Blog

Lifestyle – Gezonder eten en meer bewegen

sporten by dagmar valerie

Na een aantal maanden niet naar de sportschool te zijn geweest, is het tijd om weer even te ontdekken hoe een gezondere levensstijl voelt. We gaan de komende maanden meer letten op onze bewegingen per dag en de snacks verdwijnen onderin de la. Ik richt mij niet op het afvallen, maar meer energie overhouden en fit worden. Het voelt hartstikke goed om elke dag wat oefeningen te doen en daardoor krijg je ook een betere houding. Sterker worden kan nooit kwaad en door te letten op gezonde voeding en meer beweging krijgt je gezondheid een boost. Ik vertel je er graag meer over.

Gezond eten en nieuwe recepten proberen

Minder suikers, meer water, minder frisdrank en meer gezonde keuzes maken tussendoor. Vaker vega en meer focus op groente en fruit. Dat is wat we gaan doen! Ik verheug mij op de nieuwe recepten die we de komende periode gaan proberen. We gaan minimaal twee maanden aan de slag met deze gezondere levensstijl en ontdekken hoe het voelt. De eerste afkickverschijnselen door het laten liggen van al die suikers hebben we gehad; wat een impact! De eerste dagen waren best pittig en ik heb regelmatig met de chocoladereep in mijn hand gestaan en overwogen deze toch op de eten. De drang om suikers te eten werd gelukkig met de dag minder, maar ik wist niet dat ik zo verslaafd was aan het eten van suikers. Ik bleef namelijk eten omdat mijn lichaam suikers wilde, maar niet omdat ik trek had. Een bijzondere ervaring om daar nu achter te komen. Liever vandaag, dan morgen zodat ik er direct mee aan de slag kan.

We duiken vaker de keuken in

Een gezonde levensstijl hanteren hoeft helemaal niet tijdrovend en ingewikkeld te zijn. Ik at bijvoorbeeld non-stop uit gewoonte én omdat het zo toegankelijk werd gemaakt om op deze manier te blijven snacken. Maar wat als je alle gezonde gerechten en tussendoortjes alvast klaar legt, zodat je weet waar je aan toe bent? Dit maakt het al zoveel makkelijker om gezonde keuzes te maken, omdat een slechte keuze nu minder bereikbaar voelt. Het begint al bij het samenstellen van een gezond weekmenu, het doen van gezonde boodschappen en vervolgens het bereiden ervan. De juiste voorbereiding maakt het verschil. En dan te bedenken dat ik bijvoorbeeld zelden water dronk, maar dit gewoon uit de kraan stroomt. Hoe toegankelijk wil je het hebben? Ook vind ik het heerlijk om zelf soep te maken en daar gebruik ik de blender voor. Vooral broccolisoep heb ik herontdekt en het is – net als pompoensoep – zo lekker om zelf te maken. De smaak is veel voller en

Mijn verjaardagscadeau nog steeds een succes!

Je kunt zelfs gezonde pannenkoeken maken met een keukenmachine en ik geniet bijna dagelijks van de KitchenAid. Dit verjaardagscadeau van jaren geleden overtreft nog altijd mijn verwachtingen en ik heb er al veel soorten deeg in gemaakt. Van brood tot taart en cakejes; Lucas helpt er graag bij. Koken met kids is ontzettend gezellig en leuk, maar vergeet niet dat het af en toe wat meer van je geduld vraagt. Het is voor hen erg leerzaam om het hele proces te beleven en de kleinste helpertjes vinden zo’n machine al snel indrukwekkend. Schortje om, bakkers klaar? Bakken maar! Binnenkort test ik het recept voor een gezond bananenbrood, ik ben benieuwd! Op mijn wishlist staat nog een sous vide waarmee je het eten op een gelijkmatige manier gaar kunt maken. Voedsel wordt namelijk vacuüm verpakt en daarna in water gegaard dankzij sous vides. Je kunt er de heerlijkste gerechten mee bereiden en ik kan niet wachten om het te proberen.

Meer bewegen en de juiste oefeningen doen

Ik ben graag buiten te vinden en ondanks de koudere periode, ben ik veel in beweging gebleven. Maar nu de dagen langer en lichter worden, geniet ik nog meer van de mooiste wandelingen, de tuinen en beweeg ik eigenlijk veel meer. De zon doet ons goed en ik krijg er echt energie van om actief buiten bezig te zijn. En binnen ben ik begonnen met het doen van de juiste oefeningen voor mijn buik, core en benen. Dat kan nooit kwaad en ik was vergeten dat je zo’n voldaan gevoel krijgt na het sporten. Ik weet niet wanneer de sportscholen weer open zullen gaan, maar voorlopig heb ik goede alternatieven om toch weer te werken aan mijn conditie en houding. Zo gun en geef je je gezondheid een boost!

In de volkstuin versleepte ik 7 x 70 liter zakken met aarde, probeerde ik wat van de harde kleigrond te maken en haal ik water uit de sloot met een gieter. Wát een work-out is dat! Daar kan geen sportschool tegenop natuurlijk. En je bent lekker buiten actief; ik heb mij in geen tijden zo fit gevoeld.

Alleen maar voordelen als je aan de slag gaat met een gezondere levensstijl en ik ben mij bewuster van alles wat ik tot mij neem. Jezelf voeden in plaats van vullen krijgt weer wat meer de focus in plaats van andersom. Het voelt goed om met gezonde gewoontes bezig te zijn en deze te creëren. Lukt dat bij jou ook?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.