Blog

Ik volgde online cursussen aquarel

Wie mij de afgelopen tijd heeft gevolgd, weet dat mijn hobby aquarel aardig uit de hand aan het lopen is. Ik vind het heerlijk om met aquarel mooie creaties te maken en te illustreren. Het geeft mij rust, ontspanning en een voldaan gevoel wanneer iets is geworden waar ik achter mag staan. Aquarel is behoorlijk uitdagend, omdat het niet volledig te controleren is hoe het materiaal werkt en daardoor uitpakt. Je moet loslaten en hebt daar soms een portie geduld voor nodig, zodat het eindresultaat naar wens is. Via Maaike van Metpenseel volgde ik online cursussen aquarel deze zomer en het leek mij gaaf om daar iets meer over te vertellen. Lees je mee?

Een nieuwe hobby: illustreren met aquarel

Omdat ik recent deze nieuwe aquarel hobby heb ontdekt en opgepakt, krijg ik veel vragen hoe ik ben begonnen en hoe ik mijzelf blijf uitdagen en ontwikkelen op dit gebied. Ik ben met aquarel in aanraking gekomen door Instagram waar ik mooie illustraties zag van kunstenaars waar ik later (offline) workshops bij heb gevolgd. Zo volgde ik ook een keer een workshop bij Maaike in Woerden waar botanisch illustreren centraal stond. Ik leerde er de basics van aquarel; hoe je water kunt toevoegen, hoe je de kleuren kunt mengen en blenden en we kregen informatie over penseelstreken die je nodig hebt om botanische vormen te schilderen. Ik wist niet dat het zo fijn zou zijn om een nieuwe hobby te ontdekken en bij aquarel uit te komen. Zo’n gevoel van ontspanning, opladen en genieten had ik lang niet ervaren en dat was precies wat aquarel mij gaf.

Mijn illustratiestijl

Ik heb daarna verschillende workshops bij kunstenaars gevolgd, ter aanvulling van de kennis en expertise die ik graag op wou doen in de richting die aansloot bij mijn illustratiestijl. Deze vonden op mooie locaties plaats, maar hoe fijn is het om vanuit huis nieuwe informatie over aquarel te mogen ontvangen en te experimenteren met leuke opdrachten? Dat maakte Maaike mogelijk met haar online cursussen aquarel waar ik erg enthousiast over ben. Daarom deel ik deze tip heel graag met jou, wellicht spreekt het je ook aan om juist op een toegankelijke manier vanuit huis te ontdekken of aquarel iets voor je is.

Leer gratis over de basis van aquarel

Wil jij graag aan de slag met aquarelverf, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Heb je al wel wat uitgeprobeerd, maar wil je graag meer info over dit medium? Dan is deze Watercolor Basics cursus geschikt voor jou. Maaike vertelt je hoe je kunt werken met verf uit een napje of uit een tube. Ook laat ze je zien hoeveel water je gebruikt, wanneer je teveel water gebruikt en hoe je dat probleem kan oplossen. In de cursus laat Maaike je ook de technieken nat-in-nat en nat-op-droog zien én ze behandelt in de laatste les een stukje kleurtheorie. Tot slot laat ze je zien hoe je zelf kleuren kunt gaan mengen. Deze gratis cursus is perfect om te ontdekken of je meer zou willen leren over aquarel. Zelf heb ik daarna ook de online cursussen Blending Botanicals en Tropical Watercolor gevolgd. In de cursus Tropical Watercolor leer je hoe je tropische elementen, zoals het monsterablad, een bananenblad en tropische bloemen schilderen. Je gaat aan de slag met nat-in-nat, maar ook met nat-op-droog. Door te werken met lagen leer je de eigenschappen van aquarel volledig te benutten. Ik vond het een feestje om vanaf mijn eigen tekentafel te leren over illustreren met aquarel. De prettige manier van communiceren, het delen van theorie en de inspirerende opdrachten vormen de perfecte combinatie waardoor je veel mag leren van Maaike. Ik ben heel blij dat ik deze online cursussen mocht volgen en ik verheug mij nu al op de nieuwe cursus over het illustreren van dieren met aquarel. Deze volgt binnenkort en ik kan niet wachten!

Heb jij zo’n hobby waardoor je helemaal tot rust kunt komen?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.