Blog

In oktober ga ik genieten van…

pompoenen dagmar valerie

Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe maand vol mooie herfstdagen. Van kastanjes zoeken tot in de plassen stampen, warme chocolademelk met slagroom drinken en boeken lezen; ik verheug mij op de gezellige momenten met elkaar. Spelletjesavonden, lekkere hapjes erbij en ondertussen ook in beweging blijven door te genieten van mooie herfstwandelingen. Ik ben er helemaal klaar voor! In oktober ga ik genieten van…

Mooie herfstwandelingen

Een warme jas aan, een dikke sjaal om en genieten van de veranderende kleuren in de natuur. Ik hou van dit seizoen waarin de natuur ervoor kiest om los te laten. Knisperende bladeren onder de voeten, het inademen van een frisse herfstlucht en dalende temperaturen; het heeft iets magisch. Vooral boswandelingen maken mij heel gelukkig en tussen de bomen ontdek je soms vrolijke paddenstoelen, kastanjes en eikeltjes. Ook het uitwaaien op het strand heeft mijn voorkeur en daarna lekker opwarmen met warme chocolademelk met slagroom. Wanneer gaan we?

Boeken lezen

Ik zit weer helemaal in de leesflow en ik geniet van mooie boeken over persoonlijke ontwikkeling en groei. Momenteel lees ik het boek van Tara Stiles over het opschonen van het lichaam en het creëren van een heldere geest Clean mind, clean body. Ook een fijn tijdschrift zoals de Flow maakt mij heel erg blij. Vertragen en inspirerende woorden tot je nemen die je mogen verrijken. Heerlijk!

Warme tinten in huis verwerken

We hebben recent onze woonkamer een make-over gegeven waarbij we meer warme aardetinten in het interieur hebben verwerkt. Van een cognackleurige fauteuil tot een prachtige Strelitzia plant tot aan het plafond, een gouden kandelaar en nieuwe eetkamerstoelen; ik ben opnieuw verliefd geworden op deze fijne ruimte. Ook de hal kreeg een metamorfose en voelt daardoor een stuk warmer aan. Nadat de zonnepanelen zijn geplaatst, wil ik aan de slag met het schilderen van de grootste muur in huis op zolder. We gaan voor matte muurverf in een kleurtint bruin en het aanbod Sikkens verf is gigantisch. We kiezen bewust voor professionele kwaliteit, zodat de verf goed dekt en we kunnen genieten van de mooie uitstraling. Het zal voor een warme sfeer zorgen waar de kids lekker vrij kunnen spelen (en hun Duplo en Lego kunnen laten staan) en wij ons af en toe kunnen terugtrekken om vanuit huis te werken. We hebben ook al goede ervaring met Sikkens Rubbol Primer waardoor we ook in huis voor Sikkens gaan. De zolder is voor ons een extra ruimte waar we nog regelmatig mee stuntelen, omdat de functie ervan steeds verandert. Het is een groot oppervlak, maar dat maakt het ook wat lastiger om er rust en ruimte te creëren. Waarschijnlijk plaatsen we daar mijn grote boekenkast en ik kan niet wachten om mijn lievelingsverhalen en pareltjes netjes op te bergen. Een leuk klusje voor deze maand!

Spelletjesavonden

Wat hebben we veel spelletjes in huis! We hebben een hele leuke verzameling en de afgelopen tijd kwam het er wat minder van, maar we gaan weer genieten van gezellige spelletjesavonden. Van potjes Catan tot Rummikub en Ticket to Ride, maar ook Duizend bommen en granaten, Exploding Kittens en natuurlijk Beverbende. Yes, we zijn dol op spelletjes en ik weet zeker dat we de spelletjeskast gaan herontdekken in oktober.

Nieuwe gerechten proberen en bakken

In de herfst krijg ik altijd veel zin om zelf soepjes te maken en lekkers te bakken. Vooral appeltaarten (van appeltjes die we zelf hebben geplukt bij de boer), omdat dan het huis heerlijk ruikt en het zo lekker smaakt. En wat dacht je van pompoensoep of zelf brood bakken… Ik krijg er helemaal zin in!

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen waar ik mij zo op verheug deze maand en ik wens je hele mooie herfstdagen toe. Geniet en maak er een onvergetelijke tijd van!

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Instagram

 

 

 

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.