Kijk eens vaker omhoog!

Kijk eens vaker omhoog!

Prachtige vogels vliegen door de lucht. Takken krijgen knoppen en de natuur maakt ruimte voor nieuw leven. Zonnestralen vallen tussen de bomen door en zorgen voor mooie schaduweffecten. Ik zou het allemaal niet zien als ik steeds naar de grond zou blijven kijken. Ik betrapte mijzelf laatst op deze veelvoorkomende houding. We kijken op onze telefoons ook steeds naar beneden en zijn geneigd met de blik omlaag te blijven ‘hangen’. Zonde, dan zou ik dit wondermooie tafereel misgelopen zijn, terwijl het letterlijk boven mijn blik plaatsvond. Vandaar een tip voor tussendoor: kijk eens vaker omhoog!

Je kijkt niet alleen vanuit een ander perspectief naar de omgeving als je vaker omhoog kijkt, het levert je ook een positieve houding op. Wanneer je veel en vaak omlaag kijkt, verandert jouw lichaamshouding. Je bent meer ineengedoken en dat heeft ook invloed op jouw gemoedstoestand. Kijk je vaker omhoog, dan stroomt de energie beter door jouw lichaam heen en ben je ook vaker opgewekt. Je laat je hoofd niet hangen door het dagelijkse, maar ziet letterlijk tegemoet wat er op jouw pad mag komen. Een fijn ‘vooruitzicht’!

Natuurlijk is het soms ook hartstikke praktisch om naar de grond te kijken, want de kans op struikelen is simpelweg groter als je het niet doet. Door de juiste balans hierin te vinden en vaker op te kijken naar wat je tegemoet mag komen en voor jou ‘in de lucht hangt’, geniet je meer van verrassende gelukjes. Een vlindertje dat voorbij vliegt, een kleurrijke lucht met leuke wolkvormpjes of een dansend spektakel van bladeren door de wind. Verrijk jouw blik en kijk eens vaker omhoog! The only way is up!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram

 

Dit bericht heeft 2 reacties.

  1. Romy

    Wat een prachtige blog! En je hebt helemaal gelijk. Er is zo veel moois te zien in de wereld als je om je heen kijkt in plaats van naar de grond. En sowieso word je er een stuk opener en zelfverzekerder van :)

  2. Erg mooi geschreven zeg.. en wij mensen moeten de ogen weer eens wat meer open doen, net wat je zegt! Zaterdag gaan we door met onze moestuin, daar wil ik ook mijn rust momenten gaan pakken. Even de ogen sluiten en luisteren naar alle natuurgeluiden om me heen.

Geef een antwoord

CommentLuv badge