Keuzes maken, durf jij het?
Mijn mooiste momenten van 2015 aan het opschrijven... Wat was jouw hoogtepunt? Ons nieuwe huis en de verloving staan op de eerste plek ❤️ Natuurlijk mogen de onvergetelijke reisjes (inclusief buikpijn van het lachen) met lieve @annesolveignl niet ontbreken en de waanzinnige vakantie naar Thailand En het krijgen van een vast contract was ook een magisch moment... Ik denk nog even door, wat een jaar vol hoogtepunten! #storybooks #love #happy #happiness #year #positive #engaged #isaidyes

Keuzes maken, durf jij het?

Lezen of een film kijken? Werk afmaken of toch even ontspannen? Een avondje met vriendinnen of eindelijk eerder naar bed? Opladen of jezelf naar de sportschool slepen? Chips of een healthy snack? Een jurkje of broek? Elke dag maken we ontzettend veel keuzes en die hebben consequenties. De ene keuze weegt zwaarder en is relevanter voor de toekomst dan de andere. Maar dat we dagelijks veel keuzes moeten maken is een feit. We ontkomen er niet aan. Durf jij keuzes te maken? 

We weten niet precies welke keuze zal leiden tot bepaalde uitkomsten in de toekomst. We hebben ook geen glazen bol om te kunnen beoordelen of we de juiste keuzes maken op het moment van beslissen. We kunnen slechts terugblikken, vallen, opstaan en leren. Elke dag krijgen we de kans om keuzes te maken en te kiezen voor het rechte pad. We krijgen te maken met keuzes die niet zoveel voorstellen (moet ik nu een zwart, grijs of blauw shirt aantrekken op deze broek?), maar we krijgen ook te maken met levensveranderende beslissingen waardoor zomaar ons leven op de kop kan komen te staan. En dat kan behoorlijk onzeker maken. Je kunt tijd, energie, geld en mogelijkheden alleen op dát moment benutten en dit besef kan je compleet bevriezen. Eenmaal uitgegeven komt het niet meer terug (tenzij je de bon bewaart en je product X kunt retourneren, dan krijg je in ieder geval je geld terug).

Elke dag maak je keuzes die invloed hebben op het nu en de toekomst. De ene keer maak je deze beslissingen verstandiger dan op een ander moment, maar life is short. Choose happiness! Elke keer als je voor een keuze staat kan je ervoor kiezen om te handelen met je hart en te kiezen voor je dromen. Accepteer dat je beperkte mogelijkheden hebt. Je kunt niet álles, hoe graag we dat ook zouden willen. Ik baal soms dat er niet meer uren in een dag zitten om extra veel boeken uit te lezen, lekker met vriendinnen samen te zijn, op werk alle projecten aan te pakken die ik graag zou willen en het huishouden dik in orde te hebben. Continu moet ik zelfs daartussen keuzes maken, omdat het simpelweg onmogelijk is om alles aan te pakken. Hoe efficiënt, productief en consequent we ook zijn: we zijn geen robots. We zijn menselijk en elke beslissing die we maken heeft gevolgen die we onder ogen moeten zien en moeten accepteren. We hoeven niet bang te zijn voor de toekomst als we in gedachten houden dat we nu – en dat is het enige moment dat je echt hebt – het juiste doen wat goed is voor anderen en onszelf.

Heb vertrouwen in jezelf, wees een beetje liever voor jezelf en accepteer jezelf zoals je bent. Je mag trots zijn op de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt; de juiste hebben je toekomst rooskleuriger gemaakt en de andere beslissingen hebben je gevormd tot de persoon die je nu mag zijn. Daar moet je geen spijt van hebben, daar mag je juist met trots op terugblikken. You did it!  En voor welke keuzes je ook in de toekomst zal moeten staan, luister naar de signalen die je lichaam je influistert. Volg je hart ♥

Vroeger was ik een twijfelaar, maar daar ben ik nu niet meer zo zeker van. #Grapje!

Whatever you decide to do, make sure it makes you happy. Choose wisely. It’s up to you!

Durf jij keuzes te maken? En hak je snel knopen door?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Youtube

Dit bericht heeft 7 reacties.

 1. Bettie

  Ik kreeg ooit te horen dat sterrenbeeld tweeling mensen zijn die veel twijfelen. Laat ik nou ook echt een twijfelaar zijn. Ik zit alles 10x na te gaan of ik het moet kiezen of niet en dat is al met een shirtje kopen zo. Moet je nagaan hoe grotere keuzes bij mij gaan, haha. Ik probeer nu wel sneller keuzes te maken.
  Bettie onlangs geplaatst…Easy way to learn a new languageMy Profile

 2. Kirsty

  Op zich vind ik kiezen niet zo heel moeilijk, zeker niet als ik eigenlijk wel weet wat ik wil. Soms heb je alleen van die twijfelmomenten en dan is het wel lastig. Het gekke is dat ik de ene dag bijv. meteen weet wat ik aan wil trekken en dan een dag later een half uur voor mijn kast sta en het nog niet weet :P
  Kirsty onlangs geplaatst…My Week in Photos September 1My Profile

 3. carolien

  Ik was vroeger echt mega onzeker, maar dat wordt steeds minder. Mijn onzekerheid kwam vooral omdat ik me teveel aantrok wat anderen van mij vonden. En nu interesseert het me eigenlijk heel weinig wat anderen van mij vinden. Als ik maar tevreden ben met mezelf, en met wat ik doe. Het is heerlijk om keuzes te durven maken, ook al is dat soms spannend.

 4. Vivian

  Ik vind dit soort stukjes altijd zo mooi Dagmar! Ik ben niet altijd even goed in keuzes maken, maar ik word er gelukkig steeds beter in om het op gevoel te doen :)
  Vivian onlangs geplaatst…Lievelingsmuziek: Oh HoneyMy Profile

Geef een antwoord

CommentLuv badge