Blog

Internationale Vrouwendag – Waar ben jij trots op? #Wegotthis18

VrouwendagKen jij haar? Een sterke, dappere en stralende vrouw die anderen inspireert en vooruithelpt? Ik heb prachtige vrouwen die zo zijn in mijn omgeving en daar ben ik ontzettend trots op. Op Internationale Vrouwendag staan we wereldwijd even stil bij de emancipatie en positie van vrouwen.  Want zo vanzelfsprekend hoe wij als vrouwen door het leven gaan (mogen studeren, werken, sporten, shoppen… bloggen!) is het niet, zelfs in 2018 niet. Ik vertel daarom heel graag in dit artikel waar ik trots op ben én welke vrouw ik ongelooflijk bewonder. 

Internationale Vrouwendag in Nederland
Op steeds meer plekken wordt er op 8 maart aandacht geschonken aan Internationale Vrouwendag. Zo worden er bijvoorbeeld lezingen en workshops georganiseerd omtrent thema’s als economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, discriminatie en racisme. Wat ik ervan vind? Ik vind het jammer dat het soms nog zo’n negatieve lading heeft en dat sommige mannen er nogal lacherig over doen: ‘Je hebt toch ook niet speciaal een mannendag?’. Maar zoals wij vrouwen nu bewegen, doen en handelen is het lang niet altijd zo geweest en in sommige gebieden is het zelfs nog ondenkbaar. En het glazen plafond is ook een onderwerp dat wekelijks in de kranten staat, waardoor je niet kunt zeggen dat het niet meer aan de orde is. Ook verdienen veel mannen nog altijd meer dan vrouwen die dezelfde functie bekleden en daarom ben ik erg blij dat er steeds meer aandacht wordt geschonken aan deze dag waarbij de positie van vrouwen nog even onder de loep wordt genomen. We can do it! 

Ik ben trots op…
Mijn gezin! Ik ben trots dat ik de vrouw mag zijn van Jord, de gelukkige mama van Lucas en er ruimte over is om elke dag de beste versie van mijzelf te kunnen zijn. Ik ben trots dat we een gelukkig gezin mogen zijn, ondanks hoogte- en dieptepunten die ook ons pad passeren. We zijn samen ongelooflijk sterk en onze kleine maakt ons compleet. Heerlijk om het  leven met hem te mogen delen. Ook ben ik trots dat ik begin januari naar de KvK ben gegaan om mijn onderneming in te schrijven, een mijlpaal die ik wellicht eerder had kunnen realiseren maar in 2018 heb ik het echt gedaan. Daar ben ik ook heel erg trots op.

Mooie vrouwen in mijn omgeving
Internationale Vrouwendag betekent voor mij stilstaan bij wat ik allemaal mag en kan doen als vrouw. Ik ben dankbaar dat ik niet tegen grenzen aanloop in mijn doen en handelen, maar dat de wegen door powervrouwen uit het verleden zijn vrijgemaakt waardoor we nu het leven kunnen beleven zoals wij dat als vrouwen voor ogen hebben. Ook sta ik graag stil bij de stralende vrouwen in mijn omgeving die mijn voorbeelden zijn en mij dagelijks inspireren. Mijn moeder en oma spelen een grote rol in mijn leven en hebben mij wijze lessen geleerd, maar ook laten zien wat echte kracht, doorzettingsvermogen en vooral pure liefde is. Ik bewonder hun stralende persoonlijkheden en manier van in het leven staan. Ook heb ik veel bewondering voor mijn lieve vriendinnen met elk prachtige talenten. En ik bewonder jou, ja je leest het goed. Ik weet dat mijn blog wordt bezocht door vrouwen die veel in het leven hebben meegemaakt, die ontzettend sterk zijn en echte doorzetters zijn. En zij hebben echt een hart van goud, allemaal!

Het is Internationale Vrouwendag, een dag waarop we extra aandacht mogen schenken aan waar we nu als vrouwen staan. En ik ben heel erg dankbaar dat ik mag doen wat ik doe (mijn mening delen, studeren, werken, samenwonen, sporten en zelfs bloggen!) en daar geniet ik volop van. Ik heb geweldige powervrouwen in mijn omgeving en ik hoop nog heel lang van hun stralende persoonlijkheden te mogen genieten.

Welke vrouw(en) bewonder jij? Op welke prestatie ben jij trots?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.