Blog

Hotspot – Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

2017-07-21_15.01.20De Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht zijn een hotspot die ik graag met jou wil delen, omdat er de mooiste en meest veelzijdige planten van de wereld te zien zijn. De tuinen op en rondom Fort Hoofddijk zijn adembenemend en inspirerend, ook kan ik de vlinderkas zeker aanraden om te bewonderen. Je kijkt er je ogen uit! Voor wetenschap, onderwijs én publiek zijn deze botanische tuinen toegankelijk gemaakt , bovendien kun je lekker lunchen bij tuincafé Botanica. Deze botanische tuinen zorgen voor uren aan ontspannende en leerzame momenten, kijk en lees je mee? 

Onze ervaring
Met mijn zoontje Lucas (een half jaar oud) heb ik de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht bezocht. We zijn met het openbaar vervoer naar de tuinen gegaan en dit was erg eenvoudig te ondernemen. We kregen bij de kassa een uitgebreide uitleg met leuke tips, aanraders qua plekken om zeker een kijkje te nemen en er werd meegedacht waar toiletten met aankleedkussens waren waardoor je ook met een baby deze tuinen als interessant bezoekje kunt realiseren. Erg fijn en klantvriendelijk om dit te ervaren. Bovendien ontvingen we ook een handige plattegrond en toen kon de pret beginnen. Het park is echt ontzettend groot, geweldig onderhouden en zeer leerzaam voor jong en oud. Er heerst een oase aan rust en het is een overweldigend mooi geheel om zoveel mooie planten te kunnen ontdekken en bewonderen. Ik weet zeker dat we hier regelmatig een bezoekje aan zullen blijven brengen, al is het alleen al omdat je er heerlijk kunt wandelen terwijl je toch nog gewoon in de stad bent. Ook vond ik de verschillende soorten tuinen in het park heel bijzonder; de diversiteit aan plantensoorten is echt indrukwekkend en de manier waarop deze worden getoond daar heb ik alleen maar lof voor. Als plantenliefhebber heb ik veel kunnen leren tijdens dit uitstapje en ik hoop dat deze hotspot aan populariteit zal blijven toenemen, want het is echt een aanrader voor iedereen.

Foto-impressie van ons bezoek aan de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

20170721_123423 20170721_134319 20170721_113535 20170721_135009 20170721_112923 20170721_120053 20170721_120740

Over de Utrechtse Botanische Tuinen
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn een onderdeel van de Universiteit Utrecht en liggen in het hart van het universitaire centrum De Uithof. De Tuinen, met een oppervlakte van 9 hectare, zijn aangelegd op en rondom het 19de-eeuwse Fort Hoofddijk. Hier vind je de prachtige Rotstuin, de Evolutietuin, de (sub)tropische collecties in de Tropische Kassen, de Ontdektuin, een Bijenhotel en de Vogelhut. De Tuinen als organisatie dateren al van 1639 en zijn daarmee één van de oudste Nederlandse botanische tuinen. De functie van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht is in de loop van inmiddels ruim 375 jaar van hun bestaan wel enigszins veranderd. De primaire functie is nog altijd ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Daarnaast is steeds meer nadruk komen te liggen op de publieksfunctie van de Tuinen en speelt ook natuurbescherming, vooral in internationaal verband, een belangrijke rol.

Praktische informatie
Ik heb de Botanische Tuinen van Universiteit Utrecht gratis bezocht dankzij mijn museumkaart. Volwassenen betalen 7,50 euro voor een ticket, kinderen t/m 12 jaar krijgen gratis toegang. De Botanische Tuinen zijn te vinden op het Utrecht Science Park (Budapestlaan 17), in het hart van het Universiteitscentrum De Uithof op ongeveer 5 km vanaf het centrum van Utrecht. De Botanische Tuinen zijn zowel met openbaar vervoer als met de auto of fiets goed bereikbaar. De Tuinen op Fort Hoofddijk zijn geopend van 1 maart tot 1 december, dagelijks (óók in het weekend en tijdens feestdagen) van 10.00 tot 16.30 uur.

Ben jij al een keer in de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht geweest?

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.