Blog

Hoe ik summerproof wil worden in de lente

Superdry
Het is tijd om aan de slag te gaan en summerproof te worden! Het is officieel lente en wat heb ik onwijs veel zin in de langere, lichtere dagen met zon en warmte. Een geweldig vooruitzicht! Ik kom uit mijn winterslaap en er is werk aan de winkel. Daarom leek het mij leuk om te vertellen in dit artikel wat ik eraan ga doen om summerproof te worden in de lente. Dan ben ik klaar voor de onvergetelijke zomer van 2018. 

Als je summerproof zegt, dan denkt vrijwel iedereen aan fitter en strakker worden. De kerstdiners moeten er toch een keer afgetraind worden?! Maar mijn bedoeling achter summerproof worden, bevat een twist. Ik wil heel graag lekker in mijn vel zitten, die weegschaal is bijzaak. Blij zijn met mijn lichaam en straks met volle teugen kunnen genieten van de zomer, dat betekent voor mij summerproof worden. Ik wil heel graag beter leren luisteren naar wat mijn lichaam echt nodig heeft om goed in mijn vel te zitten. Ook aan mijn conditie ga ik werken, dan krijg ik meer energie door de dag heen en word ik sterker.

Een fitter lichaam betekent niet alleen dat ik ga werken aan mijn uithoudingsvermogen, maar dat ik ook bewuster na ga denken over hoe ik mijn lichaam zal voeden. Gezond eten kan juist ook lekker eten zijn! Eten met schuldgevoel zorgt voor de nare bijsmaak waardoor het niet eens meer de moeite waard wordt, daarom kies ik deze lente bewuster voor voedzaam en healthy. Met af en toe een paaseitje. Want genieten maakt gelukkig en daar wil ik deze lente heel graag aan werken!

Een opgeruimde omgeving, is een opgeruimd hoofd. Daarom zorgt de voorjaarsschoonmaak in huis voor een flinke verandering. Er gaat heel veel weg: op Marktplaats, naar de kringloop en anders naar de stort wat echt niet bruikbaar is. Er komt ruime, rust en we worden straks weer omringd door spullen waar we energie van krijgen. Dank je wel Marie Kondo! Ook ga ik mijn garderobe onder handen nemen en durven keuzes te maken. Er hangen kledingstukken die ik inmiddels al 4 jaar niet meer heb gedragen, zonde toch?! Die kan iemand anders veel beter aan, want ze zijn nog in erg goede staat. Als er eenmaal weer ruimte is gemaakt, mag ik mijzelf trakteren op aanvullende items die nog ontbreken om tot een mooie basis garderobe te komen. De kers op de taart? De bikini vinden die bij mij past. Vorige zomer had ik een bikini van LASCANA, dat beviel ontzettend goed! Ook dit jaar is het assortiment zeer uitgebreid en verwacht ik goed bij LASCANA te kunnen slagen. Ik denk daarbij aan een mooie triangel bikini met een toffe print. Wat een heerlijk vooruitzicht om straks te genieten van de zon en warmte! Maar eerst: opladen van de vrolijke lente!

Toen ik bij het Kruidvat event aanwezig was en de lancering mee mocht maken van de ‘Vier de lente’ collecties, werd ik mij extra bewust wat er allemaal bij komt kijken om je lichaam summerproof te maken. Het event vormde een geweldige boost om nu actie te ondernemen! Zo wil ik ook graag beter voor mijzelf gaan zorgen en mijzelf die tijd gunnen. Dit betekent vaker ontspanning opzoeken (en inplannen als het niet spontaan kan!), maar ook de juiste producten gebruiken die mijn lichaam verzorgen. Een aanpassing in mijn ochtend- en avondroutine wil ik graag oppakken, zodat het straks een gewoonte wordt om er beter voor mijzelf te kunnen zijn.

Summerproof betekent voor mij: lekker in mijn vel zitten, gelukkig zijn met mijzelf en focussen op waardoor ik word omringd. Hoe werk jij aan jezelf om summerproof te worden? En wat betekent het voor jou om dat te zijn? 

Veel liefs, Dagmar

Follow me on Facebook ☆ Bloglovin ☆ Twitter ☆ Instagram ☆ Mijn boek Liever met lef

Let's grow

Nieuwsbrief

Verlang je naar meer energie, balans en verbinding met jezelf? Schrijf je gratis in voor ExpediChi en groei in de richting die goed voel voor jou. Geniet maandelijks van inspirerende opdrachten, inzichten en groeitips voor jou én jouw business. Als cadeau ontvang je de gids Ondernemen op jouw voorwaarden.