Blog

Let the game begin…

Screenshots40

 

Ik ben echt dol op spelletjes, maar niet iedereen is er fan van. Ik vind het juist heel gezellig om samen wat leuks te ondernemen of met lekkere hapjes aan tafel spelletjes te doen. En deze kunnen variëren van kaarspellen tot bordspellen en ik ben zelfs in voor de Xbox. Niets is te gek, als het maar samen is, want daar ben ik gek op. Of het nu zomer is of winter, spelletjes kunnen altijd en zijn er voor jong en oud. Kijk je mee naar mijn favorieten?

♧ 30 Seconds – Dit is een spel waarbij je in teams zit en je zo snel mogelijk moet raden wat de ander probeert uit te leggen zonder het woord te noemen! En inderdaad, dat moet in 30 secondes. Je krijgt 30 secondes om 5 begrippen op een kaartje te omschrijven en de anderen moeten raden. Hoeveel er geraden wordt heeft invloed op de stappen die je naar voren mag zetten als team. En op naar de finish! Dit spel is vooral heel vermakelijk, zelfs met grotere groepen! Je wordt er ook nog eens méga fanatiek door, geniaal!

♧ Triominos – Dit spel is een soort variant van domino, maar dan met driehoekige stenen. Je kunt dit spelen met jong & oud en het doel van het spel is zoveel mogelijk punten te scoren door je stenen van je plakje passend aan te leggen. Je moet dus observeren, kijken, aanleggen, scoren… en winnen! Dit spel is zelfs leuk om met z’n tweeën te spelen en gaat ook makkelijk bij ons mee op vakantie, we spelen het zo graag!

♧ Rummikub – Nog een spel met steentjes, maar minstens zo leuk! Dit spel kun je spelen met 2 tot 4 personen, maar het is iets ingewikkelder voor jonge kids (maar zeker niet onmogelijk!). Bij ons in het gezin werd dit spel elke zomer eindeloos gespeeld tot de punten niet meer op een pagina pasten.  Je moet slimme combinaties proberen te leggen van cijferreeksen met de gekleurde cijfers op je plankje. En ben je de eerste die alle cijfers op tafel heeft liggen? Dan ben jij de held! In dit spel wordt inzicht, lef en tactiek gecombineerd, echt een aanrader! 

♧ Monopoly – Wie kent Monopoly niet? Ik moest áltijd Kalverstraat hebben haha, jullie ook? Je hebt tactiek en een beetje geluk nodig om dit spel te kunnen winnen, maar niets is onmogelijk. Het doel van Monopoly is om groot te worden door straten te kopen, huizen en hotels te bouwen. Heb je altijd al rijk willen worden? Dan krijg je met Monopoly een geweldige kans! Ook leerde ik goed met geld om te gaan dankzij dit spel, je kunt immers niet zomaar alles kopen anders ga je failliet… 

♧ Kolonisten van Catan (het kaartspel) –  Dit spel kreeg ik dit jaar van de Sint en wat is het leuk! We namen het mee toen we mochten overnachten in het Mercure hotel in Amsterdam en het is een lekker vlot spel gebaseerd op het bordspel. Het is heel compact en daardoor makkelijk mee te nemen. Ook in dit kaartspel bouw je straten, dorpen, steden en zet je ridders in. En niet alle overwinningspunten zijn altijd zeker, dus bouw die kerk of stadsmuur om jezelf te beschermen!

♧ Regenwormen – Als je regenwormen kent, dan weet je dat het spel een verslavende werking heeft. Het is zo leuk! Het lijkt vriendelijk, maar als de regenwormen schaarser worden dan wordt iedereen opeens veel fanatieker! Het doel van het spel is om zoveel mogelijk regenwormen te verzamelen en je mag ook van elkaar afpakken. Het is een lekker vlot en snel spel, maar zo leuk! 

Ik vind het heel jammer dat spellen zo duur zijn, terwijl het mensen echt bij elkaar kan brengen. Ik vind spelletjesavonden heerlijk en deze momenten kunnen voor mij niet lang genoeg duren! Ik zou het heel leuk vinden om een spel voor mijn verjaardag te vragen als cadeau, maar ik ben er nog niet helemaal uit welke. Bovenstaande spellen liggen in onze kast en spelen we regelmatig met veel plezier én gelach.

Houd jij ook van spelletjes ? Welke is je favoriet?

Liefs Dagmar

Follow me on Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.