplaatst, beet door de pijn heen, maakte lange dagen en sliep weinig… Ehh… Ja niet het beste ritme had ik te pakken, maar alles voor het goede doel! En nu waak ik er wel over om extra goed op te blijven letten en weer een gezonde levensstijl op te pakken. Even de reserves aanvullen en opladen! De intensieve tijd is voorbij en bloed, zweet en tranen waren voor het goede doel. Nu kunnen we extra genieten van ons nieuwe thuis inclusief een goede gezondheid, yes! 

Welk gelukspuntje kwam er op jouw pad?

Liefs Dagmar 
Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Dit bericht heeft 39 reacties.

 1. Celeste

  Wat een prachtige geluksmomentjes. Wat fijn dat je de verhuizing zonder terugval hebt kunnen doorlopen, kun je er nu extra van genieten samen! Aaawh en dat baby’tje is zo ontzettend lief, wat is ze prachtig. En natuurlijk gefeliciteerd aan Joyce en haar vriend/man met hun prachtig kindje!
  Celeste onlangs geplaatst…Bloggers die nog heel ver gaan komenMy Profile

 2. Kelly

  Wat een geweldige geluksmomentjes! Jullie eerste huis, het goede nieuws op je werk, maar ook dat het met Poes zo goed gaat. Altijd spannend om te zien hoe je huisdier het doet in een nieuw huis!
  Kelly onlangs geplaatst…Mijn top 5 | BlushesMy Profile

 3. Marion

  Dat laatste is echt ontzettend mooi nieuws. Ik moet bekennen dat ik me af en toe wel… nou ja, zorgen maakte is een groot woord, maar ik vroeg me wel af hoe je dit in vredesnaam vol ging houden. But you did! Super. Wat je werk betreft ook. Het lijkt me zo geweldig om een baan te hebben waar je goed kan functioneren en iedere dag met plezier naar toe gaan, ondanks dat je chronisch ziek bent. Waar mensen toch het vertrouwen in je hebben en ook tonen. Heel mooi. Ben happy voor jou!
  Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis – Herstel: TerugblikMy Profile

 4. Wat super goed zeg dat alles zo positief is!!!! Leuk om te lezen dat het met Poes zo goed gaat, denk dat we allemaal wel benieuwd waren gezien een verhuizing soms voor huisdieren nogal een impact kan hebben…. die van mij raken echt gestresst door alles en niks. Ook super leuk dat het met je baan zo goed gaat en je daar ook goed nieuws hebt gehad. <3 xxx Lucinda
  Lucindainwonderland onlangs geplaatst…I Love… Refreshing Body SpritzerMy Profile

 5. Anniek

  Wauw, ik word zo blij als ik dit allemaal lees! Echt tof dat je zoveel mooie dingen hebt mogen meemaken, en er bewust van hebt kunnen genieten! Ik heb het zelf onwijs druk, en vind het soms wel lastig om niet de weg kwijt te raken in al die stress en af en toe ook gewoon eens even te kunnen relaxen. Jouw artikeltjes inspireren me daartoe! Liefs!
  Anniek onlangs geplaatst…Wishlist / dit heb ik nodig in RoemeniëMy Profile

 6. Sophie

  Ik vind je intro echt zo mooi en zo waar! Je bent echt een eyeopener voor vele! Geweldig fijn dat je geen terugval hebt gekregen betreft gezondheid en dat het functioneringsgesprek leek op een feestje in plaats van werk. Je bent een topper!
  Sophie onlangs geplaatst…Waarom deze zomer een feestje wordt!My Profile

 7. Ik ben zo blij voor je dat je gezondheid zo goed gaat, terwijl het misschien nu wel de drukte periode ooit is! Goed luisteren naar je lichaam is heel belangrijk en ik hoop dat je zo mag door gaan lieve Dagmar :). Geniet van je huisje en van elkaar!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…GOSH Xtreme Liquid Gel EyelinerMy Profile

 8. Deisy

  Jeej! Heerlijk artikel weer om even te lezen lieve dame en zoveel mooie momenten heb je mee mogen maken. Ik vind het prachtig om te zien met hoeveel passie je over je werk vertelt en hoop dat iedereen dat ook is gegund: je bent in ieder geval een hele mooie en goede inspiratie <3. Ik ben ook ongelooflijk blij om te horen dat je geen terugval hebt gehad en dat je lichaam kennelijk sterker dan je ooit voor mogelijk kon houden: you go girl! X
  Deisy onlangs geplaatst…5 dingen die ik niet van vrouwen begrijpMy Profile

 9. Frauke

  Wat een prachtig lijstje! Heerlijk dat jullie nu echt kunnen genieten van jullie nieuwe huis, die afwerkingen zijn niet dringend natuurlijk! En wat fijn dat Poes zich zo goed thuis voelt, super schattig! Proficiat met het nieuws op je werk, volgens mij doe je het ook gewoon ontzettend goed! Hele mooie momenten allemaal! X
  Frauke onlangs geplaatst…DIY haarband zonder naaienMy Profile

 10. Danielle

  Oh wat fijn dat je geen terugval hebt gehad! Ik vroeg mij inderdaad af hoe het dan nu met je ging na dat alles achter de rug was etc. Goed om te horen dat je lichaam dit dus ‘gewoon’aankan.. altijd mooi om stil te staan bij dingen die anders soms als bijna vanzelfsprekend voorbij gaan.

  Geniet lekker van je nieuwe huisje en van de teruggekeerde rust xx
  Danielle onlangs geplaatst…Life | Wat hardlopen mij allemaal heeft gebrachtMy Profile

 11. Saar

  Wat een prachtige lijst heb je er weer van gemaakt zeg! Ik krijg er bijna tranen van geluk van in jouw plaats. En hoe heerlijk schrijf je over je oprechte geluk voor het geluk van je vriendinnen. Verfrissend in een wereld vol nijd :)
  Saar onlangs geplaatst…Er zijn grenzen en grenzenMy Profile

 12. Cindy

  Wauw, wat een oprecht artikel. Zo mooi. Ik geloof er ook in dat wat je geeft je ook terug krijgt, zo merk ik dat bij jou op. Jij bent zo enthousiast en lief, dat krijg je ook echt gewoon terug. Geniet lekker van jullie huisje, je leuke werk en je lieve vrienden. Fijn weekend!
  Cindy onlangs geplaatst…TAG: De Fotografie TagMy Profile

 13. Mandy

  Ik ben echt super trots op je dat je ondanks alle drukte en hectiek zo goed naar je lichaam hebt geluisterd en van alles hebt kunnen genieten. Het lijkt mij niet makkelijk, maar jij hebt het gewoon gedaan. En ik ben wel onwijs benieuwd naar je goede werknieuws :D
  Mandy onlangs geplaatst…♥ Bukit Lawang, de prachtige jungle van SumatraMy Profile

 14. Aah, wat fijn om te lezen zeg. Vooral dat het huisje zo goed bevalt, poes blij is, je gezondheid goed gaat en zelfs je werk kennelijk wat leuks te melden had!
  Het is je gegund lieverd.
  Emily Lotus onlangs geplaatst…Wat bloggen mij gebracht heeftMy Profile

 15. Barbara

  Wat een supermooie geluksmomentjes! Ik vond het zalig ze te lezen en kan me heel goed indenken hoe leuk het voor jou was om ze allemaal mee te maken. Ga zo door!

 16. Rosanne

  Wat een mooie lijst! Ik vond de vorige lucky list al zo mooi maar je blijft jezelf iedere keer weer overtreffen met jouw geluksmomentjes die je met ons deelt haha
  Ik ben blij dat je gelukkig wordt van de lieve reacties op je blog, want ik (en ik denk meer met mij) wordt gelukkig van het lezen van jouw blogposts :D

 17. Laura

  Wat een fijne geluksmomentjes! Je hebt alles meer dan verdient!

 18. Klaske

  Wat een mooie gelukspuntjes Dagmar! Mijn gelukspuntje is toch echt wel dat het bijna vakantie is en dat ik straks eindelijk van vwo 5 naar havo 5 kan en daarna de studie ga doen die ik leuk vind!

 19. Anna

  Wat een mooie lijst! En zo fijn dat Poes het ook naar haar zin heeft in het nieuwe huis, dat was niet zo met de poes van mijn moeder toen ze verhuisde. Ze werd helemaal depressief, heel sneu. Ik ben vandaag naar de bibliotheek geweest en kan niet wachten om lekker te beginnen in al mijn boeken en tijdschriften :-). X
  Anna onlangs geplaatst…UPDATE WIMPEREXTENSIONS | EEN KEER EN NOOIT WEER?My Profile

 20. Els

  Wat fijn weer zo’n lijstje en fijn om te lezen dat het zo goed gaat met je gezondheid! Ik kan nog steeds elke dag genieten van ons huisje :-).
  Els onlangs geplaatst…Fotoreportage #13: BloemenMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge