Blog

Interview – Sanny Verhoeven over minder piekeren

Screenshots57
Pieker jij je suf? Het slurpt energie terwijl je juist die energie veel beter kunt inzetten bij activiteiten die jouw geluk en dat van anderen vergroten! Sanny Verhoeven is echt een inspiratiebron voor mij als het gaat om het verspreiden van happiness, ook deelde zij 6 simpele tips tegen piekeren die jou hopelijk vooruit zullen helpen. Ik kreeg de geweldige kans om Sanny te interviewen, lees je mee?

♧ Wat is je levensmotto en waarom?
Beseffen. Beseffen. Oftewel, wees je bewust van het moment waarin je zit, en geniet of beleef met volle aandacht, dan kan zelfs de afwas nog leuk worden. En zo sta je vaker stil bij geluks momentjes.

Is bij jou het glas halfvol of halfleeg? En is dit altijd al zo geweest?
Die is altijd al halfvol geweest, ik ben opgevoed door 2 hele positieve ouders, en ik ben van nature een optimist. Maar optimisme is ook aan te leren als je meer een pessimistische aard hebt. Ik zie genoeg mensen in mijn directe omgeving die dat zijn en die als ze het maar willen, vaker positieve gedachten hebben, en dus vaker positief en liefdevol zullen zijn. Je kan bijvoorbeeld een reminder voor jezelf instellen op je telefoon, of door middel van een ring, voorwerp, of een kruisje op je hand, elke keer dat jij deze reminder ziet kun je je even afvragen ‘zijn mijn gedachten op dit moment positief of negatief?’ Als je merkt dat ze negatief zijn, kies er dan met volle aandacht voor om positief (of dankbaar)  te zijn. Als je dit vaak genoeg herhaalt, zul je merken dat je de reminders niet meer nodig hebt, en het positiever denken vanzelf gaat.

♧ Velen vinden minder piekeren ontzettend lastig, wat is je ultieme tip? 
Dankbaar zijn. Ik kan ook veel piekeren, maar op een gegeven moment besloot ik dat het me niks oplevert, dus ben ik op zoek gegaan naar manieren om daar minder in mee te gaan. De bovenstaande tip helpt goed tegen piekeren. Wat ook helpt voor mij is het opschrijven van alle dingen die wel goed gaan en waar ik dankbaar om ben. Opschrijven werkt beter dan het alleen maar benoemen in je hoofd, omdat je het beter onthoudt en later ook nog eens terug kan lezen. Als je dan onzeker bent, hoef je alleen nog maar je ‘persoonlijke overwinningen’ boek erbij te pakken en je voelt je weer wat beter!

♧ Je deelt je persoonlijke ervaringen op weg naar happiness in het online programma ‘Sanny zoekt Geluk’. Wat is het mooiste dat dit programma je tot nu toe heeft gebracht?
Het leuke contact dat ik eraan overhoud; met de meest uiteenlopende mensen heb ik diepgaande gesprekken over geluk en het leven. Ik vind het mooi dat mensen mij in vertrouwen nemen en om advies vragen.

♧ Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
Weet dat je je eigen geluk grotendeels zelf bepaalt. Tuurlijk krijgen we allemaal onze eigen uitdagingen in het leven, maar lessen krijgen we niet voor niks. Het zou maar een saaie boel zijn als alles perfect verliep. Dan wist je uberhaupt niet dat het perfect was, omdat je het niet kon vergelijken met een negatieve ervaring. Dus als je niet op de plek zit waar je wilt zijn. Verander het dan. Jij bent de enige die dat kan. En dat kan echt!

Dankjewel Sanny voor je stralende woorden, zo leerzaam en inspirerend om je antwoorden te lezen! Ik vind het geweldig dat je anderen zo vooruit helpt en hoop nog lang van je mooie blogs en films te mogen genieten. Heel erg bedankt dat je deze lessen met ons deelt middels dit interview. Je bijdrage aan Project Positief Close Up ervaar ik als heel bijzonder (het is echt een eer dankjewel!) en ik ben trots om jouw antwoorden te mogen delen. Heel erg bedankt voor je moeite, tijd en prachtige woorden!

challenge projectpositief bydagmarvalerie

Challenge

Is het voor jou een uitdaging om minder te piekeren? Bedenk dan voor jezelf situaties die je vooruithelpen om los te laten. Wat levert het piekeren je eigenlijk op? Word je er blij van of kost het je veel energie? Ik vertrouw graag op een goede afloop, wat de toekomst ook zal brengen. We hebben helaas geen glazen bol, waardoor we niet kunnen voorspellen wat er gaat komen, maar door te vertrouwen op het goede dwingen we ook een beetje het goede extra af! Het van mij afschrijven helpt mij goed om de gedachten te ordenen en ook vind ik het hardlopen ideaal om mijn hoofd leeg te maken, maar dit is sinds kort. Heb jij ook een ultieme anti-pieker tip?

Ben jij een echte piekeraar of laat jij makkelijk los? Deel je anti-pieker tip in de comments!

Liefs Dagmar
Follow me on
Facebook  Bloglovin  Twitter  Instagram  Youtube

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.